03/11/2020 tarihli KAP açýklamamýzda, Þirketimiz Yönetim Kurulu tarafýndan, Þirketimizin mevcut faaliyetlerine ilave olarak yeni alanlarda da faaliyet gösterebilmesini teminen, Þirket Esas Sözleþmesi'nin "Þirketin Amaç ve Konusu" baþlýklý 3. maddesinin tadil edilmesi için gerekli iþlemlerin yapýlmasýna karar verildiði bildirilmiþti.Konuya iliþkin olarak yapýlan ilave deðerlendirmelerde, Þirketimizin, farklý sektörlerdeki þirketlere yatýrým yapmasý, bu faaliyetlerini ilgili þirketlerin tüzel kiþiliklerini koruyarak yönetmesi ve deðer oluþturmasý yaklaþýmý çerçevesinde; 03.11.2020 tarihli toplantýda karar verilen esas sözleþme deðiþikliðinin yeterli olmayacaðý, (i) esas sözleþmemizde "Diðer Þirketlere Yatýrým ve Ýþtirak" baþlýðý altýnda yeni bir faaliyet konusu eklemenin ve ayrýca (ii) Þirketimizin unvanýnýn mevcut ve ileride yapmayý planladýðý faaliyetleri yeterince yansýtmamasý nedeniyle, unvan deðiþikliðine yönelik de esas sözleþme tadiline gidilmesinin uygun olacaðý görülmüþtür.
Bu çerçevede, yönetim kurulumuzun 11.01.2021 tarihinde yapýlan toplantýsýnda;
1) Yönetim kurulumuzun 03/11/2020 tarihli yönetim kurulu kararýnýn iptal edilmesine,
2) Sermaye Piyasasý Kuruluna 03/11/2020 tarihli yönetim kurulu kararý uyarýnca yapýlan baþvurumuzun revize edilmesine,
3) Þirketimizin mevcut faaliyetlerine ilave olarak, diðer þirketlere yatýrým yapabilmesini ve iþtirak edebilmesini teminen, Þirket Esas Sözleþmesi'nin "Þirketin Amaç ve Konusu" baþlýklý 3. maddesinin Ek:1'de gösterildiði þekilde tadil edilmesine,
4) Þirketimizin mevcut ve ileride yapýlmasý planlanan faaliyetlerini daha iyi yansýtmasý amacýyla "Þirketin Ticari Unvaný" baþlýklý 2. Maddesinin Ek:1'de gösterildiði þekilde tadil edilmesine
5) Þirket Esas Sözleþmesinin 2. ve 3. maddelerindeki deðiþikler için hazýrlanan ve ekte yer verilen tadil tasarýsýna uygun görüþ verilmesi için Sermaye Piyasasý Kurulu'na ve izin verilmesi için de Ticaret Bakanlýðý'na baþvuruda bulunulmasýna,
6) Þirket Esas Sözleþmesinin 2. ve 3. maddesinin tadil tasarýsýna iliþkin gerekli izinlerin alýnmasýný müteakip tadil tasarýsýnýn genel kurul toplantýsýnda Genel Kurulun onayýna sunulmasýna,
karar verilmiþtir.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri