Koza Altýn, önümüzdeki 5 yýlda toplam altýn üretiminin 40 tonun üzerine çýkarýlmasýný hedefliyor
19/02/2025 06:22:30
Koza Altýn, önümüzdeki 5 yýlda toplam altýn üretiminin 40 tonun üzerine çýkarýlmasýný hedefliyor.
Koza Altýn, bugünkü Yönetim Kurulu toplantýsýnda Þirket'in 5 yýllýk altýn üretimine yönelik kararlar aldý.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamaya göre, 2025 yýlý son çeyreðinde tamamlanmasý beklenen Aðrý Mollakara Altýn Madeni Projesi'nin faaliyete geçmesi ile birlikte, 5 yýllýk dönem içinde 328.000 ons altýn üretim gerçekleþtirilmesi hedefleniyor.
11.02.2025 tarihinde, Danýþtay 4. Dairesi'nin Kaymaz altýn madeni 3.Maden Atýðý depolama tesisi inþaatý için olumlu karar vermesi sonrasý, gerekli izinlerin alýnmasý ile faaliyete alýnacak olup, çevre illerde bulunan altýn cevherinin iþlenmesi ile birlikte yaklaþýk olarak 203.774 ons altýn üretilmesi bekleniyor.
2026 yýlýnýn baþýnda inþa aþamasýna geçmesi planlanan Kayseri Kaþköy Projesi yatýrýmlarýnýn sene sonuna kadar tamamlanmasý ve 2027 yýlýnda üretime baþlamasý ile birlikte, 5 yýllýk dönem içinde 266.333 ons altýn üretim gerçekleþtirilmesi hedefleniyor.
Þirket'in, 12.12.2024 tarihinde Danýþtay 4. Dairesi'nin verdiði kesin karar sonrasý, Çukuralan Altýn Madeni Ýþletmesi 3. Kapasite Artýrýmý ile birlikte, 2025 yýlý için altýn üretiminde yýllýk %40 artýþ hedefleniyor.
Çukuralan Altýn Madeni kapasite artýþý, Kaymaz Altýn Madeni ve 2026 yýlýnda Aðrý Mollakara Ýþletmesindeki faaliyetle birlikte, toplam 250.000 ons altýn üretimine ulaþýlmasý beklenirken; Þirket'in 2026 yýlý için altýn üretiminde 2024 yýlýna kýyasla %150 üzerinde artýþ hedefleniyor.
Þirketlerin tek çatý altýnda birleþmesi ve yeni rezervlerin verdiði güçle beraber, önümüzdeki 5 yýlda toplam altýn üretiminin 40 ton altýn üzerine çýkarýlmasý bekleniyor ve hedefleniyor.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri