evet iyi aklam arkada. maksat kk yatrmc zarar grmesin. 3-4 sayfa ncesinde biri 5 TL den atlam ne yapaym diye soruyordu. bu tip adamlara bu tip katlara bulamayn diyorum. ben 5 sene nce ucuz bulup bulamtm. hisse hala ayn seviyelerde. 5 yln enflasyon ve faizini dnrsek bu hissenin milleti svledii gayet ak ortaya kyor. en basitinden 5 yl nce dolar alp kenara koysaydm, hissenin olmas gereken seviyesi 6 TL.
4 yl nce ADESE de milleti svleyen yine bu adamlar. 4 yl nce SELVA borsadan pahaanm ADESE hisseleri satn ald. ucuz ittifak dururken neden pahal ADESE alyorsun denmemesi iin ve bugnlerde operasyon yapmak amacyla 3 TL den ittifak hisseleri de aldlar. (4 yl nce 3 TL den aldklar ittifak hisselerini geen hafta 3,5 - 4 TL den sattlar. peki kime sattlar bu yzde 10 hisseyi?, tabiki de operasyonu yapacak olan gruba. yani AKDERE - KIVRAK ortakl grubuna. bir ka aya operasyona balarlar diye tahmin ediyorum. kkler akn ederse aa verirler, akn etmezse yukar karrlar. borsada bu iler byle dnyor)
neyse gelelim 4 yl nceki ADESE operasyonuna!
SPK dan dolandrc rtbesi alan ynetim kurulu yesi Murat KIVRAK ile kardei FERHAT KIVRAK nce ellerindeki ittifak hisselerini satp ADESE aldlar borsada.sonra Adeseyi araplara satacaz haberleri yaptlar. kk yatrmclar bu haberlere bodular. opsiyon szmeleri ad altnda haberler gazeteleri ssledi. daha sonra ittifakn itiraki SELVAya yksek fiyattan ADESE aldrdlar. bu arada ellerindeki adese hisseleri de iyice deerlendi. daha sonra MURAT KIVRAK KAP'a bir haber gnderdi. elindeki hisseleri satmak aamcyla bir arap irketi ile grt haberiydi. ADESE hissesinin fiyatlar iyice artt. sonra KAP'a bir haber daha gnderip elindeki hisselerin tamamn borsada sattn aklad. ne holdingin ne de kendisinin adesenin araplara sat ile ilgili geldii noktay aklamad. operasyon baaryla tamamlanmt. bu satta yzde 80 karla kt. bir ylda yzde 80 kar etmiti. tabi bu sadece murat kvran aklad rakam. birde kardeinin aklamad rakamlar var. acaba o, borsada yksekten yzde ka ADESE satmt?
gelelim SELVA'ya aldrdklar hisselere. SELVa geen yl satt elindeki ADESE hisselerini. kvraklar gibi yksekten satmad. dmesini bekleyip sattlarszde bu adamlar holdinge kar ettiren ynetim kurulu yeleri. ettirdikleri kar m zarar m siz hesap edin!
geen hafta da SELVA 4 yl nce borsadan ortalama 3 TL ye toplad hisseleri yok pahasna 4 TL den satverdi. kime? yine kendilerine! adamlar hissenin fiyatn artrmadan bir haftada yzde 10 topladlar! normal koullarda selva ellerindeki hisseyi topluca satmasayd, normal koullarda yzde 10 toplamak iin hissenin fiyatn 6 -7 tL ye tamalar gerekirdi.
ite tm bu olup bitenler yznden diyorumki, kk yatrmclar bu hisselerden uzak dursunlar. gidip gvenilir sahipleri olan hisseleri tercih etsinler. byle yzde 10 u 2 gnde el deitirdii halde ykselmeyen hisselere paralarn koymasnlar. bu illa decek manasnda deil. kumar oynarlar! kumarda kazanmak da var, kaybetmekte. oysa borsann mant kumar deildir.
kumar oynamak isteyenler gitsinler kbrsta kumar oynasnlar. bu alaklara para kaptrmasnlar.

szde bu adamlar holdinge kar ettiren ynetim kurulu yeleri. ettirdikleri kar m zarar m siz hesap edin!
Alnt yaparak yantla

Yer mleri