Dayanamadým dün biraz aldým. Bakalým ne olur.
HÝSSE DEÐERLENDÝRMESÝ - TEB Yatýrým, model portföyünde deðiþiklik yaptý
24 Eylül 2018 - 16:43
TEB Yatýrým, model portföyüne BÝM, Kafein Yazýlým, Koza Altýn ve Vakýfbank'ý eklerken, Anadolu Cam, Ereðli Demir Çelik ve Kardemir 'yi portföyünden çýkarttý.
TEB Yatýrým'ýn ( http://www.tebyatirim.com.tr ) model portföy güncellemesi þu þekilde:
"Portföye BIMAS/KFEIN/KOZAL/VAKBN ekliyoruz
Portföyden ANACM/EREGL/KRDMD çýkarýyoruz
Model portföyümüz (aðýrlýk sýrasýyla)
GARAN - TOASO - KOZAL - ARCLK - ENKAI - BIMAS - TTKOM - AKBNK - VAKBN - KFEIN
En az tavsiye edilen hisselere AKCNS ve BIZIM ekliyoruz
En az tavsiye edilenler portföyümüz: AKGRT - BIZIM - YKBNK - AKCNS
---8<---
Hizmet ve sýnai sektör hisselerinden model portföyümüze BIMAS, KFEIN ve KOZAL'ý eklerken, ANACM, EREGL ve KRDMD çýkarýyoruz.
Yüksek enflasyon ortamý BIMAS'ýn gýda aðýrlýklý iþ modeline avantaj saðlamaktadýr. Þirket, hem marjlarýný korurken hem de yüksek enflasyonu ürün fiyatlarýna yansýtabilmektedir. BIMAS'ýn bilançosunun kuvvetli yapýsý, borcu ya da döviz açýk pozisyonu olmamasý bir diðer olumlu unsur olarak göze çarpýyor. Son olarak, kasasýndaki 808 milyon TL nakit pozisyonu artan faiz ortamýnda yüksek finansal gelir getirecektir.
Bir diðer beðendiðimiz hisse olan KOZAL'ýn döviz gelir yaratýyor olmasý ve uluslararasý benzerlerine göre, Bloomberg'den aldýðýmýz verilerle F/K bazýnda %75 iskontolu iþlem görmesi önemli olmulu noktalar olarak gözükmektedir. Bunlarýn yanýnda, 2.çeyrek bilançosuna göre kasasýnda 2,1 milyar TL bulunmasý yine yükselen faiz ortamýnda hisse için bir diðer pozitif olarak söylenebilir.
Model portföyümüze yazýlým sektöründe faaliyet gösteren KFEIN'i dahil ediyoruz. Kuvvetli 3.çeyrek sonuçlarý beklentimiz, borçsuz bilanço, döviz açýk pozisyonu olmamasý, Yeni Ekonomik Program'da (''YEP'') belirtildiði üzere yazýlým sektörüne verilebilecek yeni teþviklerin olasý katkýsý ve yazýlým sektörü içinde en cazip deðerlemeye sahip hisse olmasý önemli noktalar olarak öne çýkmaktadýr.
En az tavsiye edilenler listemize BIZIM ve AKCNS ekliyoruz.
BIZIM'in ana hissedara yüksek miktarda finansman saðlamasýndan dolayý kurumsal yönetiþim ilkeleri açýsýndan hisse senedi üzerinde yüksek iskontonun önümüzdeki dönemlerde devam etmesini bekliyoruz.
Ekonomideki dalgalanma ve yüksek faizler inþaat sektöründe yavaþlamaya neden oldu. Bunun sonucunda Eylül'de çimento satýþlarýnda yýllýk bazda %30'a yakýn daralma oldu. Enerji maliyetlerindeki artýþta gözönünde bulundurulursa AKCNS'ýn önümüzdeki dönemde karlýlýðýnda erozyon olma ihtimalinden dolayý en az tavsiye edilenler listemize ekliyoruz."
Foreks Haber Merkezi
Saygýlarýmla
Bu haberleri acaba KY yi korkutup kaçýrmak için mi yapýyor bu .rus.. çocuklarý
![]()
bosver ortak sen onlara bakma,kac banka al tavsiyesi verdi yillardir,hepsi de asagiya gitti.en son is bankasi 9.20 hedef verdi bundan 3 ay once ki ben de ayni seyi dusunuyordum bir cacik cikmadi.bizler harbiden havanda su dovuyoruz.elinde yuklu mali olan unlu ya da her kim ise, o ne zaman isterse o zaman gidecek.bizde boyle bekleyevegiz elimiz kolumuz bagli ya da kesecegiz kolu bakacagiz baska sulara yelken acacagiz...
Geçen hafta ÝþC nin düþüþünde bir miktar satýp ÝþC almýþtým3,89 dan,
%10 yukarýda seyrediyor þimdi,
gözümü karartýp hepsini deðiþtirseydim keþke
![]()
bugün bi ALIM YAPTIM AMA nefes vermeden çok zalimce düþtü..al sat olaraktý ama iyi yakaladý beni.. bi inceledim gerçektende bu...þ.... hiç merhamet yok muþþ..þok bizim kervvt..vs..müslümaným ayaðý yapýp bunlara kanan çok..galibi, ihlasý,ieyhosu vs anasýnýn bilmem nesi..5 yýl 6 yýl on yýl bekliyeni..adamýn parasýný kullanýyorlar..hiç mi acýmýyorlar..halka arz edilirken yakaladýðýmý zikecem de bakalým giren olursa zik..ama yatýrýmcýya büyüyecem falan filan hikayesi...zülmün farklý çeþidi bu..güya dindar müslümansýnýz hesabýnýzda o denli aðýr olacak inþallah...
Yer Ýmleri