selamlar hayýrlý sabahlar
selamlar hayýrlý sabahlar
Bugünkü Siyasi ve Ekonomik Ajanda
20/10/2025 06:00:00
20 Ekim 2025 Pazartesi
04:15 Çin Merkez Bankasý (PBOC), LPR faiz kararýný açýklayacak.
09:00 Ýstanbul Büyükþehir Belediye (ÝBB) Baþkanlýðý görevinden uzaklaþtýrýlarak tutuklanan Ekrem Ýmamoðlu, lisans diplomasýnýn sahte olduðu iddiasýna iliþkin 8 yýl 9 aya kadar hapis talebiyle Ýstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargýlandýðý davada ikinci kez hakim karþýsýna çýkacak.
23:59 Jamaika Borsasý "Ulusal Kahramanlar Günü" nedeniyle kapalý olacak.
23:59 Kenya Menkul Kýymetler Borsasý "Ulusal Kahramanlar Günü" nedeniyle kapalý olacak.
23:59 Mauritius Menkul Kýymetler Borsasý "Divali Festivali" nedeniyle kapalý olacak.
23:59 Singapur Borsasý "Divali Festivali" nedeniyle kapalý olacak.
23:59 Sri Lanka Kolombo Menkul Kýymetler Borsasý "Divali Festivali" nedeniyle kapalý olacak.
ForInvest Haber
*TURSG-Türkiye Sigorta 2025 yýlý 9 aylýk konsolide olmayan net dönem karý 14.343.921.223 TL (Önceki 9.640.179.111 TL)
cümleten selamlar hayýrlý sabahlar
tehol
Þirketimiz ile Ral Yatýrým Holding arasýnda; teknoloji, yazýlým, siber güvenlik, yapay zekâ, veri analitiði, dijital dönüþüm ve benzeri ileri teknoloji alanlarýnda ortak çalýþma imkanlarýnýn deðerlendirilmesine yönelik olarak bir Ýyi Niyet Protokolü imzalanmýþtýr.
Söz konusu iþ birliði kapsamýnda, taraflar arasýnda sinerji yaratabilecek alanlarda ortak projeler geliþtirilmesi, yeni teknolojik ürün ve hizmetlerin hayata geçirilmesi, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir.
Konuyla ilgili önemli geliþme olmasý halinde Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliði'ne göre gerekli açýklamalar yapýlacaktýr.
Tasarruf sahiplerinin ve kamuoyunun bilgisine saygý ile duyurulur.
desa
Þirketimiz, sürdürülebilirlik vizyonu kapsamýnda, deri sektörü üzerinde etki yapabilecek alternatif teknolojileri incelemekte ve geliþmeleri yakýndan takip etmektedir. DESA'nýn sürdürülebilirlik vizyonunu ve gerek moda gerekse teknoloji alanlarýnda sektöründeki öncü konumunu pekiþtirmek üzere bio-teknoloji alanýnda faaliyet gösteren ve bu alanýn öncülerinden Gozen Bioworks Corp. (ABD) ve Gozen Institute Bio Materyal Araþtýrma Geliþtirme ve Tasarým A.Þ. (Türkiye) ile hayvansal veya bitkisel olmayan, kimyasal içermeyen, biyolojik olarak parçalanabilir, yeni nesil materyallerin geliþtirilmesi, üretimi ve nihai mamul haline getirilmesi, yurt içi ve uluslararasý pazarlarda ticarileþtirilmesi amacýyla bir ortak giriþim kurulmasýna yönelik niyet mektubu imzalamak üzere görüþmelere baþlamýþtýr.
Yapýlacak çalýþmalarý yönetmesi ve görüþmeler yapmasý amacýyla Yönetim Kurulu Üyemiz ve Genel Müdürümüz Sayýn Burak Çelet'e 21.10.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararý ile görev ve yetki verilmesine oy birliði ile karar verilmiþtir.
Görüþmeler neticesinde varýlacak anlaþma ve geliþmelere iliþkin ilave açýklamalar kamuoyu ile paylaþýlacaktýr.
miatk
Þirketimiz Yönetim Kurulu üyesi Sayýn Özgür ÇÝVÝ, Yönetim Kurulu Üyeliði görevinden kendi isteðiyle 21.10.2025 tarihinde istifa etmiþtir. Yönetim Kurulu üyeliðinden istifasýnýn kabulüne; istifasý nedeniyle boþalan Yönetim Kurulu üyeliðine, Sayýn Arzu ÞAHDALAMAN GÜL'ün yapýlacak ilk Genel Kurul'un onayýna sunulmak üzere, 6102 sayýlý Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi uyarýnca Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmasýna, Þirketimiz Yönetim Kurulu tarafýndan karar verilmiþtir.
*KLSYN-Koleksiyon Mobilya 2025 yýlý 9 aylýk konsolide net dönem karý 48.035.881 TL (Önceki 261.426.549 TL)
Yer Ýmleri