*brisa: 25.03.2020 tarihinden itibaren þirketimizin hem izmit hem de aksaray fabrikalarýnda günlük üretim seviyesinde azaltma kararý alýnmýþtýr
(25/03/2020 - 08:57:51)
*brisa: 25.03.2020 tarihinden itibaren þirketimizin hem izmit hem de aksaray fabrikalarýnda günlük üretim seviyesinde azaltma kararý alýnmýþtýr
(25/03/2020 - 08:57:51)
*japonya'da nikkei endeksi %8,0 artýþla 19546,63 puandan kapandý
(25/03/2020 - 09:01:29)
***ZOREN*** ZORLU ENERJÝ ELEKTRÝK ÜRETÝM A.Þ.( Özel Durum Açýklamasý (Genel)
***ZOREN*** ZORLU ENERJÝ ELEKTRÝK ÜRETÝM A.Þ.( Özel Durum Açýklamasý (Genel) )
Ýlgili Þirketler []
Ýlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açýklamasý (Genel)
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi?
Hayýr (No)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
-
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý?
Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Açýklamalar
Küresel boyutta yaþanan ve ülkemizde de etkili olan Koronavirüs (Covid-19) salgýný nedeniyle Þirketimizde alýnan önlemler aþaðýda kamuoyunun bilgisine sunulmaktadýr:
1. Hastalýk hakkýnda tüm çalýþanlara gerekli bildirimler yapýlmýþtýr.
2. Tüm yurt içi ve yurtdýþý sahalarýmýzda ve ofislerimizde dezenfeksiyon iþlemleri tamamlanmýþ olup periyodik olarak çalýþmalar tekrarlanmaktadýr.
3. Tüm yurt dýþý seyahatler ve toplu etkinliklere katýlým yasaklanmýþ ve tüm toplantýlar online platformlar üzerinden yapýlmaya baþlanmýþtýr.
4. Risk grubuna giren çalýþanlar uzaktan eriþimle evden çalýþmakta, diðer çalýþanlar ise dönüþümlü olarak iþe gelmektedir
Þu anda tüm santrallerimiz ve sahalarýmýz faal olup, elektrik ve gaz daðýtým faaliyetlerimiz de kesintisiz olarak devam etmektedir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/831888
BIST
(25/03/2020 - 08:54:57)
*abd senatosu, koronavirüs canlandýrma planýný için türkiye saati ile 19.00'da toplanacak
(25/03/2020 - 08:50:24)
Yýldýz, Komili’nin Japon devine satýþý için Rekabet’e baþvurdu-Dünya
Yýldýz Holding ve Daio, Komili’nin devri için resmi kurumlara
baþvuruda bulundu.
Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, Rekabet Kurumu’na baþvuran
taraflar, Komili’nin sahibi Özen Kiþisel Bakým’ýn Japon devine devri
için resmi iþlemlere baþladý.
Haberin tam metni:
https://www.dunya.com/kose-yazisi/yi...asvurdu/465806
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(25/03/2020 - 09:13:38)
***NUGYO*** NUROL GAYRÝMENKUL YATIRIM ORTAKLIÐI A.Þ.( Özel Durum Açýklamasý (Genel)
***NUGYO*** NUROL GAYRÝMENKUL YATIRIM ORTAKLIÐI A.Þ.( Özel Durum Açýklamasý (Genel) )
Ýlgili Þirketler []
Ýlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açýklamasý (Genel)
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi?
Hayýr (No)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
-
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý?
Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Açýklamalar
Küresel boyutta yaþanan Koronavirüs (COVID-19) salgýnýnýn etkilerini azaltmaya yönelik alýnan önlemler çerçevesinde Þirketimiz nezdinde bir takým tedbirler alýnmýþ olup, alýnan tedbirlerin bir kýsmý þu þekildedir
· Merkez ve proje ofislerimizin tamamýnda, salgýnýn önlenmesine dönük tüm hijyenik tedbirler titizlikle uygulanmaktadýr.
· Çalýþanlarýmýzýn bir bölümünün uzaktan eriþim ile iþlerini yürütmesine dönük alýnan tedbirler uygulanmakta olup operasyonlarýn aksatýlmadan yürütülebilmesi için, yeterli sayýda personelin dönüþümlü olarak iþe gelmelerine karar verilmiþtir.
Þirketimiz alýnan söz konusu tedbirler çerçevesinde olaðan faaliyetlerine herhangi bir kesinti yaþanmadan devam etmekte olup, salgýnýn geliþim senaryolarý çerçevesinde yakýn ve orta vadeye iliþkin tüm planlamalar yapýlmakta, gerekli tedbirler alýnmaya devam edilmektedir.
Kamuoyuna duyurulur.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/831896
BIST
(25/03/2020 - 09:14:48)
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne alýmlarla baþlamasý bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açýlýþ fark deðerine iliþkin medyan
tahmini +878, ortalama tahmin ise +1.462 oldu.
Foreks'in 33 aracý kurum analisti ile yaptýðý ankette, en yüksek
beklenti +7.777 puan olurken, en düþük beklenti -427 puan olarak
gerçekleþti.
