Bu kadar lotu nasýl satacak, bunu daha yukarý taþýrlar gibime geliyor, ytd..
Daireleri satmadan, lotlari satmazlar...
Tahtaya gelen malý toplamaya devam ediyorlar. ( en fazla 2,5-3 milyon lot var toplamadiklari)
***OZGYO*** ÖZDERÝCÝ GAYRÝMENKUL YATIRIM ORTAKLIÐI A.Þ.( Maddi Duran Varlýk Alýmý
***OZGYO*** ÖZDERÝCÝ GAYRÝMENKUL YATIRIM ORTAKLIÐI A.Þ.( Maddi Duran Varlýk Alýmý )
Ýlgili Þirketler []
Ýlgili Fonlar []
Türkçe
Maddi Duran Varlýk Alýmý
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
Evet (Yes)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
18.10.2018-25.10.2018
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý?
Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Alýma Konu Maddi Duran Varlýðýn Niteliði
Gayrimenkul-Konut
Alýma Konu Maddi Duran Varlýðýn Mevkii, Yüzölçümü
Maltepe Ýlçesi Cevizli Mahallesi Mahallesi, 16197 Ada, 22 Parsel 8.064 m2
Alýma Ýliþkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
18.10.2018
Alýma Ýliþkin Yönetim Kurulu Kararýnda Baðýmsýz Üyelerin Çoðunluðunun Onayý Var mý?
Var
Toplam Alým Bedeli
54.432.000 TL
Ýþlem Bedelinin Ortaklýðýn Yönetim Kurulu Karar Tarihinden Önceki Altý Aylýk Günlük Düzeltilmiþ Aðýrlýklý Ortalama Fiyatlarýn Aritmetik Ortalamasý Baz Alýnarak Hesaplanacak Þirket Deðerine Olan Oraný (%)
7,71
Alým Bedelinin Ortaklýk Ödenmiþ Sermayesine Oraný (%)
-
Alým Bedelinin Ortaklýðýn Kamuya Açýklanan Son Finansal Tablosundaki Aktif Toplamýna Oraný (%)
9,64
Alým Bedelinin Ortaklýðýn Kamuya Açýklanan Son Finansal Tablosundaki Maddi Duran Varlýklarýn Net Deðerine Oraný (%)
-
Ýþlem Bedelinin Ortaklýðýn Kamuya Açýklanan Son Yýllýk Finansal Tablolara Göre Oluþan Hasýlat Tutarýna Oraný (%)
-
Alým Koþullarý
Nakten ve Vadeli
Ýþlemin Tamamlandýðý/Tamamlanacaðý Tarih
18.10.2018
Alýmýn Amacý ve Ortaklýðýn Faaliyetlerine Etkileri
Yatýrým Amaçlý Gayrimenkul-Olumlu
Karþý Taraf
Ali Uður Özderici - Ahmet Özderici
Karþý Taraf SPK Düzenlemelerine Göre Ýliþkili Taraf mýdýr?
Evet (Yes)
Karþý Taraf Ýle Olan Ýliþkinin Niteliði
Ticari- Hakim Ortak
Varsa Ýþleme Ýliþkin Sözleþme Tarihi
-
Önemli Niteliklteki Ýþlem Kapsamýnda Kullandýrýlacak Ayrýlma Hakký Fiyatý
-
Maddi Duran Varlýðýn Deðerinin Belirlenme Yöntemi
Ekspertiz Raporu
Deðerleme Raporu Düzenlendi mi?
Düzenlendi (Prepared)
Deðerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni
-
Deðerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarasý
08.10.2018 tarih ve 2018-OZ-00296
Deðerleme Raporunu Hazýrlayan Deðerleme Kuruluþunun Unvaný
Artý Gayrimenkul Deðerleme ve Danýþmanlýk A.Þ.
Deðerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar
60.480.000 TL
Ýþlem Deðerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleþtirilmemiþse/Gerçekleþtirilmeyecekse Gerekçesi
-
Açýklamalar
Þirketmizin 18.10.2018 tarihli ve 25.10.2018 tarihli KAP açýklamalarý aþaðýdaki þekilde revize edilmiþtir.
Þirketimizin 18.10.2018 tarihli Yönetim Kurulu Kararý doðrultusunda
Þirketimizin gayrimenkul portföyünün yapýsýný güçlendirmek, varlýk deðerini artýrmak ve ayný zamanda kira geliri elde etmek amacý ile Ýstanbul Ýli, Maltepe Ýlçesi Cevizli Mahallesi Mahallesi, 16197 Ada, 22 Parsel'de Nuvo Dragos projesinde Ali Uður Özderici ve Ahmet Özderici adýna kayýtlý 54 adet baðýmsýz bölümün satýn alýnmasýna karar verilmiþtir.
Artý Gayrimenkul Deðerleme A.Þ'nin 08.10.2018 tarih ve 2018-OZ-00296 No'lu raporuna göre söz konusu baðýmsýz bölümlerin ekspertiz bedeli KDV hariç 60.480.000 TL'dýr
Ýliþkili taraflar ile varýlan mutabakat çerçevesinde ekspertiz deðerinden %10 (6.048.000TL) iskonto yapýlmak kaydý ile taþýnmazlarýn 54.432.000 TL bedel ile satýn alýnmasýna karar verilmiþtir.
Ayrýca, Þirketimiz portföyüne alýnan taþýnmazlarýn ödemesinin 2019'un ilk yarýsý sonuna kadar tamamlanmasýna, bu süre içinde herhangi bir vade farký veya faiz ödemesi yapýlmamasýna, taþýnmazlarýn devrinden doðacak vergi ve harçlarýn tarafýmýzca karþýlanmasýna oybirliði ile karar verilmiþtir.
Söz konusu pay devir iþleminin SPK'nýn II-23.1 sayýlý ‘' Önemli Nitelikteki Ýþlemlere Ýliþkin Ortak Esaslar ve Ayrýlma Hakký Tebliði ‘' kapsamýnda deðerlendirilmesi çerçevesinde ayrýlma hakký doðmadýðý görülmüþtür.
a) Son finansal tablolara göre aktif toplamýna oraný %9,64,
b) Ýþlem tutarýnýn yönetim kurulu karar tarihinden önceki altý aylýk günlük düzeltilmiþ aðýrlýklý ortalama fiyatlarýn aritmetik ortalamasý baz alýnarak hesaplanan ortaklýk deðerine oraný %7,71 dir.
Kamuoyunun ve yatýrýmcýlarýmýzýn bilgilerine sunarýz.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/715781
BIST
(26/10/2018 - 17:06:44)
Bir bedelli için daha sebep oluþtu. Gerçi benim kafa bu iþleri basmaz ya. Bide ben gyo lari ev yapip satar saniyodum. Demekki maliyetler artinca almak daha mantikli olmali
Hakim ortaktan alýnýyor. ( Bknz. Karþý taraf )
Ödeme 2019 ilk yarý sonuna kadar. ( Bedelli yaparsa hakim ortak, bindiði dalý keser).
Yer Ýmleri