Originally Posted by
selcuk_ege3
3 ay önce Holdingin kasasýnda 892 milyon TL nakit vardý. Buna 100 milyon TL de faiz iþlemiþtir. Yani þu anda kasada 1 milyar TL nakit parasý var. Hissenin þu anki fiyatýyla hesaplanmýþ holding piyasa deðeri ise 1,4 milyar TL. Yani holdingin piyasa deðerinin %70 i þu anda kasada nakit olarak bekliyor. Borsada böyle bir þirket örneði var mý?? Yok! Bedelli ile kasaya 382 milyon TL daha girecek. Sonuç olarak 20 gün sonra kasada 1,38 milyar TL nakit olacak. 20 gün sonra ise holdingin piyasa deðeri 1,8 milyar TL olacak. 1,8 milyar TL piyasa deðerinin 1,38 milyarý nakit para olacak. Mart ayýnda Zermeram projesinin evlerinin ilk etabý da bitmiþ olacak. Buradan da hatýrý sayýlýr bir nakit girecek. Siz deyin 100, ben diyeyim 200 milyon TL nakit girecek. Sizce bu hisseyi bu seviyelerde daha tutabilecekler mi? Ben sanmýyorum.
Ben sanýyorum, isterlerse tutarlar.. Þimdiye kadar tuttuklarý gibi, isterlerse de sürerler 10 katýna.. Ben mi çizeceðim, sen mi çizeceksin tahtayý? Ucuz bulduðumuz için hala buradayýz da, mq hissesine hangi büyük oyuncu girer; imtiyaz, yönetim hepsi adamda.. Zaten hepsi birbirini tanýyor.
"Kasadaki nakit" çok önemli olmakla birlikte, esas olan "net nakit", sonuçta borçlar da var.. Fon kullanýmý açýklamasýna göre; bedelliden gelen parayla alacaklarý santral veya þirket paylarýna gönül rahatlýðýyla kefil olabiliyor musun mesela?
Geldik, gidiyoruz..
Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlý hayatýn ne de son matemidir bu.
Yer Ýmleri