Cuma namazýnda hoca faizi konuþtu. günah, haksýz kazanç.
Demek ki diyanet tl de kalmamýzý istemiyor dolar ya da diðer yabancý paralarý almamýzý mý tavsiye ediyor. herkes ticaret yapamayacaðýna göre. mesela iþ kurmak memurlara yasak. % 10-20 enflasyon olan bir ülkede tl de faizsiz kalmak akýl iþi deðil. akýlsýzlýk da islama uygun deðil. Hükümette dolar artmasýn istiyor. hocam ne yapacaðýz. aldýðýmýz kazandýðýmýz gibi hemen harcayalým mý. birikim, tasarruf olmasýn mý.
imamlarýn tek bildiði Faiz haram.
sorsan ki ;
hocam itibarý para var mal para var. bundan 1500 sene önce itibari para diye bir þey yoktu. takasla deðiþ tokuþ yapýlýrdý. Ya da gümüþ altýn sikkeler vardý. yani mal para kullanýlýyordu. Paranýn kendisi deðerliydi. Þimdi kaðýt ya da kaydi sanal para var. nesnenin bir önemi yok. devlet bana ve halkýna üzerinde merkez bankasý baþkanýnýn imzasý olan adý para denilen renkli kaðýtlarý veriyor. altýn, gümüþ, deve, koyun, vermiyor.
Bizim ülkemizde sürekli enflasyon artýyor, global para dolara karþý devalüasyon olmasý sýradanlaþtý. itibari paramýzýn itibarýna tecavüz edilmiþ. bana faiz demeden önce tl de faiz almamam için bir öneri ver.



Yaðmacý hýrsýzlar yedi fatura hepimize KESÝLECEK. 
Yer Ýmleri