selamlar hayýrlý haftalar.
selamlar hayýrlý haftalar.
*ftse bursa malezya klcý endeksi yatay seyirle 1677,31 puandan açýldý
*güney kore'de kospi endeksi %0,4 artýþla 4146,48 puandan açýldý
*çin'de chinext fiyat endeksi %0,2 düþüþle 3237,77 puandan açýldý
*çin'de shanghai bileþik endeksi yatay seyirde 3964,65 puandan açýldý
*hong kong hang seng tech endeksi %0,9 artýþla 5547,79 puanla açýldý
*çin'de shenzhen bileþik endeksi yatay seyirde 2542,03 puandan açýldý
*hong kong hang seng endeksi %0,4 artýþla 25928,89 puanla açýldý
DMM’den THY’ye ait bir yolcu uçaðýnýn misilleme endiþesiyle Libya’ya iniþ yapmaktan vazgeçtiði iddiasýna yalanlama
29/12/2025 06:04:27
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'Türk Hava Yollarýna (THY) ait bir uçaðýn misilleme endiþesiyle Libya’ya iniþ yapmaktan vazgeçtiði' yönündeki iddialarýn gerçeði yansýtmadýðýný açýkladý.
DMM’nin sosyal medya hesabýndan yapýlan açýklamada, "Bazý basýn yayýn organlarý ve sosyal medya hesaplarýnda yer alan, ‘THY’ye ait bir yolcu uçaðýnýn misilleme endiþesiyle Libya’ya iniþ yapmaktan vazgeçtiði’ iddiasý gerçeði yansýtmamaktadýr. 24 Aralýk 2025 tarihli TK641 Ýstanbul-Bingazi seferi, varýþ meydanýndaki rüzgâr koþullarýnýn operasyonel limitlerin üzerine çýkmasý nedeniyle Bodrum Milas Havalimaný’na yönlendirilmiþtir. Söz konusu uçuþun baþkaca herhangi bir nedenle rota deðiþikliði yapmasý söz konusu deðildir. Ayrýca, bahse konu tarihten sonraki günlerde Libya seferleri planlandýðý þekilde normal akýþýnda sürdürülmüþtür. Elim bir kaza üzerinden dost ve kardeþ Libya ile iliþkilerimizi zedelemeye yönelik dezenformasyon içeren bu tarz asýlsýz iddialara kamuoyunun itibar etmemesi önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi.
(FD-ÖZ-Y)
ÝHA
Resmi Gazete'de Bugün- 29 Aralýk
29/12/2025 06:02:00
YÜRÜTME VE ÝDARE BÖLÜMÜ
YÖNETMELÝKLER
–– Elektrik Piyasasý Dengeleme ve Uzlaþtýrma Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Elektrik Piyasasý Lisans Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Elektrik Piyasasý Yan Hizmetler Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Elektrik Piyasasýnda Depolama Faaliyetleri Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Elektrik Piyasasýnda Toplayýcýlýk Faaliyeti Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Elektrik Þebeke Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Yenilenebilir Enerji Kaynaklarýnýn Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine Ýliþkin Yönetmelikte Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Ardahan Üniversitesi Önlisans-Lisans Eðitim-Öðretim ve Sýnav Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Boðaziçi Üniversitesi Lisans Eðitim-Öðretim Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Boðaziçi Üniversitesi Lisans Programlarýna Yatay Geçiþ Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Boðaziçi Üniversitesi Lisansüstü Eðitim ve Öðretim Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Ýstanbul Geliþim Üniversitesi Bilimsel Araþtýrma Projeleri Uygulama ve Araþtýrma Merkezi Yönetmeliðinin Yürürlükten Kaldýrýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Ýstanbul Topkapý Üniversitesi Göç Politikalarý Uygulama ve Araþtýrma Merkezi Yönetmeliðinin Yürürlükten Kaldýrýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Ýzmir Bakýrçay Üniversitesi Merkezi Araþtýrma Laboratuvarlarý Uygulama ve Araþtýrma Merkezi Yönetmeliði
–– Konya Gýda ve Tarým Üniversitesi Uzaktan Eðitim Uygulama ve Araþtýrma Merkezi Yönetmeliði
TEBLÝÐLER
–– 2920 Sayýlý Türk Sivil Havacýlýk Kanunu Uyarýnca Verilecek Ýdari Para Cezalarýna Ýliþkin Teblið (2026/1)
–– Sivil Havacýlýk Genel Müdürlüðü Tarafýndan Verilecek Ýdari Para Cezalarý Hakkýnda Yönetmelikte Yer Alan Ýdari Para Cezalarýnýn Yeniden Deðerlendirilmesine Ýliþkin Teblið (2026/2)
KURUL KARARLARI
–– Enerji Piyasasý Düzenleme Kurulunun 11/12/2025 Tarihli ve 14029 Sayýlý Kararý
–– Enerji Piyasasý Düzenleme Kurulunun 11/12/2025 Tarihli ve 14030 Sayýlý Kararý
YARGI BÖLÜMÜ
ANAYASA MAHKEMESÝ KARARLARI
–– Anayasa Mahkemesinin 10/9/2025 Tarihli ve E: 2024/203, K: 2025/189 Sayýlý Kararý
–– Anayasa Mahkemesinin 8/10/2025 Tarihli ve E: 2025/42, K: 2025/199 Sayýlý Kararý
–– Anayasa Mahkemesinin 31/7/2025 Tarihli ve 2023/76490 Baþvuru Numaralý Kararý
–– Anayasa Mahkemesinin 2/7/2025 Tarihli ve 2022/35128 Baþvuru Numaralý Kararý
–– Anayasa Mahkemesinin 2/7/2025 Tarihli ve 2022/52046 Baþvuru Numaralý Kararý
–– Anayasa Mahkemesinin 2/7/2025 Tarihli ve 2023/4176 Baþvuru Numaralý Kararý
ÝLÂN BÖLÜMÜ
a - Yargý Ýlanlarý
b - Artýrma, Eksiltme ve Ýhale Ýlânlarý
c - Çeþitli Ýlânlar
– T.C. Merkez Bankasýnca Belirlenen Devlet Ýç Borçlanma Senetlerinin Günlük Deðerleri
ForInvest Haber
Yer Ýmleri