Evet ,
sanal ortamda, bazen yanlýþ yapýlabilir.
ama , samimi olanýn özür dilemesi gerekmez.
Ülkeye sadece kaçak TL sokmanýn, þimdilerde anlaþýlmasý zor bir durum olduðu için , yaþanmýþ bir aným olarak verdim. Alnýmýzýn terini koruduðumuz zannediyorduk. Pek de yanlýþ yapmamýþýz bence..her neyse..
Bir aným daha var, yazacaðým..
Memlekete gelirken bir gün , þantiyeden bir Televizyon götürmemi rica ettiler..Memlekette henüz fabrikasý bile yokken tabii.
Kim' e dedim ?.
Sen gümrükte, Ankarada falanca polise ver yeter dediler.
Bulduk ve verdik. Ancak malum bürokrasiden Ýzmir uçaðý na geç kaldýk. Gece özel ekip arabasý ile uçaða
yetiþtirildik.
Peki polis kimdi ? tanýmýyorum.
Ama olayýn aslý þöyle idi..
Malum, gurbette herkez özlem çekiyor ve tek imkan Telefon. VE ÇOOOK pahalý, ayrýca yok Alahýn çölünde..
Ama bizim gençler (iþçiler) bir yol bulmuþlar..Türk Telekom Ankara da bir memur, akþamlarý bir iki saat þantiyeye telefon açýyor ve sýrayla gençleri ailesiyle görüþtürüyor.Beleþ tabi .. Amme hizmeti yapýyor adam..
Ýþçiler altta kalmamak için para toplayýp bu þahsa TV alýp gönderiyorlar.Ýþin enteresan tarafý iþçiler de bu memuru tanýmýyorlar.. Bende buna alet oluyorum. Polis de tabii..
Þimdi bu memur u rüþvet aldý diye mi suçlayacaksýnýz, beni ve polisi de yardakçý ?...
Bu günler geldi, geçti.. ama gerçekti..
ha 70 sente muhtac olup borcun cok dusuktur
ha kasalar doludur ama borclar 750 milyar dolar borcun vardir
Arada bir fark yok ama bana sorarsaniz birincisi cok daha iyi
Egitimi olmayan dangalaklara birincisi cok kotu ikincisi cok daha iyiymis gibi gostermeye calisiyorlar
onemli olan net worth tur yani NET olarak ne kadar paraniz var
gerisi fasa fisodur ama gelde bu yobazlara anlat
borc parayla kasalari doldur sonra IMF ye 10 milyar dolar borc verecek durumdayiz de
Ulke hakikaten magara devrine donmus durumda hemde 200 e yakin universite varken
Dolar/TL gün içi en yüksek seviyesinde 4.4661
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yok ya topraðý bol dahi olmasýn
O dönem Usa nin "monetarial genlesme" icun dünyaya maks ihtiyacý olan dönem
Önce Karaköy iskelede bul Karayý al parayi tezgahý kurarsin
Arkadan cepten cüzdan çekici ekip gelir
Yani adam o dönem dolarlari baþladý dünyaya daðýtýma komaya yoksa tezgah olmadan dümen donmez
Sende iþtahlý atla diye
Bunun karþý bacaðý suna buna muhtaciz deye
Aslýna baksan bi þeye muhtacmisin o dönemki soru yani orasý iste o essah soru isareti
Bence realite bu
Düþünsenize sen kullanma o kullanma
Nasi dolarize etcen peki dünyayý
Reality can not cover by çamur from sun
Ingilish bu ka wallahi bizde
Sarkilardan öðrenince bu ka oluyo
ilk þarký þöyleydi
Don't you know what the night can do. .. keh keh
petrol 80 i geçti
Ben Eco, Reco anlamam..
Nihayetinde haticeye deðil neticeye bakmak lazýmdýr..
Möhim olan, bir ''el parasýyla kalkýnma'' modelinin daha sonuna gelmiþ olmamýz..
Bundan sonra parite 1,15 bir hikaye, 1,10 ayrý hikaye , hatta 1 bambaþka hikaye..
The end..![]()
Yer Ýmleri