selamlar hayýrlý sabahlar vatandaþ.
selamlar hayýrlý sabahlar vatandaþ.
*abd'de dow jones endeksi 127,93 puan geriledi (0,38%)
*abd'de s&p 500 endeksi 43,28 puan geriledi (1,04%)
*abd'de nasdaq bileþik endeksi 193,86 puan geriledi (1,59%)
cümleten selamlar hayýrlý sabahlar ve haftalar.
deprem olmuþ,
Allah beterinden korusun.
*SISE-Þiþecam 2022 yýlý 12 aylýk konsolide net dönem karý 19.345.059.000 TL (Önceki 9.133.285.000 TL )
*ANSGR-Anadolu Sigorta 2022 yýlý 12 aylýk konsolide net dönem karý 1.323.551.677 TL (Önceki 589.834.604 TL )
*ACSEL-Acýselsan 2022 yýlý 12 aylýk konsolide olmayan net dönem karý 89.084.857 TL (Önceki 35.058.646 TL )
Anadolu Isuzu, FZK’nýn karkas üretim faaliyetlerini devraldý
06/02/2023 06:20:30
Anadolu Isuzu, büyüme hedefleri doðrultusunda üretim altyapýsýný güçlendirmeye yönelik adýmlarýna yenilerini eklemeye devam ediyor.
Þirket'ten yapýlan açýklamaya göre, Anadolu Isuzu bu kapsamda son olarak otomotiv sektörünün öncü ve deneyimli üreticileri arasýnda olan FZK’nýn karkas üretim faaliyetlerini devraldý.
Ýmzalanan kýsmi devir anlaþmasý ile FZK’nýn otomotiv üretiminde önemli temel bileþenlerden biri olan ve karkas olarak tanýmlanan metal saçlarýn, yarý mamul ve ilgili yan ürünlerin üretimine yönelik makine parkýný devralýyor. Anlaþma, FZK’nýn karkas üretimi alanýndaki uzman kadrosunun ve mevcut stoklarýnýn ve bu alandaki bilgi birikiminin Anadolu Isuzu’ya devrini de içeriyor.
Anlaþma kapsamýnda Anadolu Isuzu, yeni dönemde ihtiyaç duyduðu karkas ve ilgili yan ürünlerin imalatýný FZK’nýn Gebze’de bulunan üretim tesislerinde kendi unvaný ile gerçekleþtirecek. Kýsmi devir iþlemi ile bünyesindeki karkas üretimi operasyonlarýný Anadolu Isuzu’ya devredecek olan FZK, karkas üretimi dýþýndaki diðer sanayi kollarýndaki mevcut faaliyetlerine devam edecek.
Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuðrul Arýkan konuyla ilgili deðerlendirmesinde þunlarý söyledi:
“Anadolu Isuzu olarak gelecek vizyonumuz ve büyüme stratejilerimiz doðrultusunda imza attýðýmýz bu devir alma anlaþmasý, tüm üretim operasyonlarýmýzýn ölçekli geliþimi açýsýndan büyük bir önem taþýyor. Özellikle midibüs ve otobüs üretiminde hedeflediðimiz güçlü büyümeyi gerçekleþtirmek için ileriye doðru attýðýmýz bu büyük adým ile FZK’nýn karkas üretimini, bu alandaki uzman iþgücünü ve bilgi birikimini kendi bünyemize katmýþ bulunuyoruz. Bu, bize sürekli güçlenen üretim faaliyetlerimizde ihtiyaç duyduðumuz esnekliði ve baðýmsýzlýðý saðlarken ciddi bir katma deðer oluþturacak. Anadolu Isuzu olarak alternatif yakýtlý araçlar dahil olmak önümüzdeki dönemde üretimine baþlayacaðýmýz yeni modellerle birlikte, ürün portföyümüzü tamamen yenileyeceðiz. Akýllý fabrika altyapýsýna sahip tesislerimiz ve ‘terzi usulü imalat’ modelimiz ile hem yurt içi hem de yurt dýþý pazarlardaki müþterilerimize sunduðumuz araçlarýn kalitesini daha da artýracak, zamanýnda teslimat konusundaki yeteneklerimizi geliþtireceðiz ve müþteri memnuniyetini daha da artýracaðýz. Anadolu Isuzu olarak sürekli daha da yükselttiðimiz hedeflerimiz doðrultusunda imza attýðýmýz yatýrýmlarýmýzla ülkemizin üretimine, ihracatýna ve ekonomik geliþimine olan çok yönlü katkýlarýmýzý sürdüreceðiz.”
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Inveo Yatýrým Holding, Aposto Teknoloji'deki %4,59 payýný 1,89 milyon TL bedelle Inveo Ventures'e devredecek
06/02/2023 06:21:18
Inveo Yatýrým Holding, Aposto Teknoloji ve Medya'da bulunan %4,59 payýný 1,89 milyon TL bedelle Inveo Ventures Giriþim Sermayesi Yatýrým Ortaklýðý'na devredecek.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Þirketimizin 10 Haziran 2021 tarihli Yönetim Kurulu kararýna istinaden sermayesinin %4,59'una sahip olduðumuz Aposto Teknoloji ve Medya AÞ'deki paylarýmýzýn tamamý olan 3.580 adet payýn 1.888.154 TL bedel ile Þirketimizin %85'ine ve baðlý ortaklýðýmýz Gedik Yatýrým Menkul Deðerler AÞ'nin %15'ine sahip olduðu Inveo Ventures Giriþim Sermayesi Yatýrým Ortaklýðý AÞ'ye devredilmesine karar verilmiþtir. "
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Yer Ýmleri