Ankete katýlan 33 analistin 32'si pozitif, 1'i negatif açýlýþ
tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 5.040,05 puan artýþla 89.826,22
puandan tamamlamýþtý.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafýndan günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açýlýþ anketine katýlmak isteyen yatýrým
uzmanlarý neslihan.koroglu@foreks.com adresine baþvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açýlýþ Anketi Sonucu
Medyan : +878
Ortalama : +1.462
Maksimum : +7.777
Minimum : -427
Katýlýmcý: 33[(+32)(-)1]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(25/03/2020 - 09:17:38)
***DITAS*** DÝTAÞ DOÐAN YEDEK PARÇA ÝMALAT VE TEKNÝK A.Þ.( Genel Kurul Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim
***DITAS*** DÝTAÞ DOÐAN YEDEK PARÇA ÝMALAT VE TEKNÝK A.Þ.( Genel Kurul Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim )
Özet Bilgi Olaðan Genel Kurul Toplantýsý Sonuç Bildirimi
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi ? Hayýr
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi ? Evet
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý ? Hayýr
Düzeltme Nedeni Toplantý tutanaðý eki olan muhalefet þerhinin açýklamaya eklenmesi.
Genel Kurul Çaðrýsý
Genel Kurul Tipi Olaðan Genel Kurul
Hesap Dönemi Baþlangýç Tarihi 01.01.2019
Hesap Dönemi Bitiþ Tarihi 31.12.2019
Karar Tarihi 19.02.2020
Genel Kurul Tarihi 25.03.2020
Genel Kurul Saati 11:00
GK'na Katýlým Ýçin Pay Sahibi Olunmasý Gereken Son Tarih 24.03.2020
Ülke Türkiye
Þehir ÝSTANBUL
Ýlçe ÜSKÜDAR
Adres Burhaniye Mahallesi Kýsýklý Caddesi No:65 Üsküdar/Ýstanbul
Gündem Maddeleri
1 - Açýlýþ ve toplantý baþkanlýðýnýn oluþturulmasý.
2 - Toplantý Tutanaðýnýn imzalanmasý hususunda Toplantý Baþkanlýðý'na yetki verilmesi.
3 - Türk Ticaret Kanunu'nun 363'üncü maddesi uyarýnca Yönetim Kurulu Üyeliði'nden istifa eden Sayýn Selim Baybaþ'ýn görev süresini tamamlamak üzere Sayýn Osman Zeki Sever'in Yönetim Kurulu Üyeliði'ne atanmasýnýn ortaklarýn onayýna sunulmasý.
4 - 1 Ocak 2019 - 31 Aralýk 2019 hesap dönemine ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nun okunmasý, görüþülmesi ve onaya sunulmasý.
5 - 1 Ocak 2019 - 31 Aralýk 2019 hesap dönemine ait Baðýmsýz Denetim Kuruluþu Görüþü'nün okunmasý, görüþülmesi ve onaya sunulmasý.
6 - 1 Ocak 2019 - 31 Aralýk 2019 hesap dönemine ait Finansal Tablolarýn okunmasý, görüþülmesi ve onaya sunulmasý.
7 - Yönetim Kurulu Üyeleri ve yöneticilerin 1 Ocak 2019 - 31 Aralýk 2019 hesap dönemi faaliyet, iþlem ve hesaplarýndan ötürü ayrý ayrý ibra edilmeleri.
8 - Yönetim Kurulu'nun 1 Ocak 2019 - 31 Aralýk 2019 hesap dönemi kar daðýtýmý hakkýndaki önerisinin okunmasý, görüþülmesi ve onaya sunulmasý.
9 - Yönetim Kurulu üye sayýsýnýn ve görev süresinin belirlenmesi ile belirlenecek sürede görev yapmak üzere Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi.
10 - Genel Kurul'da oylamaya sunulup karara baðlanmaksýzýn, Yönetim Kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticiler için belirlenen "Ücret Politikasý" ve politika kapsamýnda yapýlan ödemeler hususunda ortaklarýn bilgilendirilmesi.
11 - Yönetim Kurulu üyelerine görevleri süresince ödenecek ücretlerin belirlenmesi.
12 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasasý Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde Yönetim Kurulunca yapýlan Baðýmsýz Denetim Kuruluþu seçiminin görüþülmesi ve onaya sunulmasý.
13 - Þirket Esas Sözleþmesi çerçevesinde, 1 Ocak 2020 - 31 Aralýk 2020 hesap dönemi faaliyet ve hesaplarýnýn görüþüleceði olaðan genel kurul toplantýsýna kadar yardým ve baðýþlar için üst sýnýr belirlenmesi ve Yönetim Kurulu'na yetki verilmesinin görüþülmesi ve onaya sunulmasý.
