http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28377
BÝLGE ADAMIN HÝKAYESÝ (Kazanmanýn mucizevi formülü)
Bu iþ ile alakalý kaç kitap okudun ? sorusuna .Hiç dediðim için aldýðým tek kitabýn okuduðum tek bölümü...
Bir genç, bilge bir kiþi olmak istiyordu.Bu konuda ülkenin en büyük bilge kiþisine gitti.
"Bende bir bilge olmak istiyorum bu konuda nereden baþlamalýyým ne yapmalýyým?" dedi. Bilge genci süzdü ve þöyle cevap verdi.
"Her akþam aynanun karþýsýna geç "ben kimim?" diye sor.bu soruyu her gün tekrarla ve 5 yýl sonra bana gel..
Genç bu cevaptan tatmin olmamýþtý.Bu kadar kolay olamazdý.Bilgenin kendisi ile ilgilenip bir þeyler öðretmek istemediðini düþündü.Bilinen baþka bir bilge kiþiye gitti.Ona bilge bir kiþi olmak istediðini ve ne yapmasý gerektiðini sordu.Cevap basitti.
"Bilge kiþi olmak çok zor ve meþakkatli bir iþtir. Bunun için çok acý ve zorluk çekmen gerekiyor.2 yýl boyunca buradaki atlarý týmarlayacaksýn onlarý besleyecek ve temizleyeceksin dedi. 2 yýl bittikten sonra bana tekrar geleceksin...
Gencin aklýna yatmýþtý.Bilge olmak çok zor olmalýydý ve zorluklara katlanmalýydý.
2 yýl boyunca karþýlýksýz çalýþtý ve tüm bu pis iþleri yaptý.2 yýl sonra tekrar hocasýna gitti ve hocasý ona :
"Þimdi 5 yýl boyunca herakþam aynanýn karþýýna yarým saat geç ve ben kimim diye sor ve her defasýnda bu soruyu cevapla " dedi.
Genç þaþýrmýþtý.Ýlk gittiði kiþide ayný þeyleri söylemiþti.Demek ki :bilge kiþi olmak için bunu yapmak zorunluydu.Fakat bunu yapmak için neden 2 yýl boyunca atlarýn tüm pis iþlerini yaptýðýný anlayaöadý.Halbuki ilk gittiði bilgenin dediðini yapsaydý en az 2 yýl kazanmýþ olacaktý.
Sonuçta aynanýn karþýsýna geçti ve "ben kimim" diye sordu.sonra da "etten kemikten meydana gelmiþ bir insaným" dedi.Aynada yüzüne bakýyor ve bu cevabý veriyordu.Daha aynanýn karþýsýna geçeli henüz 5 dakika olmasýna raðmen çok sýkýlmýþtý ve önünde daha 25 dakikasý vardý. Çok zorlansada yarým saati bu þekilde bitirdikten sonra aynanýn karþýsýndan kalktýðnda çok büyük bir iþ baþarmanýn mutluluðunu taþýyordu üzerinde. Atlarý týmarlarken böyle bir duyguyu bu þiddette hiç yaþamamýþtý.Ertesi akþam yine aynanýn karþýsýna geçti ve ayný soruyu sordu kendisine.Aslýnda bu soruya verdiði cevabý hiç önemsemiyordu.Sadece laf olsun diye cevaplarýný deðiþtirdi bazen.Dakikalar geçmek bilmiyordu günler geçtikçe daha çok bunalmaya baþlamýþtý. Halbu ki atlarý týmarlamak çok daha kolaydý.Atlarla konýuþur þarkýlar söyler zamaný geçirirdi.2 yýl boyunca atlarýn kiþnemelerinden onlarýn ne dediðini bile anlar olmuþtu. Artýk ayna karþýsýnda oturmak bir hücreden farksýzdýve bu 5 yýl devam edecekti...
Bir gün..
Bir deðiþiklik yapmaya karar verdi.Aynanýn karþýsýnda "ben kimim" sorusunun özüne inmeye karar verdi.Ýnsanýn nereden ve niçin geldiði ile baþladý ama bilgisi yetersizdi çok týkanmýþtý bu soruda.Ertesi akþam elinde bir kitapla geldi aynanýn karþýsýna ve ayna o andan itibaren karanlýk bir hücre olmaktan çýkmýþtý onun için..Ýnceledi araþtýrdý ve artýk aynanýn saatinin gelmesini sabýrsýzlýkla bekler oldu her gün..
5 yýl sonunda spermin yumurta ile birleþmesinden tutunda insanýn yaratýlýþýna iliþkin tasavvufi konularda,sosyal iliþkilerinde psikolojide , fende , matematikte ve daha birçok konuda bilgi sahibi oldu.Çevresindeki insanlarla konuþurken artýk onu insanlar dinlemeye ve sorular sormaya baþlamýþtý.Ama o yinede her akþam y*****n karþýsýna geçmeyi sabýrsýzlýkla bekliyordu.
Yýllar yýlý ayna genci aydýnlatmaya devam etti.Artýk bir genç deðil olgun biri olmuþ ve ülkede adýný duymayan kalmamýþtý....
Bir gün
18-20 yaþlarýnda bir gemç çaldý kapýsýný .Herkes gibi kendisine soru sormaya gelen biri olduðunu düþünüyorduGenç sorusunu sordu :
"Sizden önce bu ülkenin en büyük iki bilgesine gittim.Yeterli cevap alamadýðým için size geldim.Çünkü siz bu ülkenin en bilge ve sözüne güvenilir kiþisisiniz. Siz bana söyler misiniz ?
Bilge : Eðer onlar cevap veremediyse benimde vermem mümkün deðil ama sen yinede sor.
Genç : Bende bilge olmak istiyorum.Ne yapmalýyým ?
Bilge : Her gün aynaýn karþýsýna geç ve ben kimim diye sor ve sorunu her defasýnda cevapla ..dedi.
Genç : Hepiniz cahilsiniz.Baþýnýzdan bizleri savmak için sözbirliði etmiþcesine ayný cevaplarý veriyorsunuz dedi.
ve kapýyý vurup çýkýp gitti..........
Bilge düþündü..Yýllar önce kendiside ayný durumdaydý.Gencin arkasýndan baktý ve gülümsedi.zamanýnda kendisi bu hatayý yapmamýþtý ve þanslýydý...
ACABA
5 yýl boyunca aynanýn karþýsýna geçmek soruyu ve cevabýný vermek çok mu zor yada çok mu kolaydý...Söylenilenleri yapmak kolay görünüyor ..ama fiiliyata geçirmek ? Gerçekten bilge bir kiþi olacaðýnýzý bilse idiniz bu uðraþa girer miydiz?
Yaþar ERDÝNÇ
Yatýrýmcý ve Tekniz Analiz Sorgulanýyor ? s: 8
Eðer cevabýnýz içten bir "EVET" ise bu piyasada yada herhangi bir uðraþta aslýnda kendinizden baþkasýna hiç gerek yok..Hayýr cevabý yada baþka yolu seçenler hep kaybetti ..kaybedecek...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri