Türkiye, enflasyona karþý koruma saðlayacak bir dizi lira tabanlý finansal ürün çýkarmayý deðerlendiriyor- NÝKKEÝ
02/01/2022 10:45:10
Nikkei Asia'nýn haberine göre Türkiye, enflasyonun yol açacaðý kayýplara karþý koruma saðlayacak bir dizi lira tabancý finansal ürün çýkarmayý deðerlendiriyor.
Nikkei'ye konuþan Cumhurbaþkanlýðý Finans Ofisi Baþkaný Prof. Dr. Göksel Aþan, hükümetin ülkeyi cari iþlemler fazlasý verme yoluna sokacak bir dizi yeni finansal ürün üzerinde çalýþmakta olduðunu ifade etti.
Nikkei, "Hazine ve Maliye Bakanlýðý enflasyona endeksli enstrümanlar üzerinde çalýþýyor. Bunun, kur korumalý lira mevduat ürünü ile rekabet eden yeni bir banka mevduat ürünü olacaðýný düþünmüyorum" diye konuþan Aþan'ýn doðrudan ifade etmeden tahvil ihracýný iþaret ettiðini savundu.
Nikkei, Aþan'ýn ayrýca yastýk altýnda oldðu deðerlendirilen 5 bin ton altýn ve altýn takýnýn fiziki altýna dönüþtürülebilir altýn sertifikalarý yolu ile finansal sisteme getirilmesi için çalýþmalarýn devam ettiðini vurguladýðýný da yazdý.
Nikkei'ye demecinde kur korumalý mevduat uygulamasýna yatýrýmcýlarýn ilgisinden memnun olduklarýný da anlatan Aþan, "Kiþisel olarak bu yeni mevduat enstrümanlarý ile dövize endeksli lika hesaplarýna bir ayda 150 milyar lira toplanmasýný, ayný dönemde ek 5 milyar dolarýnda standart döviz hesaplarýndan liraya döndürülmesini bekliyorum" diye konuþtu.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey
*güney kore'de kospi endeksi %0,7 artýþla 2998,32 puandan açýldý
*hong kong hang seng endeksi %0,5 artýþla 23510,54 puandan açýldý
*singapur'da ftse straits times endeksi %0,2 artýþla 3130,48 puandan açýldý
Halkbank'ýn Singapur Temsilcilik Ofisi'nin faaliyetleri sona erdi
03/01/2022 06:11:42
Halkbank'ýn Singapur Temsilcilik Ofisi'nin faaliyetleri sona erdi.
Banka'da konu ile ilgili KAP'A yapýlan açýklamada, "Bankamýz Singapur Temsilcilik Ofisi'nin faaliyetleri 31.12.2021 tarihi itibarýyla sona ermiþtir." denildi.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/987499
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey
CarrefourSA, bu aþamada planlanan sermaye artýrýmý iþleminden vazgeçilmesine karar verdi
03/01/2022 06:11:53
CarrefourSA, bu aþamada planlanan sermaye artýrýmý iþleminden vazgeçilmesine karar verdi.
Þirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Þirketimizin 03.08.2021 tarihli özel durum açýklamasýnda, Yönetim Kurulumuzun ayný tarihli toplantýsýnda bedelli sermaye artýrýmýna yönelik çalýþmalara baþlanmasýna ve planlanan sermaye artýrýmýna iliþkin hususlarýn 30.09.2021 tarihinde sona eren ara dönem finansal tablolar baz alýnarak belirlenecek sermaye ihtiyacýna göre daha sonra kararlaþtýrýlmasýna karar verildiði kamuya duyurulmuþtu.
Yapýlan çalýþmalar neticesinde konuyu yeniden deðerlendiren Yönetim Kurulumuz 31 Aralýk 2021 tarihli toplantýsýnda; Þirketimizin 30.09.2021 tarihli denetime tabi finansal tablolarý esas alýnarak, 6102 sayýlý Türk Ticaret Kanunu'nun 376'ncý Maddesinin Uygulanmasýna Ýliþkin Usul ve Esaslar Tebliði ile söz konusu Teblið'de deðiþiklik yapýlmasýna dair 26 Aralýk 2020 tarihli ikincil düzenlemede belirlenmiþ birtakým zararlarý dikkate almayacak þekilde düzeltilmiþ özkaynak hesaplamasýnýn deðerlendirilmesi neticesinde, Türk Ticaret Kanunu'nun 376'ncý maddesi kapsamýnda sermaye kaybý veya borca batýklýk halinin bulunmadýðý mali müþavir raporu ile tespit edildiðinden, anýlan yasal düzenlemeler uyarýnca Yönetim Kurulumuz tarafýndan bu konuda herhangi bir yasal yükümlülük bulunmadýðý için bu aþamada planlanan sermaye artýrýmý iþleminden vazgeçilmesine karar verilmiþtir.
Diðer taraftan, Þirketimizin büyüme ve pazar payýný artýrmak için belirlemiþ olduðu stratejik hedefler doðrultusunda, yüksek performanslý formatlarla özellikle karlý olan bölgelerde satýþlarýn artýrýlmasý, etkin kategori ve format yönetimi, CRM, promosyon ve pazarlama araçlarýnýn etkin kullanýlmasý, alternatif kanallarda büyüme, bayilik, e-ticaret, kurumsal/toptan satýþ ve ihracat kanallarý ile büyüme vb. operasyonel ve finansal iyileþtirmelere devam edilecektir."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/987503
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey
Yer Ýmleri