logo yazýlým..... son 5 yýlýn en favori giden kaðýtlarýndan biriydi....1,5 lira iken kimse yüzüne bakmazdý kaðýt þimdi 50 lira... ve son zamanlarda kaðýda bakýnca çok ciddi iþlemler oluyor... kaðýtta verilen bütün malý Deutsche bank topluyor...ben bu kadar malý niye alýr diye düþünüyorum ve aklýma þu geliyor... bir zmanlar egeen de 40 lira idi...sonra nerelere gitti....uzun vade elinde tutan biri çok güzel çorba içer bu hisseden diye düþünüyorum...tabi ki nasip kýsmet meselesi...bakalým yakýnda kokusu çýkar...þahsen bende bir lot bile olmasa da bu hissenin güzel yerlere gideceðini düþünüyor ve bütün yatýrýmcý arkadaþlara bol kazançlar diliyorum...
Söylediðiniz gibi üstat çok güzel ve saðlam bir hisse senedi ben yýllardýr takip ediyorum 3.tl den alýr satardým ama büyük treni kaçýrdým kýsmet deðilmiþ hala al sat yapýyorum fakat bundan sonrasýný kestirmek epey güç.saygýlar
Merhaba, forumun yeni üyesiyim, ilk mesajýmý Logo baþlýðýna yazarak baþlýyorum. Aslýnda forumda yeni deðilim, 2005-2010 yýllarý arasý aktif olarak hep forumda oldum, uzun bir aradan sonra geri döndüm. Borsa tecrübem 1998 yýlýnda baþlar, zaten meslek olarak da finans sektöründeyim, hazineciyim. Burada yazacaklarým mesleðimden baðýmsýz olacak, bir borsa yatýrýmcýsý olarak sizlerle fikirlerimi paylaþmaya çalýþacaðým ayný zamanda sizin deðerli fikirlerinize de ihtiyacým olacak tabi.
Yaklaþýk 20 yýllýk borsa deneyimim de uzun vadeli yatýrýmlarým da hep kazandým. Þimdiye kadar uzun vade taþýyarak para kazandýðým hisseler hep temeli saðlam, istikrarlý büyüme trendi olan þirketlerdi. Soda, Egser, Gentaþ, Cemtaþ, Ismen, Otkar, Kordsa, TTRAK gibi hisseler oldu bunlar. Halihazýrda yine uzun vadeli olarak taþýmaya kararlý olduðum temeli saðlam, yönetimi kaliteli, vizyonu olan, düzenli olarak temettü ödemeye çalýþan, þeffaf, hedefleri belli, hedeflerini ýskalamadan tutturan, istikrarlý büyüme trendi içindeki þirketleri seçip portföyümü oluþturuyorum. Þu andaki porföyüm Aygaz, Bimas, Gentas, Logo ve Vesbe'den meydana geliyor.
Burada Logo'yu neden tercih ettiðimi anlatacaðým. Portföyümde logodan önceki hissem THYAO idi. Ucuz olduðuna inandýðým için yatýrým yapmýþtým ancak istikrarsýz ve þeffaf olmayan bir yönetimin bu þirketin önünü kestiðini fark ettiðim an taþýmaktan vazgeçtim. Markalaþma adýna devasa bütçelerle yapýlan gereksiz reklamlar, her yere uçuþ noktasý koyarak büyüyeceðini zanneden yönetim zihniyetinin bu uçuþlar için yaptýðý yatýrýmlar, bu yatýrýmlar için kullanýlan krediler, bu kredilerin hiç bir finansal risk yönetimi yapýlmadan dolar yeni gibi para birimlerinden yapýlmasý, yönetim kurulu ve idari kadronun tamamen liyakatsiz ama iktidara sadýk kiþilerden seçilmesi(mesela ensar vakfýdan) gibi nedenler bu kararý vermemde etkili olmuþtur. Cumhurbaþkaný dolarlarýnýzý bozun dediðinde bilançodaki tüm yabancý para pozisyonunu TL'ye dönen bir yönetimden ne beklenebilir ki. Sonuç Thyao satýp Logoya geçtim.
