Kademeler nasýl yine yýðýlma var mý
SM-G950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kademeler nasýl yine yýðýlma var mý
SM-G950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
----------------------------------
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Çok iyi bir firma ve sektör. Tembellik yapmazlarsa geleceðin geleceðini de kazanýrlar. Mutena semtlerdeki kupon ev-arsa satýþlarý gibi oluyor sahiplik deðiþimleri..çünki dýþarýda gezinen mal býrakmamýþlar. Ortak olmak isteyince ilgili yerlere haber uçuruyorsunuz var mý satýcý diye. Satmaya niyetli bulunursa da blok þekilde alýyorsunuz. Baþka türlüsü imkansýza yakýn, tabelasýndan iþ yapmak çoook zor.
Esen kalýn
Sn. Seyis ilk defa yazdýðýnýz deðerlendirmeye katýlmýyorum, zati muhterem þahsýna munasýr, malý devredecek yer yok yeri bulurlarsa yýkýp geçerler, adamýn tek bildiði cilala parlat yedir.
Kurumsalý bozuk bir firma.
Geri basmak isterse basar hemde ilk baþladýðý yere kadar salar mi bilmem ama biraz dinlenmeye geçer bence 1 ay dinlendikten sonra çýkýþa devam eder diye umuyorum
Yavaþ yavaþ düzelterek devam etmesi saðlýklý olur.
LOGO - LOGO yazýlým haftalýk logaritmik bakýþ ;
Orta-Uzun vade yatýrým yapmak için oldukça güzel görünüyor....
Ýlk önce yine çizgilerimizi tanýtalým. Mavi pitchfork ana trendi belirliyor. Mavi elipsler fiyat barlarý arasýnda hareketli ortalamalarýn yukarý kesiþimlerini iþaretliyor. Teyit amaçlý olarak kýrmýzý 18 haftalýk ve mavi 36 haftalýk EMA 'yý kullandým. Bu grafik için bu hareketli ortalamalar muntazam çalýþýyor. Dikkat edilirse mavi elipsler içinde her yukarý kesiþimden sonra müthiþ prim getiren ralliler oluþmuþ . Ben olsam bu kaðýt için uzun vade her þekilde bu ortalamalarýn tekrar aþaðý kesiþimine kadar satýþ iþlemi gerçekleþtirmezdim. Bu tercihten dolayý oluþabilecek en büyük risk tam zirvesinden satamamak olur ama kesinlikle çok uzun sürebilecek bir ralliyi kaçýrmamýþ ve kaðýttan hiç inmeden muazzam bir prime ulaþmýþ olurdum. Grafikte son görünüme göre ilerleyen haftalarda yine ayný senaryo ortaya çýkabilir ya da çýkmak üzere. Henüz bu ortalamalar yukarý doðru kesiþmedi .Ancak haftalýk barlar ana trend mavi pitchfork'a ait orta mavi mediandan destek alarak hýzla yükseldi ve kendilerini hareketli ortalamalarýn üzerine attý. Bu hýzlý yükseliþi takiben belirli bir sindirme dönemi saðlýklý olabilir. Yani barlar ilerleyen haftalarda gevþeyerek öncelikle mavi 36 haftalýk EMA veya mavi orta mediana onay olarak geri çekilebilir. Bunu uzun vade için saðlýklý karþýlamak gerekir. Bu geri çekilme belki de kaðýdýn uzun dönem hareketini yakalayabilmek ve uygun yerden maliyetlenmek için son fýrsat olabilir. Þu an 52 haftalýk EMA 37.42 , 36 haftalýk EMA 35.21 , 18 haftalýk EMA 33.77 seviyesindedir ve geri çekilmelerde öncelikli destek görevini göreceklerdir...
Siyah pitchfork mavi ana trend zirvesinde oluþan yatay sindirme trendini iþaretliyor. Kýrmýzý pitchfork ise siyah pitchfork içinde barlarýn gevþeyerek mavi orta mediana ulaþmasýný saðlayan minör düþüþ trendini iþaretliyor. Haftalýk barlarýn kýrmýzý pitchfork içinde çizgilere muntazam itaat ederek zirveden , mavi orta mediana nasýl ulaþtýðý görülebilir. Barlar mavi çizgiye ulaþtýðý anda tepki veriyor ve ayný anda kýrmýzý pitchfork'un en üst medianýný da yukarý kýrarak düþüþ trendini bitiriyorlar.
Haftalýk RSI ve MACD ile beraber bakýldýðýnda ise ; fiyatlar alçalan dipler yaparken , bu indikatörler yükselen dipler yaparak ortaya bariz pozitif uyumsuzluk çýkarmýþ olduðu görülebilir. Bu þekilde iki indikatör de satýcýlarýn gücünün ve dip oluþumunun bittiðinin sinyalini vermiþ ve akabinde sert yükseliþ getirmiþ. Haftalýk MACD þu an sýfýr seviyesinin üzerinde kalmaya çalýþýyor ve triggerinin üstünde pozitif durumda.
Son haftalarda siyah sindirme trendinin üst kanalýna kendini atan barlar bu kanal içinde daha önce yanardaðýn aðzý diyebileceðimiz bölgeye doðru tekrar hedef yapacaklar. Yani kesikli siyah yatay çizgilerin oluþturduðu minör trend kanallarýna doðru ilerlemek isteyecekler. Geçmiþ zirvede siyah pitchfork'un en üst kanalý ile bu kesikli çizgiler arasýnda lavlar köpürmüþ ama patlayamamýþ... Uzun vade de en azýndan tekrar bu bölgeye kendilerini muhtemelen atacaklar ve dirençleri kýrmak için test edecekler . Hedef rakam yazmýyorum. Zaten aþaðý yukarý rakamlar gözüküyor.Amacýmýz al-sat hedefi vermek deðil. Grafiðin nasýl yorumlandýðýný gösterebilmek.
Endeksteki muhtemel kabus senaryosu durumlarýnda olabilecek çok derin gevþemelerde hareketli ortalamalarýn altýnda en önemli ve hayati destek tekrar mavi pitchfork'a ait orta median olacaktýr. Burasý önümüzdeki 6 ay için 29.30 ile 33.07 arasýnda zamansallýða baðlý olarak deðiþecektir.
Saðlama olarak haftalýk kapanýþ bazlý Ichimoku Kinko'ya baktýðýmýzda benim sistemime göre , mavi kapanýþlar ana trend kýrmýzý kijun-sen'i yukarý kesmiþken ayný anda 26 birim arkadan gelen ve teyit niteliðinde olan kahverengi chikou-span de mavi kapanýþlarý yukarý kesmiþtir. Bu kesiþim 15 Þubat haftasý 34.16 kapanýþýyla gerçekleþmiþ ve bana göre kaðýt orta-uzun vade dip oluþumunu bu rakamla tamamlamýþtýr . Bundan sonraki gevþemeler ve zigzaglar kaðýt için haftalýk kapanýþ bazlý oluþmuþ son dibe göre (26.36) ancak yükselen dipler oluþturabilecek ve yükseliþ ivmesine engel olamayacaktýr.Þu an ana trend kýrmýzý kijun-sen 33.71 seviyesinde olup gelecek haftalarda orta-uzun vade için en önemli destek seviyesini oluþturacaktýr.
Aylýk MACD ve RSI tarihi diplerinden yukarý dönmüþ durumda ve uzun vade için yükseliþ isteðini pekiþtirmektedir . Aylýk MACD'ýn triggerini yukarý kesmesi ivme kazanýmý ve uzun vade güvenilirlik teyidi için dikkatle takip edilmelidir. Henüz kesmiþ deðil.
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...Sevgiler...Saygýlar...
____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...
Duhul : 2004 ...
... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...![]()
Ýnþallah mayýsa kadar 50 üzerini görürüz
Yer Ýmleri