yalnız iş a tr sahiplerini tebrik ediyorum. ayrıca iş kur sahipleri de iş a tr sahipleri kadar olamasa da safları sıkı tutuyor. ama söz iş b tr ye gelirse işte küçük düşünen küçük yatırımcı her şeyi mahvedebiliyor.
yalnız iş a tr sahiplerini tebrik ediyorum. ayrıca iş kur sahipleri de iş a tr sahipleri kadar olamasa da safları sıkı tutuyor. ama söz iş b tr ye gelirse işte küçük düşünen küçük yatırımcı her şeyi mahvedebiliyor.
Hep dedim, yine söyleyeyim, banka yasalara, mevzuata ve hukuka uymasa 30 yıldır temettü paylaşımını hisse senedi bazında farklı yapmazdı (yapamazdı). Özellikle son 20 yıldır bankaya çökmek için her fırsatı değerlendirecek Al-Qaeda zihniyeti iktidardayken.
Üstelik Atatürk hisseleri daha önceden hazineye devredilmeye de çalışıldı. Darbe dönemlerinde, siyasi partilerin kapatıldığı dönemlerde Atatürk hisseleri hazineye devredildi. Hatta bunun için kanun çıkarıldı. Ama ne oldu? Anayasa Mahkemesi, 11 Ekim 1963 tarihli ve 963/124 sayılı kararıyla Atatürk'ün vasiyetini iptal eden 14 Aralık 1953 tarihli 6195 sayılı kanunu iptal etti. Yani vasiyetin iptali kanunu anayasaya aykırıydı. Peki bunun çözümü ney? Anayasayı değiştirmek çünkü yeni çıkarılacak kanunlar anayasaya uygun olmak zorunda. Anayasa değiştirilmeden Atatürk hisselerinin sahipliği de değiştirilemez.
Başka ne demiştik? Atatürk'ün vasiyetinde "Nukut ve hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından nemalandırılacaktır" yazıyor. Bunu okuyan hukukçu "temettü işi İş Bankası'nın kontrolündedir, iç tüzük, mevzuat, kanun, banka ana sözleşmesi neyi uygun görürse uygular" şeklinde yorumlar. Atatürk'ün vasiyetinde "İş Bankası'nın ana sözleşmesi değiştirilemez" demiyor ki.
Şimdi 4 farklı hisse senedi var bildiğimiz.
1- ISCTR - Bu hisse senedinde zaten herhangi bir uyuşmazlık yok. En yüksek sayıda hisse senedi de burada. 4.499.970.000 adet hisse var.
2- ISATR - Sadece 1000 adet hisse var. Bazı imtiyazları var ama temettüden faydalanamadığı iddia ediyor bazı hisse sahipleri. Ama bunun yasal olmadığı ile ilgili herhangi bir argüman da yok, alınmış bir mahkeme kararı da yok.
3- ISBTR - Sadece 29000 adet hisse var. Bu hissenin de imtiyazları var ve yine sahipleri temettüden faydalanamadığı iddia ediyor. Ama bunun yasal olmadığı ile ilgili herhangi bir argüman da yok, alınmış bir mahkeme kararı da yok.
4- ISKUR - Net kaç tane ISKUR var bulamadım lakin takasbank'ta 800 adet var.
ISKUR bildiğim kadarıyla "intifa senedi"dir. İntifa senetleri ile ilgili konularda alın size profesyonel hukukçu yorumu:
http://www.erdem-erdem.av.tr/yayinla...ifa-senetleri/
Bu yazıda anlatıldığı kadarıyla ISKUR hisse sahiplerinin pek bir hak iddia etme şansı yok. Hatta daha ilk cümlede "herhangi bir payı temsil etmeyen kıymetli evrak niteliğindedir" diyor. Giriş bölümünün son cümlesinde ise "..... kar payı ayrıldıktan sonra kalanın en çok 10'da 1'i intifa senetleri bağlamında kuruculara ödenir" diyor. Bakın burada "en çok" ifadesi önemli, yani maksimum bu ödenir. En düşük ne kadar ödeneceği ile ilgili bir bilgi yok.
siz değerli imtiyazlı ve kurucu (ISATR-ISBTR-ISKUR) ortakları e-devlet>mkk>e-cas>yatırımcı blokaj sayfası üzerinden hisselerinizi bloke etmeye davet ediyorum.
arkadaşlar e-devlet hesabınıza girin
arama kısmına merkezi kayıt kurumu yazın linki tıklayın
daha önce giriş yapmamışsanız mail ve telefon ile dogrulama isteyecektir.
bu işlemlerde tamamlandıktan sonra sol tarafta e- cas altında yatırımcı blokaj kısmında bloke etmek istediğiniz ve adetleri seçerek satışa kapatabilirsiniz hisselerinizi
işlemin aktif olması bir gün sürüyor.
tekrar satmak için aynı e-cas altında yatırımcı blokaj kısmında bloke çöz emri ile satışa açabilirsiniz.
Neden sürekli blokaj yapın dediğim daha iyi anlaşılmıştır umarım.
Geçmişte hisseye sahip olup fiyata aldanıp yükselince satanlar bugün ucuzdan alırım mantığı ile karalamaya devam ediyor. Sizin borsa geçmişiniz kadar ben bu hissede sabit duruyorum arkadaşlar.sn cumhurbaşkanımız isbankasi in durumuna dikkat çekmeden önce biz burdaydik. Sonuna kadarda burdayiz. Bizim yorumlarimlarimiza saygısi olmayan arkadaşlar bu hisseye mirasla sahip olup , atalarının satmama vasiyetine uyanlara saygı duyun bari. Eski lerden sayın aksarayi tekrar sayfada görmek beni sevindirdi. Kıymetli hissedarlara selam olsun.
1 haftadır 414k ya satış yazıyorum bakan yok...Burada milyonlar değer biçen kişilerin iyi niyetli olmadığını düşünmeye başladım artık...![]()
Yazın Arsa... Kışın Borsa
reis bi satta kurtulalım ya..
Satan olsa da alsak
Yer İmleri