• ICUGS payý VBTS kapsamýnda 25/03/2026 tarihli iþlemlere kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu
edilemeyecektir.
• ICUGS payý VBTS kapsamýnda 25/03/2026 tarihli iþlemlere kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu
edilemeyecektir.
• GUNDGpayýVBTSkapsamýnda25/03/2026 tarihli iþlemlere kadar brüt takas uygulanacaktýr.
• GESAN
, NAS Enerji A.Þ. ile Araknak 1 ve Araknak 2 Arazi Üstü Güneþ Enerjisi Santrali Þalt Sahasý Anahtar Teslim
Yapým Ýþi için 3.000.000 USD (131.550.000 TL) tutarýnda sözleþme imzalandýðýný duyurdu. Ýmzalanan sözleþme
tutarý þirketin son 12 aylýk cirosunun%0,6’sýna denk gelmektedir
• HTTBT
, Basra Airlines ile yapýlan anlaþma kapsamýnda 25 Þubat 2026 itibarýyla sistem geçiþini tamamlayarak ilgili
sistemleri Basra Airlines'ýn kullanýmýna açmýþtýr. Beþ yýllýk anlaþma çerçevesinde Irak merkezli havayolu þirketi,
yolcu hizmetleri sistemi için Crane PAX ve internet rezervasyon motoru için Crane IBE çözümünü kullanacaktýr.
• EBEBK
, baðlý ortaklýðý Tuna Çocuk Gereçleri A.Þ.'nin üretim operasyonlarýnýn durdurulmasýna karar verdi. Karar,
þirketin yönetim kurulunun yaptýðý kârlýlýk ve verimlilik deðerlendirmesi sonucunda alýndý.
• EBEBK
, 30.05.2024 tarihli Yönetim Kurulu kararýyla Uþak Ýli, Banaz Ýlçesi'nde Anadolu'daki maðazalarýn lojistik
ihtiyaçlarýný karþýlamak üzere satýn alýnan arsa üzerine lojistik depo inþa etme planýndan vazgeçmiþtir. Þirket, nakit
akýþý ve ekonomik parametrelerdeki deðiþiklikler nedeniyle bu kararý almýþtýr. Þirket, arsanýn gelecekteki kullanýmý
için alternatif deðerlendirme çalýþmalarý yapacaktýr.
• INVES
, kayýtlý sermaye tavanýnýn 2029 yýlýna kadar uzatýlmasý ve 20.000.000.000 TL'ye çýkarýlmasý amacýyla esas
sözleþmesinin ilgili maddesinde yapýlan deðiþikliðin 25 Þubat 2026 tarihinde Ýstanbul Ticaret Sicil Müdürlüðü
tarafýndan tescil edildiðini duyurdu.
• ISCTR
, yönetim kurulu nakit kâr payý daðýtma kararý aldý. Bu kapsamda kâr payý daðýtýmýna 1 Nisan 2026 tarihinde
baþlanmasýný genel kurulun onayýna sunacak. ISCTR için pay baþýna net 0,4586 TL nakit kâr payý daðýtýlmasý teklif
edilecek. Son kapanýþ fiyatýna göre temettü verimliliði %2,7 düzeyindedir (ISATR için pay baþý 39,88 TL, ISBTR
için pay baþý net 1,73 TL, ISKUR için pay baþý net 7,27 TL).
Yer Ýmleri