Originally Posted by
jtucker
Ýþte bu bildirim:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/392309
Gerisi teferruat.
Bu bildirimi o zamanlarda görmüþ, ama pek dikkate almamýþtým. Zira o zamanlar sadece PNSUT'un yaklaþýk 400M dolar, sadece PETUN'un 135M dolar piyasa deðeri vardý. Bugünkü piyasa deðerleri sýrasýyla yaklaþýk 55M ve 40M dolar!!!
YTD
herkese merhabalar .
bahsedilen bildirimde vadesi 2020 de tamamlanan eurobond ödemesi için petun mütesessil kefil (yani alacaklý yaþardan alamaz ise dilerse 1/5 oranýnda deðil tamamýný petun dan tahsil etme hakkýna sahip) olmuþ .
.....þimdi daha öncede ifade etmiþtim 2010 dan beri aktarýlan bu borç için yaþarýn kasasýnda acaba ne var..
......yaþar önümüzdeki 2 yýlý aþan sürede bu borç için ne biriktirdi ve kalan için ne önlem alacak acaba (nitekim uzun yýllardýr etten sütten ve diðer þirketlerinde aldýðý yüklü miktarda aldýðý temettüler nerede, önceki yazýlarýmda paylaþmýþ idim aldýðý temettü hatýrlamýyorum ama miktarý belkide borcu geçti ) Eðer borçla alakalý nakit ihtiyacý düþündüðümüz kadar çoksa neden bu yýl þirket imkanlarýda varken temettüyü yarýya indirdi. Pekala geçen yýlki kadar temettü daðýtabilirdi.
..... alýntýladýðýnýz bildirimde ayrýca diyelimki borcu ödemedi yaþar bu durumda zararýn tamamýnýn yaþar tarafýndan tazmin edileceði anlaþmasý yapýlmýþ "Ayrýca, borçlu Yaþar Holding A.Þ. ile Þirketimiz ve yukarýda sayýlan diðer garantör þirketler arasýnda tazmin sözleþmesi imzalanacaktýr. Ýþbu sözleþme ile bahsi geçen garantiye iliþkin Þirketimizin herhangi bir sorumluluðunun doðmasý durumunda, Þirketimiz nezdinde doðacak zararýn tümünün öncelikle borçlu Yaþar Holding A.Þ. tarafýndan tazmini taaahhüt edilmiþtir. Herhangi bir suretle bahsedilen tazminin gerçekleþmemesi durumunda ise diðer garantörlerin her biri, Þirketimizin verdiði garanti nedeniyle sorumlu olacaðý toplam tutarýn 4/5 oranýnda zararý tazmin etmeyi ve/veya tazminatýn teminatýný teþkil edecek gerekli teminatlarý vermeyi taahhüt etmiþlerdir. Þirketimiz de diðer garantörlere ayný taahhüdü vermiþtir.". peki petun ne alabilir bu durumda ,þirketteki ve diðer þirketlerindeki yaþar paylarýna el koyabilir elbette .
peki böylesi bir durumda oluþacak deðer kaybý neticesinde bu þirketlerin hepsi bile bu zararý tazmin etmeye yetmeyecek dolayýsýyla yaþarlar tüm varlýklarýný kaybedecek ve hatta borçlu kalacak
) bu riski göze alýrlarmý bence hayýr ,neden mi
hepsini kaybetmek yerine þirket fiyatlarýný yukarý sürüp nihayetinde sadece birini satarak bile kapatabilmek varken borcu neden herþeyden vazgeçsinler .
bu yazýþmalarda sanki yaþar borcu ödememiþde yada ödeyemeyekmiþ gibi bir hayal üzerine kurguluyoruz ki daha iki yýldan fazla vadesi olan bu borcu bence eminimki yaþar bu kadar düþünmedi .
evet bir deðer kaybý var ama bence bu nedenle asla deðil ve nedenini henüz fark edemiyorum. belki temettü düþürülmesi bozuk piyasa ile birleþti yabancýyý satýþa sevk etti, belki hissede bir savaþ var . belki bilanço bozuk gelecek bilemiyorum ama ilerleyen günlerde ve bence iki yýl beklemeden göreceðiz ..
aksi halde sebep buysa 10 dan 6 ya inen hisse her geçen gün artan riskle önümüzdeki iki yýlda nerelere gider kim bilir ?
ama unutmayalýmki yakýn geçmiþte banvit yanýlmýyorsam yaklaþýk 250 milyon dolara satýldý..
yazdýðým tüm bu yazýlarda þirket fiyatýnýn ucuz olduðunu ifade ettim asla yukarý fiyatlama olacaðý iddasýnda deðilim ve yinede þirketin çok çok ucuz olduðunu düþünüyorum ama daha ucuzlayabilir elbette .nitekim ben 9.50 maliyetle ucuz olduðunu varsayarak almýþým þu andaki vaziyet malum . o zaman ucuz du þimdi dahada ucuz belki yarýn çok daha ucuz olacak..
yabancý satýþý bitmeden bir þey anlamak benim açýmdan zor , onlarýn satýþý bitene kadar hissenin de iþi zor gibi
bu aralar çok yazar oldum, çok da yazacak birþey kalmadý. sanýrým bir süre ara vermekte fayda olacak .
herkese bol kazançlar..
Son düzenleme : Hisseci44; 07-10-2018 saat: 18:38.
Ben bana kandým bir þey kazanamadým, siz SÝZ olun sakýn bana kanmayýn.
Yer Ýmleri