Bu arada saatlik ve günlük grafikler ve dar alandaki grafiklere bakýyorum hafta içi...hafta sonu zaman bulmuþken büyük resime bakmak istedim...2013ten boyana aylýk grafikteki oluþumlara baktýðýmýzda aslýnda galipcimin teknik çizdiði görülüyor...eski kafa borsacýlar hala pc.nin baþýnda oturan tahtacýlar olduðunu sanabilir. oysa artýk logaritmik düzene baðlý bilgisayar programlarý iþlemleri geçiyor. ve biz ky.lerin aksine hiç duygusal deðiller. yapýlan psikolojik davranýþ incelemelerine baðlý olarak geçmiþi ve geleceði destek direnç ve formasyonlar baðlamýnda artýk bu sanal beyinler yönetiyor. lafýn özü sabah akþam artýk karþýmýzda söveceðimiz bir kiþi yok :) bildiðin bilgisayar programý ve o programa baðlanmýþ onlarca hesap var. satýyor alýyor bu hesablar...
bakýnýz bir kaç tahtanýn büyük resmini paylaþayým...robotlarýn nasýl disiplin içinde hareket ettiðini göreceksiniz... özellikle grafiklere bakýldýðýnda hisse toplama sürecinde testere modunun hakim olduðu ve hissenin toplanma oranýna baðlý olarak çanak oluþumu görülür... spekülatif tahtada çanaðýn kulpu artýk raydan çýkmýþ bir zirve hareketi olarak izlenir ve çok kaale alýnacak bir grafiksel alt yapý vermez bize...zaten çanak oluþumunun kulp aþamasý öncesi spekülatör yeter miktarda malý toplamýþtýr ve az miktarda ky. malý taþýma eðilimi gösterdiði için spekülatör kendi içinde top çevirerek bu sefer günlükçü treader ky. avýna çýkar...kredili iþlem ve kuluçka hesablardan gerçek alým satýmlarla zirveyi görüp taban taban çaka çaka iner aþaðý...
Þuan mepet.avtur.avgyo da testere modu hakim, yani spekülatör mal toplama eðiliminde, çanaða yönelme ihtimali yüksek görünüyor bu 3 tahtada, ortalama çanak rakamlarý 2tl civarý...2 tl lere gelindiðinde zaten alttan alan kylerin çoðu satmýþ olacaðýndan spekülatör çanaða kulp takmak isterse sert yukarý ve sonra sert aþaðý hareketle oyununu oynar...
galipçim amiral yani metroda çanaðý büktü þimdi yatay bir çizgi oluþturup kulpa yönelecek zaten metroda ky. miktarý oldukça az artýk...metroda kulp hareketi yapýlýrken yakalanan ky. ye þimdiden saðlýk sýhhat diliyorum :) metroyu yatayda dinlendirirken avtur mepet ve avgyp da kulpu bükmesini bekliyorum; þun dýþ etkenler buna müsaid, bist ralli hazýrlýðýnda yýlýn son 3 ayý ve yeni yýlýn ilk 3 ayý bistte rahatlama aylarýdýr...spekülatörlere uygun ortam saðlar...marttan sonra beni baðlasalar hiç bir kaðýtta mal tutmam yazýn yeniden alýma yönelirim...
borsada bir kural vardýr portföyün %30 uyla o anýn fýrsatlarýný deðerlendir, %60 ýyla büyük resmin fýrsatlarýna yatýrým yap...kalan %10 unu gara gün dostu olarak nakit tut ;) robotlarla mücadele ediyoruz þu yaþlanmýþ çað dýþý ky. psikolojik bakýþ açýlarýmýzý bir kenara býrakmassak para kazanma þansýmýz oldukça düþük...hepimize yeni haftada bol þans...
![]()

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri