Hektaþ, Balýkesir'de bulunan taþýnmaza ait kiralama hakký ile makine ve ekipmanlarý baðlý ortaklýðýna satmaya karar verdi
02/01/2024 0615
Hektaþ, Balýkesir'de bulunan taþýnmaza ait kiralama hakkýnýn devri ve tesis içerisinde yer alan makine ve ekipmanlarýnýn 20 milyon euro bedelle baðlý ortaklýðý Arma Ýlaç'a satýlmasýna karar verdi.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þöyle denildi:
"Yönetim Kurulumuz tarafýndan alýnan 27/12/2023 tarihli karara istinaden; 21.09.2021 tarih ve 64 sayýlý karar ile kiralamýþ bulunduðumuz; Kýzýksa Mah. Zambak Sk. N 11 Manyas / BALIKESÝR adresinde bulunan 40.336 m2 toplam alan içinde 10.375 m2 kapalý alana sahip taþýnmaza ait kiralama hakkýnýn devri ve tesis içerisinde yer alan makine ve ekipmanlarýnýn; 20.000.000,00 Euro (648.372.000 TL) bedelle, Þirketimizin %100 baðlý ortaklýðý olan Arma Ýlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Þirketi'ne satýlmasýna, söz konusu iþlem ile ilgili olarak Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-23.3 sayýlý Önemli Nitelikteki Ýþlemler ve Ayrýlma Hakký Tebliði kapsamýnda ayrýlma hakkýnýn doðmayacaðýna, tüm bu iþlemler için Genel Müdürlüðe yetki verilmesine karar verilmiþtir.
Söz konusu üretim tesisinin kiralama hakkýnýn devri ile tesis içerisinde yer alan makine ve ekipmanlarýn satýþýyla alakalý açýklama II-15.1 sayýlý Özel Durumlar Tebliði'nin 6'ncý maddesi kapsamýnda þirketimizin ve ortaklarýmýzýn meþru çýkarlarýnýn zarar görmemesi adýna Yönetim Kurulumuzun 27 Aralýk 2023 tarihli toplantýsýnda aldýðý karar ile ertelenmiþtir. Erteleme sebebinin ortadan kalkmasý nedeniyle iþbu açýklama yapýlmýþtýr.
"
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter

15
Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri