3. çeyrek yatýrýmcý webcasti burdan izlenebilir.
https://event.on24.com/eventRegistra...epage=register
3. çeyrek yatýrýmcý webcasti burdan izlenebilir.
https://event.on24.com/eventRegistra...epage=register
ANALÝZ-Bizim Toptan 3.Çeyrek Bilanço Sonuçlarý(Gedik Yatýrým)
Gedik Yatýrým ( http://www.gedik.com ) Tarafýndan Hazýrlanan Analiz:
"Güçlü faaliyet performansýný sürdürmesini bekliyoruz
Þirket, 3Ç18'de 1.005 mn TL satýþ geliri (konsensüs: 985 mn TL), 43 mn TL FAVÖK (konsensüs: 36 mn TL) ve 9 mn TL net kar (konsensüs : 7 mn TL ) açýklamýþtýr.
Net satýþlar müþteri sayýsýndaki ve miksindeki güçlü büyümenin etkisi ile 3. çeyrekte geçen yýlýn ayný çeyreðine göre %35.6 artýþla 1.0 milyar TL olmuþtur. Böylelikle 2018 yýlýnýn 3. çeyreðinde geçen yýlýn ayný dönemine göre %32.1 artýþla 2.7 milyar TL seviyesinde gerçekleþmiþtir. Þirketin yeni satýþ stratejisi satýþ gelirlerine önemli ölçüde katký saðlamýþtýr. Tütün ve ana kategori satýþlarý sýrasýyla %18,5 ve %43,3 artýþ kaydetmiþtir.
FAVÖK 3. çeyrekte beklentilerin üzerinde artýþla geçen yýlýn ayný çeyreðine göre %154.6 artýþla 43.1 milyon TL olmuþtur. FAVÖK marjý ise geçen yýlýn ayný çeyreðine göre 2.0 puan artýþla %4.3 olmuþtur.Böylelikle FAVÖK marjý 2018 yýlýnýn 3. çeyreðinde bir önceki yýla kýyasla 2.7 puan artýþla %3.6 seviyelerindedir. Müþteri miksindeki iyileþme kaynaklý olarak gerçekleþen ürün miksi geliþimi ana kategori marjýndaki iyileþmeyi destekleyerek þirketin olumlu operasyonel performansýna ve marjlarýnýna katký saðlamýþtýr.
Þirket, 3Ç17'de 1 milyon TL net zarar, 2Ç18'de 5 milyon TL net kar açýklarken, 3Ç18'de 7 milyon TL olan konsensüs beklentilerin üzerinde 9 milyon TL net kar elde etmiþtir.
Þirketin 2Ç18'de 42 milyon TL net nakit pozisyonu varken, üçüncü çeyrekte net nakdi 162 milyon TL'ye yükselmiþtir.
2018 yýlý üçüncü çeyrekte, Bizim Toptan 1 yeni maðaza açýlýþý, 1 maðaza kapanýþý ve 1 maðaza yer deðiþimi gerçekleþtirmiþtir. 174 bin metrekare satýþ alanýna sahip olan þirketin toplam maðaza sayýsý 175'tir. Bu çeyrekte toplam 6,5 milyon TL yatýrým harcamasý gerçekleþtirmiþtir. Þirket yeni maðaza açýlýþý yerine daha fazla maðaza yenilemesi yapmayý planlamaktadýr.
SONUÇ: Þirketin 3Ç18 finansal sonuçlarý itibariyle, yeni satýþ stratejisinin ve iyileþen operasyonel faaliyetlerinin net kar performansýný desteklediðini söyleyebiliriz. 2018 yýlý beklentilerine göre 2,1 FD/FAVÖK ve 15,0 F/K çarpanlarý hesaplanmaktadýr. Piyasa çarpanlarýna göre oldukça iskontolu iþlem gördüðünü düþündüðümüz hisse için, önümüzdeki dönemde de olumlu faaliyet ve net kar performansýný sürdürmesini bekliyoruz."
Analizin tamamý için:
http://paramineyapayim.com/RaporServ...18-10-24/BIZIM
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
Bütün bu iyi verilere raðmen malum .rus.. çocuklarý 6,60 kadar getirdiler. 💩💩😖😖
hadi buyrun yoruma arkadaslar...ben diyecek soz bulamiyorum.bu insanlar neye gore yatirim yapsinla...zarar aciklar duser,kar aciklar duser...
Dün
VakýfY. 888K çevirmiþ
TebY. 343K net satmýþ
Merrill 96K almýþ
görünüyor..
Ýþyatýrým a göre en fazla yabancý takasýnda sürekli artýþ olan 10 günlük listede 8. durumda imiþ..
Ama ne tür bir yabancý acaba?
Býyýklý ise yandýk
![]()
tekniðe oynuyorlar .. bugünkü düþüþün ve geliþin baþka açýklamasý yok![]()
benim anlamadýðým milyon lot çeviren kurumlarý yakalasalar ne olacak ? açýða satýð gün sonu toplamaya çalýþan çok kurum var bu hissede..
bigün birini yakalayacaklar gibi ama du bakalým ..
Yer Ýmleri