Dolarýn az bi az inmesi rahatlattý sanki..
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolarýn az bi az inmesi rahatlattý sanki..
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
saygý duyarým 6 lota hadsizlik etmem ama bu düþüþün 6 þar lotlar ile durduracaðýný sanmak yok safým belli olsunlar gibi gazlý cümleler bana komik geliyor ( genel söylüyorum bunu )
9 dan 8 den 7 den alanlarda bu seviyeler iyi demiþti bunu unutmayalým bende 7.20/30 desteðinden aldým tepkide vermiþti hatta ala bak nerde![]()
Bugün 6 lot alan adam kaðýdýn ucuz olduðunu görür , yarýn 6000 lot alabilecek adam bunu anlar diðer gün 60.000 lot alabilecek olan anlar.
Mühim olan kaðýdýn bu kadar düþmüþ olmasýnýn çok da gerçekci bir sebebe dayanmýyor olmasýnýn anlaþýlmasý.
Zaten düþüþü alýmlarýn artmasýndan çok , satýþlarýn durmasý engeller. Eðer satan olmazsa 6 lotla da bir kademe yükselir kaðýt. Satan çok olursa 60.000 lot da alsanýz kademe düþebilir.
O yüzden ben insanlarýn önce satýþý durdurmasý gerektiðini düþünüyorum. Satanlarýn sürü psikolojisi ile zararýna sattýðýný düþünüyorum. Adam 7 liradan almýþ , kaðýt 6'ya gelmiþ , daha da düþüecek galiba deðip o da satýþa geçince , kartopu etkisi yapýyor bu. Kýsýr döngüye giriyoruz.
Neyse þimdi endeks en azýndan toparlandý. Ne kadar sürecek göreceðiz. Ama ard arda iyi haberler gelirse , USD her düþtüðünde PINAR'lar hýzla yükselmeye baþlayacaktýr.
Ýnþaallah herþey gönlümüze göre olur. Hayýrlý cumalar.
endeksin toparlandý evet petun nerdeyse eksi olacak neyse durum ortada artý piyadada eksi ekisi pþyadada yine eksi olan bir hisse haline dönüþmeye baþlýyor
Aslýnda son dönemlerde çok paylaþým yapýlýnca yakýn zamanlarda yaptýðýmýz paylaþýmlar çok arka sayfalarda kalýyor ve insanlar çok arka sayfalara bakmadýklarý için bu konu gözden kaçýyor sanýyor.
Ama bu dediðiniz konuyu , yani pazar payý kaybý iþini çok deðil daha 4-5 gün önce 1-2 sayfa geride söylemiþtim.
Evet son 2-3 senedir enflasyonun altýnda ciro artýþý ve tonaj düþüþü , þirketin pazar payý kaybettiðine iþaret. Hala daha tüm salam , sosis , sucuk ve þarküteri alanýnda lider olsa da ( bu bilgiyi þirketin web sayfasýndan alabilrisiniz ) , pazar payý 3-4 sene önce %24 iken , þimdi %18-19 seviyesinde.
Bunda da sektöre yeni oyuncularýn girmesi etkili. Ama unutmayalým ki küçük porsiyon ve ambalajlý ürün sektörünün tonajý da her geçen gün artýyor. Yani pazar payý düþse bile , sattýðý ürün tonaký ayný oranda düþmüyor.
Evet yatýrýmcýnýn beklentisi , yatýrým yaptýðý þirketin her geçen sene ciro ve kar olarak enflasyonun üstünde büyümesidir. Bu doðru. Ama þu anda 44 milyon TL sermaye ile , 500 milyon özsermaye ile , yýllýk 60-65 milyon TL net kar elde eden bir þirketin hissesi eðer 6 TL ise , buna dünyanýn her yerinde bedavadan biraz pahalý denir.
Üstelik bu bedeli verince sadece F/K deðeri 4-5 arasý olan bir þirket almýyorsunuz ( ki normal þartlarda F/K deðeri en az 8-9 olmalý ) ayný zamanda pazar lideri bir þirketi ve marka deðeri çok yüksek olan bir de marka satýn alýyorsunuz.
Þu kadarýný söylüyeyim size , Kýrþehirde orta ölçekli hayvancýlýk yapan bir adama çiftliðini bana sat deseniz , mümkün deðil 4-5 senelik karýna satmaz çiftliðini . Ortada ne pazar payý var , ne kurumsallýk ne marka deðeri. Ama bu F/K deðerine Pýnar et satýyorlar.
Tek sýkýntý Yaþar Holdingin 220 MEUR deðerindeki tahvil geri ödemesi diye diye dilimizde tüy bitti. Bu iþ çözüldüðü anda gerçek deðerini bulur.
Hele ki bu borç yüzünden Pýnarlar satýþa çýkýnca o zaman görürüz potansiyel alýcýlar kaç para teklif ediyor.
kötümserlik pompalama yok bunu net söylim ekran konusuna gelince petýndaki +1 ne kadar boþ oldupunu sende biliyorsun bir iki kademe hesabý yapmayalým
þu nit gerçek petun tek baþýna on numara þirket tek baþona on numara bilanço
Yer Ýmleri