kimseyi iþaret etmek benim haddime deðil ayrýca size yazmayýn diye bir hadsizlikte yapmadým sadece faiz artarsa alým fýrsatý doðurur ifadeniz doðru deðil öyle bir adým atýlýr ki kimsenin eli dolara gitmez þunu derseniz katýlýrým bizi yönetenler düþük faiz yüksek kuru tercih ediyor bundan memnunlar o yüzden faiz artýþý gereksiz olur eyvallah derim yoksa gerçekten istenirse dolar düþer !! sizi kýrdýysamda özür dilerim
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan Londra ziyareti sýrasýnda Bloomberg International'a mülakat verdi.
Bloomberg'in binasýnda Guy Johnson'ýn sorularýný yanýtlayan Erdoðan'ýn açýklamalarýnda öne çýkan noktalar þöyle;
*Yerli ve milli parayla alýþveriþ yaparak kur baskýsýndan korunuyoruz.
http://www.bloomberght.com/haberler/...rimlar-patladi
Þimdi bu röportaj YANDAÞ ýn ayarladýðý bir röportaj olmasa Jonson soytarýsý karþýsýndaki muhtereme þöyle bir soru sormasý gerekmezmiydi?
`
`Madem yerli parayla alýþ veriþ yapýp kur baskýsýndan korunduðunuzu söylüyorsunuz da YÝD ``yap iþlet daya`` ile miletin sýrtýna yüklediðiniz YANDAÞ müteahhitlerinize yaptýrdýðýnýz KÖPRÜ , TÜNEL geçiþ ücretlerini hemde GEÇ - GEÇME olarak niye DOLAR bazýnda taahhüt ettiniz ? Milli olmak YANDAÞA geçerli deðil mi ?`
Dolarda yükseliþ kaçýnýlmaz, kaderde varsa ...mek bari yatýp zevkini çýkaralým.![]()
Son kez yazayým;
Siz yazmayýn demediniz, yorumunuz ve genel anlamda bu topik goygoy topiði görevi görüyor olmasý bana bu görüþümü dikte ettiriyor..
Teknik olarak dolareste artýþýn kesinliði yönünde bir iþaret olmasa da
seçim ekonomisi, artan petrol fiyatlarý ki teknik olarak daha da artmasý ihtimali, yerel seçimlerin önümüzdeki yýl yapýlacak olmasý, borç yükü ve roll overlarýn abd nin faiz artýrý ile daha maliyetli olmasý, bu borcu ödeyecek dolarýn elde olmamasý üzerine katmerleyen cari açýklar, üretmeyen sadece tüketen bir halk
yeniden ifade edeyim bunlarýn bana söylediði tek þey kýsa vade içinde yapýlacak faiz artýþý, orta ve uzun vade dolares için alým imkanýndan baþka bir þey deðildir...
Genel anlamda DXY, faizler(US bonolar, LÝBOR) ve bunlara þimdi petrol eklendi..bunlarda yukarý gidiþ devam ettikçe önden JUNK olanlar buyuruyor maalesef..faizi bir noktadan sonra fazlaca arttýrsanda çok fazla etkili olmayabilir, çünki artýk faizin kendiside ülkede kýrýlma için yeterli olur bence..
Hemen her sektörde önü görememek var.
Egenin en büyük elektrik saðlayýcýsý Gedaþ indirimli yeni abone servisi vermiyor.
Ýki sene önce müþteri kapmak için adam öldürüyorlardý.
Aksa, zamsýz sözleþme seçeneðini artýk kaldýrmýþ.
Halen KWA 1,96 TL olan sözleþmeyi 1 yýl söze karþýlýk % 4 indirim sözü ile þu anki tarifeden ancak 2,34 TL olarak verebiliyor.
Ýki yýllýk söze karþýn ise Ýlk ay faturasý bedava kalaný ulusal tarifeden teklif ediyor...
Elektrikte de iþler kesat anlayacaðýnýz...
Bakýn olay esasen EM borç balonu..ben þimdilik global anlamda bir panik görmüyorum..sadece volatilite ve JUNK olanlarýn önden kýpraþmasý var..globalde kimse olayýn nereye evrileceðini bilmiyor..bilse zaten panik baþlar..bir an panik baþladýðýný düþünelim..siz hala öngörülebilirlik derdinde mi olacaksýnýz..demek istediðim bu, yoksa panik baþlar baþlamaz ayrý konu..saygýlar..
Yer Ýmleri