Konulardan birkaçý benimle alakalý olduðu için bana da cevap hakký düþtü. Kaldý ki ben yazýmý yazarken , eleþtirdiðim kiþilerden þüpheci kimseyi ayýrmýþtým. Þüpheci kimseyi hariç tutmuþtum çünkü sizin yazýlarýnýz boþ laf salatasý deðil , gerçekçi bilgiler içeriyor demiþtim.
Ama madem benim dediklerime açýklama istediniz yazayým.
1- Duran varlýk deðerlemelerin finansal tablolara nasýl ve hangi deðerlerle yansýtýlacaðýný kanun belirlemiþ zaten. Buna benim açýklama yapmam gereksiz. Birçok firmanýn portföyünde böyle yerler var ama defter deðeriyle durur. Böyle bir arsa var mý , bu arsa bu kadar eder mi deseydiniz anlardým ama neden tablolarda görünmüyor demenizi çok anlamadým. O tablolar senede 4 defa baðýmsýz denetçiler tarafýndan denetleniyor zaten.
Bununla ilgili link ekte.
https://emlakkulisi.com/selcuk-yasar...-satacak/17197
2- Marka deðerleri dünyanýn her yerinde deðerlendirilir ama bu somut bir yapý olmadýðýndan ne fiyata ne mali tabloya böyle birþey koyamazsýnýz. Ancak þirketimi satýyorum dediðinizde marka deðeri veya pazar payý deðeri iþin içine katýrlýr. Somut birþey olmadýðý için bir anda yerle bir olabilir marka deðeri. Mesela Arda Turan'ýn marka deðeri Barcelona'ya transfer olduðunda zirve yapmýþtý ama þu an bebek bezi firmasý bile Arda'yý reklamýnda oynatmaz çünkü marka deðeri eksiye düþtü Arda'nýn. Pýnar da 2017 senesinde referandum sonrasý patronun attýðý tweet sonucu biraz hýrpalandý ama sýfýra düþecek hali yok.
Ekte Türkiyenin en deðerli markalarýný görebilirsiniz. Hatta az bile demiþim çünkü Pýnar en deðerli 25. marka olmuþ 281 Milyon USD ile.
3- Ailenin servetini bir referans olarak verdim yoksa holding ile bir tuttuðumdan deðil. Onlarýn servetinin holdinge direkt bir katkýsý yok tabi ama bu kadar serveti olan insanlar için 250 milyon USD borç çok fazþla deðil anlamýnda verdim örneði.
Sanýrým benim konular bu kadar.
Yer Ýmleri