Aydem Yenilenebilir Enerji, YEKDEM için Göktaþ 1-2 HES ve Akýncý HES için 2024 takvim yýlý kapsamýnda EPDK'ya baþvuru yapmayacak
01/12/2023 0630
Aydem Yenilenebilir Enerji, YEKDEM için Göktaþ 1-2 Hidroelektrik Enerji Santrali ve Akýncý Hidroelektrik Enerji Santrali için 2024 takvim yýlý kapsamýnda EPDK'ya baþvuru yapmayarak, spot piyasaya geçiþi tercih etti.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þöyle denildi:
"Þirketimiz, yenilenebilir enerji kaynaklarýndan elektrik üreten tesisler için oluþturulan ve ABD Dolarý bazýnda sabit fiyat garantisi veren "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarý Destekleme Mekanizmasý (YEKDEM)" hakký bulunan santrallerimizden; Göktaþ 1-2 Hidroelektrik Enerji Santrali ve Akýncý Hidroelektrik Enerji Santrali için 2024 takvim yýlý kapsamýnda EPDK'ya baþvuru yapmayarak, 1 yýl süreyle 374,60 MWm kurulu gücü olan bu 3 santral için spot piyasaya geçiþ yapmayý tercih etmiþtir. Bu sonuç, 2024 yýlý itibarýyla YEKDEM kapsamýnda hakký bulunan toplam kurulu gücü 712,65 MWm olan santrallerimizin %52,6'sýna, 1.167,63 MWm olan toplam kurulu gücümüzün ise %32,1'ine karþýlýk gelmektedir. YEKDEM kapsamýnda olan santrallerimizden kurulu güç toplamý 338,05 MWm olan 5 tanesi ise 2024 yýlýnda YEKDEM haklarýný kullanmaya devam edecektir.
Þirketimizin, yýl içindeki geliþmelere göre 2024 yýlý sonunda yeni bir deðerlendirme yaparak takip eden yýl için yeni bir karar verme hakký bulunmaktadýr."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter


30
Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri