• ICUGS payı VBTS kapsamında 25/03/2026 tarihli işlemlere kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu
edilemeyecektir.
• ICUGS payı VBTS kapsamında 25/03/2026 tarihli işlemlere kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu
edilemeyecektir.
• GUNDGpayıVBTSkapsamında25/03/2026 tarihli işlemlere kadar brüt takas uygulanacaktır.
• GESAN
, NAS Enerji A.Ş. ile Araknak 1 ve Araknak 2 Arazi Üstü Güneş Enerjisi Santrali Şalt Sahası Anahtar Teslim
Yapım İşi için 3.000.000 USD (131.550.000 TL) tutarında sözleşme imzalandığını duyurdu. İmzalanan sözleşme
tutarı şirketin son 12 aylık cirosunun%0,6’sına denk gelmektedir
• HTTBT
, Basra Airlines ile yapılan anlaşma kapsamında 25 Şubat 2026 itibarıyla sistem geçişini tamamlayarak ilgili
sistemleri Basra Airlines'ın kullanımına açmıştır. Beş yıllık anlaşma çerçevesinde Irak merkezli havayolu şirketi,
yolcu hizmetleri sistemi için Crane PAX ve internet rezervasyon motoru için Crane IBE çözümünü kullanacaktır.
• EBEBK
, bağlı ortaklığı Tuna Çocuk Gereçleri A.Ş.'nin üretim operasyonlarının durdurulmasına karar verdi. Karar,
şirketin yönetim kurulunun yaptığı kârlılık ve verimlilik değerlendirmesi sonucunda alındı.
• EBEBK
, 30.05.2024 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla Uşak İli, Banaz İlçesi'nde Anadolu'daki mağazaların lojistik
ihtiyaçlarını karşılamak üzere satın alınan arsa üzerine lojistik depo inşa etme planından vazgeçmiştir. Şirket, nakit
akışı ve ekonomik parametrelerdeki değişiklikler nedeniyle bu kararı almıştır. Şirket, arsanın gelecekteki kullanımı
için alternatif değerlendirme çalışmaları yapacaktır.
• INVES
, kayıtlı sermaye tavanının 2029 yılına kadar uzatılması ve 20.000.000.000 TL'ye çıkarılması amacıyla esas
sözleşmesinin ilgili maddesinde yapılan değişikliğin 25 Şubat 2026 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü
tarafından tescil edildiğini duyurdu.
• ISCTR
, yönetim kurulu nakit kâr payı dağıtma kararı aldı. Bu kapsamda kâr payı dağıtımına 1 Nisan 2026 tarihinde
başlanmasını genel kurulun onayına sunacak. ISCTR için pay başına net 0,4586 TL nakit kâr payı dağıtılması teklif
edilecek. Son kapanış fiyatına göre temettü verimliliği %2,7 düzeyindedir (ISATR için pay başı 39,88 TL, ISBTR
için pay başı net 1,73 TL, ISKUR için pay başı net 7,27 TL).
Yer İmleri