SPK, Yeþil Yapý Endüstrisi'ne idari para cezasý verdi
23/12/2024 06:26:45
Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK), Yeþil Yapý Endüstrisi AÞ'ye idari para cezasý verdi.
SPK haftalýk bülteninde yer alan karara göre, Þirket'e II-17.1 sayýlý Kurumsal Yönetim Tebliði’ne aykýrý olarak verilmiþ olan teminat, rehin, ipotek ve kefaletlerin, Kurul Kararý’na aykýrý olarak süresinde kapatýlmamýþ olmasý nedeniyle, II-17.1 sayýlý Kurumsal Yönetim Tebliði’nin 12’nci maddesi ile Kurul Karar Organý’nýn 14.01.2021 tarih ve 3/33 sayýlý Kararý uyarýnca 1.944.578 TL idari para cezasý verildi.
Açýklamada, "Þirket’in yapýlacak ilk genel kurul toplantýsýnda idari para cezasýnýn uygulanmasýný gerektiren fiillerde sorumluluðu bulunan yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasýnýn rücu edilip edilmeyeceði hususunda karar alýnmasý ve söz konusu kararda yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla iliþkili olan gerçek ve/veya tüzel kiþilerin oy kullanmamasý gerekmektedir. Þirket hakkýnda idari para cezasý uygulanmasýný gerektiren fiil nedeniyle varsa zarara uðrayan yatýrýmcýlar, yasal koþullarýn oluþmasý halinde genel hukuk hükümleri çerçevesinde, Þirket ile bahse konu fiillerde sorumluluðu bulunan Þirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açýlabilirler. " denildi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri