Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
10,67 10% 314,93 Mn 9,60 / 10,67
9,46 10% 1,13 Mr 8,55 / 9,46
4,95 10% 620,96 Mn 4,57 / 4,95
13,75 10% 8,86 Mn 12,60 / 13,75
146,30 10% 648,66 Mn 133,00 / 146,30
27,54 -10% 521,21 Mn 27,54 / 28,98
265,50 -10% 11,51 Mr 265,50 / 300,75
19,75 -9.98% 649,22 Mn 19,75 / 23,44
128,50 -9.95% 31,80 Mn 128,50 / 128,50
9,00 -9.91% 1,20 Mr 9,00 / 9,84
307,75 4.94% 26,87 Mr 301,00 / 311,00
72,60 8.68% 17,63 Mr 68,40 / 72,60
14,31 4.15% 10,97 Mr 14,02 / 14,61
371,25 -1.72% 9,92 Mr 365,25 / 382,75
20,40 0.89% 1,14 Mr 20,30 / 21,16
380,00 -0.13% 4,64 Mr 375,75 / 390,00
107,00 0.94% 1,67 Mr 102,30 / 111,70
102,90 1.38% 166,05 Mn 101,30 / 104,70
33,28 3.16% 121,49 Mn 32,72 / 34,08
11,12 2.49% 269,39 Mn 10,87 / 11,19
79,85 4.65% 539,53 Mn 77,10 / 79,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 152/614 ÝlkÝlk ... 52102142150151152153154162202252 ... SonSon
Arama sonucu : 4907 madde; 1,209 - 1,216 arasý.

Konu: PETUN - Pýnar Et ve Un

1. Arsa Yaþarlarýn
    Dyo nun Deðil
    ben sordum kesin.
    bu benim yorumum kimseyi baðlamaz
    Y.T.D ÝRONÝ bu yazý

SM-J700F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alýntý Originally Posted by supheci_kimse Yazýyý Oku
    Emirhan Bey isin ozu aslinda marka degeri konusunda fikir ayriligi yasiyoruz.

Ben yeniden borclanmanin ayni seviyede Holding'i, Dolar 5 olsa bile, saglam bir patikaya oturtacagini dusunmuyorum. Sartlar da agirlasacagi ve yine garantorluk istenecegi icin istirakleri de uzun donemde rahatlatmaz.

90 Milyon azami nakit ve yillik alinan istiraklerden 100 milyon temmettu ile bu is bir seyler satilmadan yurumez, yurumemeli.

Bahsi gecen arsanin Holding'e veya Dyo Boya'ya ait olup olmadigini bir zahmet Holding'i arayarak ogrenin.

Hocam size saygým sonsuz çok detaylý ve güzel analiz yapýyorsunuz. Ama marka deðeri konusunu araþtýrýrsanýz bunun tablolarda görülemeyeceðini , bunun tamamen piyasa bilinirliði ve hani ingilizcede derler ya reputation ile alakalý olduðunu anlarsýnýz.

Ben de en baþýndan beri , hatta EUR'nun zirvede olduðu günlerden beri diyorum ki , holdingin 2 alternatifi var. Ya bu borcu tekrar çevirir son 15 senede 2 kere yaptýðý gibi yada artýk faiz ödemek istemiyorsa iþtirak yada fix asset satar diyorum. Yani ben de sizin gibi birþeyleri satmak zorunda bu borcu kapatmak için diyorum zaten. Ve de keþke satsa diyorum. Ýnþaallah Pýnar su , süt ve eti komple bir paket halinde satsa diyorum. Bu bizim iþimize gelir. Çünkü bunu satarsa iþte o çok bahsettiðimiz marka deðeri , pazar payý vesaire deðerleme içine girince , Pýnar gibi ortadoðuda çok bilinen bir markayý almak isteyecek çok Arap yada Çinli çýkar diyorum.

Böyle bir satýþ , þu andaki piyasa deðerinin en az 3 katýna gider bence paket halinde. Hee bunlarý satmadý da Vikingi , DYO'yu yada DYO'nun arsasýný sattý. Bu da pýnar hisslerindeki bu borç baskýsýný azaltacaðý için o zaman kaðýt tekrar kendi dinamikleri ile hareket etmeye baþlar ki burada da yine 9-10 TL civarýna rahat gelir.

Yok satýþalarýný ve karýný arttýramýyormuþ , yok duraklama dönemine girmiþ bunlar boþ laflar. Her sene hisse baþýna 1.4 TL kar eden bir þirketin olmasý gereken fiyat en az 14 TL'dir. Bu kadar net . Ancak buraya gelirse Pýnar için artýk ucuz deðil denir.

Millet 20-30 F/K ile iþlem görüyor ve kimse pahalý demiyor , Pýnar et 4 F/K deðerinde olmasýna raðmen ama satýþlarýný arttýramýyor , karýný arttýramýyor hikayeleri. Ya býrakýn satýþý da karý da bu seviyede kalsýn. 14 liraya kadar kimse pahalý diyemez isterse sene bu satýþ hacminde kalsýn.

