Bir zamanlar teknik analiz bilgim bu kadar deðilken metro hissesinden bahsetmiþtim yükselmesi lazim diye bir yerde. Teknikten anlayan biri niçin böyle düþünüyorsun diye sormuþtu. Ben de az buçuk bilanço bilgimizle bilançosu iyi demiþtim. O da hissede trend yok demiþti. Ben de almamistim. Endeks 120000 görürken abuk sabuk hisseler bile olmamasý gereken fiyatlara çýkmýþken metro da anca 0.50 den 0.60 a gitmiþti herhalde. Neyse lafý uzatmiyim borsaya duzeltme geldi indi 80binlere bütün hisseler cakildi metro da 1 TL yi geçmiþti. Bu adamýn sabri kimsede yok. Herhalde yurt dýþýna kaçýnca ilgilenememistir borsayla o yüzden 120000 deyken harekete geçemedi. Sanýrým böyle bir þeyler olduydu. Cepten yazýnca grafiklere de bakamadik gerçi. Aklýmda böyle kalmýþ.
Trend olan bir hisse senedini tutarlý bir þekilde belirleyemiyorsanýz, kendinizi yanlýþ sinyallere dayanarak ticaret kararlarý verirken bulacaksýnýz. Bir ekonomist, dün tahmin ettiði þeylerin bu gün neden olmadýðýný yarýn bilecek bir uzmandýr. : )) Temel analiz ne alacaðýnýzý, teknik analiz hangi fiyattan alacaðýnýzý söyler...
Yer Ýmleri