zamanýnda bizim hissesi alacaðýmýza odanýn birini tuvalet kagýdý ile doldursak,bugun sengin olmustuk...![]()
zamanýnda bizim hissesi alacaðýmýza odanýn birini tuvalet kagýdý ile doldursak,bugun sengin olmustuk...![]()
Söyledikleriniz çok doðru dostlar, ama iþte bazen bir hareket için buna benzer haberler kullanýlabiliyor. Diðer marketlerin yatýrýmcýlarý da bezmiþ durumda gördüðüm kadarýyla, ama iþte indirimli ürünler için gelenler baþka ürünleri de alýr, cirolar+karlýlýk artar vs beklentileri var. Tabii böyle olsa bile bu durum hisse performansýna yansýr mý orasý muamma, ama belki biraz daha heyecan gelebilir dedim tahtaya.![]()
%10 indirimden ciro ve karlýlýk artacaðýna dair medet uman arkadaþlar þunu düþünmeli , %60-%100 zam yapýlýrken ne etki oldu ki %10 düþünce devase etki olsun ..
bakýn piyasa daralýyor , artýk para kýymetli, kredi zor , artýk mevcut ciroyu korusan kar edebileceðin bir döneme girdi türkiye..
perakende en büyük sýkýntýyla yeni yeni karþýlaþacak gibi ..
Türkiyenin gerçekleri ortada. Ekonomi yavaþlamýþ durumda. Ýnsanlar bu ortamda faiz fazla diye ne ev alýr ne de yatýrým yapar. Ev almayýnca banka para satamaz karý düþer çimentocu çimento satamaz karý düþer demir çelik demir satamaz karý düþer mobilyacý mobilya satamaz karý düþer vb. uzar gider ancak insanoðlu zorunlu tüketim olan yeme ve içmeden bunun yanýnda temizlik ürünlerinden vazgeçemez ve bu harcamalarý zorunlu olarak yapmak zorunda. Onun içindir kriz ortamlarýnda durmayacak sektörlerin baþýnda perakendecilitir. Bir de enflasyon yüksek olursa bu firmalarýn karlýlýðý da artar. Örneðin Bizim Toptan en son bilançosunda 260.000.000 tli.lik stok mevcut bu ürüne ortalam % 20 zam gelse 52.000.000 tl enflasyondan dolayý kar yapar. Bunun yanýnda indirim kampanyasýndaki ürünlerin çoðu gereksiz ürünler gibi geldi bana. % 10 indirmin pek etkili olacaðýný sanmýyorum.
Evet bence de iþe yaramaz, ama bu indirim haberleri enflasyonu yapay olarak gerçekleþenden düþük açýklamak için kullanýlacak. Tabii burada bizim için önemli olan bu durumun hisseyi nasýl etkileyebileceði. Ýyi bir 3. çeyrek karý gelirse hisse güzel bir harekete baþlayabilir diye düþünüyorum...
Ama tabii ki YTD...![]()
bir cýkamadýn be dusus trendinden,hepimizin kabusu oldun,6,00 dan kapat bari normal ayarlarýna geri don...AMK.
2018 3. Çeyrek Finansal Sonuç Açýklamasý
22 Ekim 2018 - 22 Ekim 2018
Kanka selam Ünlü amIca evelsi gün bet 55K net malcýk alýþý yapmýþ, hayýrlýsý, bu günkü pasta gelirse onu da atacaðým. ;
http://imageturko.com/?di=DMG2
Yer Ýmleri