Originally Posted by
Emirhan06
Valla bu hareketi anlayan varsa zaten anlatsýn. Hiç olacak bir hareket deðildi. Ne olduðunu herkes gibi ben de tam olarak anlamadým.
Geçen hafta bolinger bandý sýkýþtýðý için , perþembe veya cuma hareket olabileceðini yazmýþtým. Ama benim dediðim hareket teknik ile sýnýrlý idi. Halbuki perþembe günü hareket bir dedikodu ile baþladý sanýrým. Þirket Katarlýlara satýlacak diye bir dedikodu ile bu hareketi yaptýlar. Ama ben bu konuda kimsenin elle tutulur bir kaynak gösterdiðini görmedim.
Halbuki SPK'nýn acilen þirketden bilgi istemesi lazýmdý. O da gelmedi. Dedikodu için bir kaynak gösterilmeyince zaten 3-4 aydýr satan yabancý bunu fýrsat bilip hem tahtada çok alýcý gördü hem de fiyat yükseldiðinden daha yüksekten satma olanaðý elde edince kaðýdý çýkarttý elinden.
Buna bir de borsanýn perþembe çok düþmesi eklenince , panik satýþlarla beraber kaðýt o günü sýfýr kazanç veya kayýpla kapattý. Cuma günü de elle tutulur bir doðrulama gelmeyince , perþembe günkü endeks düþüþünü birgün gecikmeli olarak Pýnar hisseleri de realize etti. O yüzden biz perþembe deðil cuma düþtük. Aslýnda perþembe günkü hareket olmasa idi bu seviyeleri perþembe görürdük. Perþembe olmayýnca , satýþ hakkýnda kaynak gösterilmeyince perþembe olmasý gereken düþüþ Cuma oldu.
Benim anlayabildiðim bu. Ama dediðim gibi bu rakamlar bedava. 3-5 ay sonra bu rakamlar hayal olabilir. Almayan da çok ðiþman olabilir ama bu bir yatýrým tavsiyesi deðil. Ben kendim alýrým ama herkes kendi kararýný kendisi verir.
Yer Ýmleri