Þimdi gelelim logoya. Aslýnda ben Logo ile çok daha öncelerden ilgileniyordum ancak likit olmadýðýný düþündüðüm için hep kenarda kaldý. Ayrýca her zaman primli olduðunu düþündüðüm için bir türlü giremedim hisseye. Tabi bu sürede 2012-2017 arasý þirketin piyasa deðeri dolar bazýnda 20 kat arttý. Þimdi diyeceksiniz ki dolar bazýnda 20 kat prim yapmýþ bir hisseye nasýl yatýrým yapabiliyorsun. Cevap çok basit: kaliteli yönetim ve þeffaflýk. Ben bir þirkete yatýrým yaparken önce o þirketin yönetimini incelerim. Logonun yönetim kadrosu müthiþ gerçekten, iþinin ehli insanlar, hepsi profesyonel http://www.logo.com.tr/bizi-taniyin/...ve-icra-kurulu þu linkte yöneticilere bakmanýz yeterli. Gelelim þeffaflýða, Logo yöneticileri son yýllarda belirledikleri tüm hedefleri birebir tutturdular, gizli saklý hiç bir þeyleri yok, ceolarý televizyona çýkýp gayet açýk her þeyi anlatabiliyor. Öyle ki artýk aracý kurum analistleri þirket hedeflerini birebir kopyalayýp ciro kar tahminleri yapýyorlar.
Bazýlarý 8 pd/dd ile iþlem gören bir þirketi pahalý bulabilir, ancak yüksek pd/dd belirleyen þey iyi bir yönetim ve vizyondur, tabi sektörde önemli, yazýlým sektöründen bahzediyoruz sonuçta. Kaliteli yönetim ve vizyon bence logoda fazlasýyla var. Ürettikleri ürünler ile zaten rakipleri yok. Romanya'da, þirket ceosunun deyimiyle Romanya'nýn Logosu dedikleri Totalsoft'u satýn alarak hem Romanya hem de Romanya vasýtasý ile batý Avrupa pazarýna niþ ürünler ile girmeye çalýþýyorlar ve bana göre burada çok baþarýlý olacaklar. Total soft bence çok önemli bir yatýrým. Þirket 2017 yýlý cirosunun %30'nun buradan gelmesini bekliyor.
Þirket ceosunu dün bloomberg ht de izledim. 2017 ciro hedefini yaklaþýk 278 milyon TL olarak açýkladý. Zaten þirket ortalama %40 üstü büyüyor her yýl, buradan bakýnca ve Total Soft'u da hesaba katýnca bu hedef gayet gerçekçi. Diðer önemli açýklamalar þöyleydi; yakýnda bir sermaye artýrým planlarý yok. 2018 için Nasdaq'a kote olma vizyonu devam ediyor. Ciro artýþ hedefleri %46. 2017 ilk çeyrek hedefleri doðrultusunda gidiyormuþ. Her yýl 6000 yeni firma logo ailesine katýlýyor, gelirlerinin yarýsýný tekrar eden gelirler oluþturuyor. Aklýmda kalanlar bunlar.
Ben logoya yaklaþýk 3 hafta önce girdim. Maliyetim þu anki seviyeler. Þirket hedefleri doðrultusunda 2017 için 278 milyon ciro gerçekleþtirirse, yaklaþýk 70 milyon civarý bir net kar bekliyorum. Uzun bir süredir þirket 30 FK iþlem görüyor, buradan yola çýkarak 2017 sonuçlarýna baðlý olarak þirket hisselerinin 90 TL seviyelerinde fiyatlanacaðýný düþünüyorum.
Tesekkurler guzel yazmissiniz, katiliyorum
Üstat merhaba elinize saðlýk düþünceleriniz çok güzel. Dediklerinize bire bir katýlýyorum. Uzun vade 90.tl üzeri olmasý kaçýnýlmaz. Sabýrla beklemek gerekiyor. Görüþlerinizi yazmaya devam ederseniz sevinirim. Saygýlar.
Yer Ýmleri