Hdp ya demirtas i satti ya da akp hdp anlasti.
Bi iki haftayA açýklanýr.
Demedi demeyin
Hdp ya demirtas i satti ya da akp hdp anlasti.
Bi iki haftayA açýklanýr.
Demedi demeyin
hdp'nin deklare edebileceði en iyi aday (yada tek aday) selo idi..
bugünkü konsensus anketine göre, 2.turda ince 45 alabiliyormuþ (ve akþener yada þener üstünde bir rakammýþ bu).. aslolan þu ki, kritik oy kaymasý- kürtlerin oyu.. ilk turda hdp baraj altý kalýrsa bütün g.doðu vekillikleri akp alacak.. yani ilk þart hdp baraj üstü kalmalý, bu sayede cumhur iitf. 300 altý kalýrsa, 2.turda rakibin þansý yüksek olur, ama mecliste azýnlýkta kalýnýrsa 2.tur adayýnýn (ince yada akþener) þansý çok azalýr..
ikinci þart, kürt yoksullarýn tayyip'e deðil ince / yada akþener'e oy vermesi ikili tercihte.. 16-nisan'da bunu vermediler, hatta tayyip ilk konuþmasýnda güneydoðu'ya özellikle teþekkür etmiþti, sonucu deðiþtiren kritik oy farký oradan gelmiþti çünkü.. þimdi bu 45 günde londra'nýn dolar kurunu 5 lira yada 7 liraya sürmesi sonucu etkilemeyecek, çünkü þantiyelerdeki amelelerin iþten atýlmasý yada kur artýþýnýn gündelik hayata enflasyon olarak yansýmasý vakit alacak, bu 45 gündeki kriz havasýný soluyacak olan orta/üst sýnýflar zaten akp'ye oy vermeyen kitle..
Çok panik yazýlar var..........
1-CHP nin artýk kaypak davranýþlarý býrakýp Kendi bünyesinden aday çýkarmasý þahsen beni mutlu ettiði gibi AKP nin eteklerinin tutuþmasýna neden olmuþtur.......
2-CHP nin YSK üzerinden bertaraf edilmeye çalýþýlan Akþenere destek vererek seçime girme þansý vermesi AKP tarafýnda yine panik ataklarýn baþlamasýna neden olmuþtur........
3-Yukarýda ki iki madde AKP nin stratejisi olan anti-tayyip in çökmesine neden oldu..........
4- AKP tabanýnda ki militan kadro Ince ve Akþener den oldukça rahatsýz olmuþ.........
Seçmen kitlesinden AKP yi destekleyen sekü ler yaþama sahip ama borçlu olan ve borçla yaþayan kesimin yaklaþýmý bana göre sonucu belirleyecektir...
Not : AKP-HDP anlaþmasý nereden çýktý anlamadým........
Þahsen ben AKP-MHP ittifakýna oy vermem .Anam da vermez babam da kardeþlerimde .........HDP olmazssa CHP ye veririz..........
Bazýlarý saat sever!
Eski Ekonomi Bakaný Zafer Çaðlayan’ýn ‘hediye’ 700 bin TL’lik saatinden sonra çiçeði burnunda Maliye Bakaný Naci Aðbal’ýn da hediye saatleri sevmesi dikkat çekiyor
http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber...at_sever_.html
Vatandaþ dolaylý vergilerin yüksekliðinden þikayetçi. Hedefinizde dolaylý vergi oranlarýnda indirim var mý?
- Ýki yakasýný bir araya getiren, bütçe disiplinine dikkat eden ülkeler ekonomik olarak büyüyorlar. Yatýrýmcýlar bu tür ülkelere daha fazla güveniyor. Dolayýsýyla biz Türkiye olarak bütçeyi daha fazla vergi geliriyle finansa etmeliyiz, daha fazla borçlanarak deðil. Borçlanmayla bütçeyi finanse etme lüksümüz yok. Doðrudur bizim vergi gelirlerimizin önemli bölümü dolaylý vergilerden oluþuyor. Bunlarýn azaltýlmasýný þu anda mümkün görmüyorum.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/m...dayim-40032351
Cemil Ertem o gün REUTERS a bu açýklamalarý geçti. USDTRY 4.15 ten 4.03 e geriledi. Yabancý enflasyon gerileyecek ÖTV düþüþü sayesinde algýsýna kapýldý.
Saatsever NACÝ bey, böyle bir þey yok deyince USDTRY ralliye baþladý! Dolaylý vergi yüksek enflasyon yaratýyor. %74 ile dünya rekoru sanýrým bizde.
Ne çektiysek bu aþýrý pahalý Saat sevenlerden çektik? :-) :-)
Konuþmasýný dinlemedim ama gazeteden okudum, þöyle yazýyor:
"Seçim startýný yarýn Yalova’da yapacaðý mitingle vereceðini söyleyen Ýnce, Cuma namazý demeden “Birazdan bir yere gideceðiz daha sonra 1. Meclis’in önüne gideceðiz herkesi oraya bekliyoruz” dedi."
Dini kullanacak olsa doðrudan namaz çýkýþý cami önünde nutuk atardý diðerleri gibi. Namaza gideceðini bile söylemek istememiþ. Bence buna da þükür bu devirde.
Dolar baþlýðý yoldan çýkmýþ gene![]()
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri