Originally Posted by
rxpu
Bugün gevezeliðim üzerimde kusura bakmayýn artýk. Yukarýdaki iki grubun ötesinde fiili olarak oluþan bir 3. durum daha var.
Bilindiði gibi iflas erteleme iflas edecek þirketin sahibine ciddi imtiyazlar saðlýyor. Yani direk iflasa göre þirket sahibi çok daha az bir kayýpla kurtuluyor.
Þimdi iflas ertleme yasaklanýnca doðal olarak iflas etmesi gereken þirketlerin sahipleri de , iyi ama ben neden direk iflas etmek zorunda kalýyorum neden iflas ertelemenin nimetlerinden faydalanýp nemalanmýyorum diyerek iflas etmesi gereken þiketini çeþitli numaralarla iflas ettirmiyor, iþi uzatýyor.
Yani aslýnda iflas ertelemenin yasaklanmasý efektif olarak þirket sahiplerinin çýkar çatýþmasý nedeniyle þirketlerin inadýna bir türlü iflas etmemesi sürecine evriliyor.
Ýflas etmesi gereken þirketlerin sahipleri pratikte iflas ertelemenin tekrar devreye sokularak avantajlý iflas koþullarýný *bekliyorlar*.
Hükümet te bu bekleyiþin farkýna vardý ve bir kalemde bir KHK ile iflas ertelemeyi toptan kaldýrdý. Yerine iflas edecek þirketler için o kadar da avantajlý olamayabilecek daha önce de var olan konkordato müessesesini ufak deðiþikliklerle iflas erteleme yerine devreye aldý.
Durum bence bundan ibaret.
Anlaþýlmýþtýr.
Tebrik ve saygýlar bu anlatý için.
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikodularý vb
Sýrtlanlar diyarýnda yem olma dikkat et.
Yer Ýmleri