14 - Sermaye Piyasasý Kurulu'nun izni ile Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasasý Kanunu, Sermaye Piyasasý Mevzuatý ve ilgili mevzuatýn izin verdiði tutara kadar borçluluðu ifade eden sermaye piyasasý aracý (varant dahil) ihraç edilmesi ile ihraç zaman ve koþullarýnýn tespiti hususlarýnda 1 Ocak 2020 - 31 Aralýk 2020 hesap dönemi faaliyet ve hesaplarýnýn görüþüleceði olaðan genel kurul toplantýsýna kadar Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi hususunun görüþülmesi ve onaya sunulmasý.
15 - Þirket Esas Sözleþmesi çerçevesinde, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasasý Kanunu, Sermaye Piyasasý Mevzuatý ve ilgili mevzuatýn izin verdiði tutara kar payý avansý verilmesi ile zaman ve koþullarýnýn tespiti ile ilgili olarak Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi hususunun görüþülmesi ve onaya sunulmasý.
16 - Yönetim Kurulu Üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395 ve 396'ncý maddelerinde yazýlý iþ ve iþlemleri yapabilmeleri için yetki verilmesinin pay sahiplerinin onayýna sunulmasý.
17 - Genel Kurul'da oylamaya sunulup karara baðlanmaksýzýn yönetim kontrolünü elinde bulunduran pay sahiplerinin, Yönetim Kurulu Üyeleri'nin, idari sorumluluðu bulunan yöneticilerin ve bunlarýn eþ ve ikinci dereceye kadar kan ve sýhri hýsýmlarýnýn, ortaklýk veya baðlý ortaklýklarý ile çýkar çatýþmasýna neden olabilecek önemli bir iþlem yapmasý ve/veya ortaklýðýn veya baðlý ortaklýklarýnýn iþletme konusuna giren ticari iþ türünden bir iþlemi kendi veya baþkasý hesabýna yapmasý ya da ayný tür ticari iþlerle uðraþan bir baþka ortaklýða sorumluluðu sýnýrsýz ortak sýfatýyla girmesi kapsamýnda gerçekleþtirilen iþlemler hakkýnda pay sahiplerine bilgi verilmesi.
18 - Genel Kurul'da oylamaya sunulup karara baðlanmaksýzýn Sermaye Piyasasý Mevzuatý ve ilgili düzenlemeler kapsamýnda Þirket'in 1 Ocak 2019 - 31 Aralýk 2019 hesap döneminde, sosyal yardým amacýyla vakýf, dernek, kamu kurum ve kuruluþlarýna yapýlan baðýþlar hakkýnda bilgi verilmesi.
19 - Genel Kurul'da oylamaya sunulup karara baðlanmaksýzýn üçüncü kiþiler lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile gelir ve menfaat saðlanmadýðý hususlarýnda pay sahiplerine bilgi verilmesi.
Gündemde Yer Alan Hak Kullaným Süreçleri
Kar Payý Daðýtým
Genel Kurul Çaðrý Dökümanlarý
EK: 1 DITAS Genel Kurul Bilgilendirme Dokümani.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümaný
EK: 2 Olaðan Genel Kurul Çaðrý Ýlan Metni.pdf - Ýlan Metni
EK: 3 DITAS Yönetim Kurulu Kar Dagitim Teklifi.pdf - Diðer Genel Kurul Çaðrý Dokümaný
EK: 4 Vekaletname Ornegi.pdf - Diðer Genel Kurul Çaðrý Dokümaný
EK: 5 DITAS 31 12 2019 Faaliyet Raporu ve Finansal Rapor.pdf - Denetim Kurulu Raporu
Genel Kurul Sonuçlarý
Genel Kurul Yapýldý mý? Evet
Genel Kurul Sonuçlarý Þirketimiz'in 1 Ocak 2019 – 31 Aralýk 2019 hesap dönemine ait Olaðan Genel Kurul Toplantýsý 25 Mart 2020 tarihinde (bugün) saat 11:00'de Burhaniye Mahallesi, Kýsýklý Caddesi, No:65 34676 Üsküdar/Ýstanbul adresinde yapýlmýþtýr. Alýnan Kararlarý içeren Olaðan Genel Kurul Toplantý Tutanaðý, Hazýr Bulunanlar Cetveli iliþikte sunulmuþtur. Ayrýca Olaðan Genel Kurul Toplantýsý Sonuç Bildirimi ile ilgili bilgi ve dokümanlara www.ditas.com.tr adresindeki Kurumsal Ýnternet Sitemiz'den de ulaþýlmasý mümkündür.
Toplantý tutanaðý eki muhalefet þerhi eklenerek tekrar açýklanmýþtýr.
Hak Kullaným Süreçleri Ýle Ýlgili Alýnan Kararlar
Kar Payý Daðýtým Görüþüldü
Genel Kurul Sonuç Dökümanlarý
EK: 1 DITAÞ 2019 OGK Hazirun Cetveli.pdf - Hazýr Bulunanlar Listesi
EK: 2 DITAS 2019 OGK Toplantý Tutanaðý.pdf - Tutanak
EK: 3 DITAÞ Toplantý Tutanaðý Eki Muhalefet Þerhi.pdf - Diðer Genel Kurul Sonuç Dokümaný
Ek Açýklamalar
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832232
BIST
(25/03/2020 - 23:44:23)
Yer Ýmleri