birde şu imar bankasının yüksek faiz konusuna noktayı koyayım; DEVLET KURUMLARI ARACILĞI İLE ŞU ANDA TÜM BANKALARDAKİ ALDIĞINIZ FAİZ ORANLARINI HERGÜN ONAYLAR.
yani kurumları aracılığı ile bankalarda verilen her türlü faiz benim kontrolum altında bununla ilgili tüm sorumluluk bana aittir der..
bu bakımdan geçmişte de, şimdi de bankalarda verilen faizlerin hiç birisi KONTROL DIŞI DEVLETİN SINIRLARI DIŞINDA DEĞİLDİR. ve devlet bunu kabul eder.
bu bakımdan imar bankası dava sürecinde (tasarruf sahipleri açısından) hiç bir kurum İMAR BANKASINDA YÜKSEK FAİZ VERİLİYORDU iddaa sında bulunmamıştır. hiç bir şekilde dava sürecinde dile getirilmemiştir.
böyle bir iddaa da işi bilen avukatların sorcağı ilk soru şu olacaktı. FAİZLER SENİN KONTROLUNDE VE SORUMLULĞUNDA, MADEM SIRADIŞI BİR DURUM VARDI NEDEN MÜDAHALE ETMEDİN?
bunu türlü araçlarla yapabilir, en bilinen piyasa faizinden bankayı fonlar. bankada 3-5 puan daha fazla tasarruf sahibine faiz vermemiş olur.
devlet bir bankanın sıradışı bir bankacılık yaptığını düşünüyorsa müdahale eder, etmiyorsa kasıtlı olarak sorumluluk kendinde olur.
bana göre devlet sıradışı bankacılık yaptığını düşündüğü bankayı yola getiremiyorsa bankacılık yapma ve mevduat kabul etme yetkisini elinden alır. eğer tasarrufların yükünü alacağını düşünüyorsa bankaya el koymamalı..
aslında bu durumda bile tasarruf sahipleri tarafından devlet dava edilebilir. ama bence imar bankası tasarruf sahipleri uzanlarla anlaşma yoluna giderdi.
ortada bir banka olmadığından ve devletin bir zararı söz konusu olmadığından devlet tasarruf sahiplerinin alacağından sorumlu olmaz.
tabi TASARRUFLARI ÖDEYECEĞİM GEREKÇESİYLE UZANLARIN MALLARINA EL KOYMAK İÇİN AYRICA BİR KANUN/YASA ÇIKARMASI DA SÖZ KONUSU OLMAZ..
BİR BANKAYI ZORLA BATIRAN VE 10 YAŞINDA ÇOCUĞUN MANTIĞININ KABUL ETMEDİĞİ GEREKÇELERLE TASARRUFLARI GASP EDEN BAŞKA BİR ÜLKE YOKTUR.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri