Selamlar
Geçen sene Lidfa da 2,80 TL-11,30 TL Arasý kazanclar verdi , borsa hayatýmda en iyi kazandýðým kagýtlardan bir tanesi idi , kücük kaðýtlar fiat olarak dip yaptýrmadýktan sonra götürmüyolar , geçen senede iyi bilanço geldiði halde tahta yý düþüre düþüre kevgire cevirmiþlerdi . Genel olarak faktoring sektörü f/k p/d deðerleri düþükten deðerleniyor uzun süre takip ettiðim kadarý ile hep alýþ kademelerine kendileri basarak yukardan sat aþaðýadan al taktiði ile boþ tahtalarda iþlem döndüroyolar bu sene Lidfa da Denge Varlýk tarafýnda 6 aylýk total de bir 100 milyon kadar tahmini bilançoda bir destek az geldi ben bunu yüksek faiz ortamýnýn Denge Varlýða iyi gelmediðini düþünüyorum oda önceleri düþük faiz ortamýnda borçlu düþük faizle kredi çekip Varlýk fonuna borcunu ödüyordu diye düþünüyorum bu döngü yüksek faiz ortamýnda biraz duraklamaya girdiðini düþünüyorum ama yinede geçen yýllarda olduðu gibi 6aylýkta 286 Milyon geldi ben hep 4 dönemi 1.dönemle gelen rakamýn 2 çarpý ile gitmesini beklerim. Lidfa da 9 aylýkta 286*2= 572 Milyon son yýllýkta da 572*2= 1.144.000.000 TL ye yakýn veya biraz altý gibi bir rakam olabilirmi ? acaba geçen yýllarda ki gibi diye düþünüyorum Bu son iki çeyrek te kendini belli edicek . Lidfa da geçen yýl Yatýrým Fonlarý 31 Milyona kadar çýkmýþlar sonra bunun 15 milyonunu sattýlar Patronda 2,7 Milyon satmýþtý fakat hep seanslar bir güç sanki bu fonlarýn aldýðý maliyeti bildiði için geçen yýl bölündüðü 3,15 Tl Fiatlarýnda bir hesabý var gibi geliyo bana !!!! Geçen hafatalarda Emeklilik Fonlarýnýn hem Lidfa da hem Ulufa da alýmlar yaptýðýný gördüm , yatýrým fonlarý hala pozisyonlarýný koruduklarýný görüyoruz ben Lidfa da ve Ulufa da fiatlarýn hak etmediði yerler de olduðunu düþünüyorum fýrsat buldukça lotlarýmý artýyorum yatýrým tavsiyesi deildir..
Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.
Yer Ýmleri