SPK gereði artýk yazý yazmýyorum.
Buda belgesi olsun
Bol kazançlar dilerim.
SPK gereði artýk yazý yazmýyorum.
Buda belgesi olsun
Bol kazançlar dilerim.
YTD
Sn. ideaid, grafiðin iþaret ettiði 14.80 gibi bir teknik hedef bir yana, ben olayý farklý bir yönden ele almak istiyorum. SOKM TL bazýnda tarihi zirvesinin üzerinde kapanýþ yaparken, dün tüm gün neredeyse bu tarihi fiyatlarýn üzerinde trade etti. Hissede ciddi bir yatýrýmcý iþtahý söz konusuydu. Ayný sektörün bir baþka oyuncusu olan BIMAS 5-6 gün içinde 70.75 den 62.90 a gerileyip, -11% gerileme- orada kapattý. Her ikisini birlikte takip eden benim zihnimde "acaba" ile baþlayan bir soru var. Tarihi izrvesinin üzerinde trade eden SOKM in bir hikayesi, beklenen bir haberi, geliþmesi olmasý ihtimali bu acabayý daha da güçlendiriyor. "Acaba" MSCI endeksinde yer alan ve ciddi bir aðýrlýðý olan BIMAS ile SOKM yer mi deðiþtirecek???
SOKM, MSCI endekslerine yabancý bir hisse deðil, aþaðýda ekleyeceðim Kasým 2018 tarihli haberden de görülebileceði gibi, o tarihten beri MSCI World Small Caps e dahil. MSCI Türkiye endeksine geçmesi beni þaþýrtmaz.
Bu arada; takas ve alanlar-satanlar analizlerine göz attýðýmýzda, GEDÝK in ciddi alýmlarý ve DOÇE ile CÝTÝ nin takas artýþlarý göze çarpýyor. GEDÝK sadece bu ayýn baþýndan bugüne NET 10milyon lot GLOBAL de 7milyon lot almýþ.
Mayýs ayý baþýndan bu yana takas deðiþimine bakýldýðýnda UNLU nün 15milyon lotunun satýþýna karþýlýk, CÝTÝ ve Doçe toplamda 17milyon lot mal almýþ.
Ýçinde bulunduðumuz ortamda tüm Dünya borsalarý dün kana bulanmýþken, öngördüðüm senaryo gerçekleþse bile hisse yönünde ne kadar etkili olur bilemem.
Bu arada teknik açýdan bakýp, Fibb. geri dönüþüm çizgilerini ters yönde, yukarý olasý hedefler için çalýþtýrdýðýmda, hedefleri sýrasýyla 16.46 ve 22.70.
NOT: Ben dün tahtada güzel çarpýldým...
Bol kazançlar.
Kasým 2018 tarihli haberin tamamý þöyle;
"6 Türk Þirketi MSCI’dan Çýkarýldý
14.11.2018 – MSCI, MSCI Global Standard, MSCI Global Small Cap and MSCI Micro Cap’i de içeren hisse senedi endeksleri için yarý yýl deðiþikliklerini açýklandý.
MSCI endeksinden 6 Türk þirketi Coca Cola, Emlak Konut, Tofas, Vakýfbank, Ülker, Yapý Kredi çýkartýldý. Hisselerin BÝST100 ‘deki aðýrlýklarý %6.8 olmakta…
Coca-Cola Ýçecek, Emlak Konut GYO, Tofaþ, Vakýfbank, Ülker ve Yapý Kredi Bankasý Global Standard Endeksleri içerisinde yer alan MSCI Türkiye Endeksi’nden çýkarken, yeni hisse eklenmedi. MSCI Küçük Piyasa Deðeri hisse endeksine ise Coca-Cola Ýçecek, Emlak Konut GYO, Enerjisa, Þok Marketler ve Ülker eklenirken, Akçansa, Alarko Holding, Albaraka Türk, Çimsa, Ýpek Enerji ve Logo Yazýlým listeden çýkarýldý.
MSCI endeks deðiþiklikleri 30 Kasým kapanýþýyla devreye girecek.
MSCI 3 Aralýk tarihinden itibaren geçerli olacak endeks deðiþiklikleri þu þekilde… Yapýlan deðiþikliðe göre Coca-Cola Ýçecek (CCOLA) Emlak Konut Gayrimenkul (EKGYO), Tofas (TOASO), Vakiflar bankasi (VAKBN), Ülker Biskuvi (ULKER) ve Yapi Kredi Bankasi (YKBNK) MSCI Global Standart Endeksi’nden çýkartýlýrken, endekse eklenen bir hisse olmadý.
MSCI Global Small Cap Endeksi’ne CCOLA, EKGYO, ENJSA, SOKM, ULKER alýnýrken, AKCNS, ALARK, ALBRK, AVISA, BRSAN, CIMSA, IPEKE ve LOGO endeksten çýkarýldý."
Son düzenleme : sailor06; 12-06-2020 saat: 09:22.
13.00 ne geçilmez oldu
Tahtada heyacan yok ne bu ya
ayrýntýlý bilgilendirmeleriniz için teþekkür ederim. teknikten anlamýyorum ama birkaç haftaya 2. çeyrek bilançosunun olumlu yönde fiyatlamaya baþlanacaðýný düþünüyorum.
Yer Ýmleri