Bahsi geçen arsa Yaþarýn olmasý lazým ama diyelim ki DYO'nun olsun. Siz söylediniz arsanýn maliyeti 35 milyon TL görünüyor dediniz. Bu sefer karý DYO yazar , oradan da Yaþarýn payý yaþara gelir. Sonuçta bu 220 milyon EUR borç da Yaþarýn.

Biz bu kadar çene yorduk bu borç için herhalde o kadar soyadý Yaþar olan ortaklar da ulan bu borcu nasýl öderiz diye düþünüyorlardýr. Aklýn yolu bir , bu borç temettüler ile zor ödenir. Faizler yükseldi bu kadar faiz ödemeyelim diyorlarsa o zaman birþeyler satacaklar.

Ne satarlarsa satsýnlar bize yarar ama ben isterim ki Pýnar þirketlerini komple paket halinde satsýnlar da o zaman þovu görelim PETUN'da.

3.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Hocam size saygým sonsuz çok detaylý ve güzel analiz yapýyorsunuz. Ama marka deðeri konusunu araþtýrýrsanýz bunun tablolarda görülemeyeceðini , bunun tamamen piyasa bilinirliði ve hani ingilizcede derler ya reputation ile alakalý olduðunu anlarsýnýz.

Ben de en baþýndan beri , hatta EUR'nun zirvede olduðu günlerden beri diyorum ki , holdingin 2 alternatifi var. Ya bu borcu tekrar çevirir son 15 senede 2 kere yaptýðý gibi yada artýk faiz ödemek istemiyorsa iþtirak yada fix asset satar diyorum. Yani ben de sizin gibi birþeyleri satmak zorunda bu borcu kapatmak için diyorum zaten. Ve de keþke satsa diyorum. Ýnþaallah Pýnar su , süt ve eti komple bir paket halinde satsa diyorum. Bu bizim iþimize gelir. Çünkü bunu satarsa iþte o çok bahsettiðimiz marka deðeri , pazar payý vesaire deðerleme içine girince , Pýnar gibi ortadoðuda çok bilinen bir markayý almak isteyecek çok Arap yada Çinli çýkar diyorum.

Böyle bir satýþ , þu andaki piyasa deðerinin en az 3 katýna gider bence paket halinde. Hee bunlarý satmadý da Vikingi , DYO'yu yada DYO'nun arsasýný sattý. Bu da pýnar hisslerindeki bu borç baskýsýný azaltacaðý için o zaman kaðýt tekrar kendi dinamikleri ile hareket etmeye baþlar ki burada da yine 9-10 TL civarýna rahat gelir.

Yok satýþalarýný ve karýný arttýramýyormuþ , yok duraklama dönemine girmiþ bunlar boþ laflar. Her sene hisse baþýna 1.4 TL kar eden bir þirketin olmasý gereken fiyat en az 14 TL'dir. Bu kadar net . Ancak buraya gelirse Pýnar için artýk ucuz deðil denir.

Millet 20-30 F/K ile iþlem görüyor ve kimse pahalý demiyor , Pýnar et 4 F/K deðerinde olmasýna raðmen ama satýþlarýný arttýramýyor , karýný arttýramýyor hikayeleri. Ya býrakýn satýþý da karý da bu seviyede kalsýn. 14 liraya kadar kimse pahalý diyemez isterse sene bu satýþ hacminde kalsýn.

Bahsi geçen arsa Yaþarýn olmasý lazým ama diyelim ki DYO'nun olsun. Siz söylediniz arsanýn maliyeti 35 milyon TL görünüyor dediniz. Bu sefer karý DYO yazar , oradan da Yaþarýn payý yaþara gelir. Sonuçta bu 220 milyon EUR borç da Yaþarýn.

Biz bu kadar çene yorduk bu borç için herhalde o kadar soyadý Yaþar olan ortaklar da ulan bu borcu nasýl öderiz diye düþünüyorlardýr. Aklýn yolu bir , bu borç temettüler ile zor ödenir. Faizler yükseldi bu kadar faiz ödemeyelim diyorlarsa o zaman birþeyler satacaklar.

Ne satarlarsa satsýnlar bize yarar ama ben isterim ki Pýnar þirketlerini komple paket halinde satsýnlar da o zaman þovu görelim PETUN'da.
    Emirhan Bey emin olun gozukmedigini de biliyorum ve bu konuyu cok arastirdim.

Marka degeri genelde firma satin alimi olursa degerleme uzeri olan kisim serefiye diye firma bilancolarina girer.

Garantorluk kismi icin odeme ihtimali disi bir ornek vermek gerekirse:

PETUN'un ihracat potansiyeli kisitli oldugu icin Turkiye firsat maliyetini baz alarak ve yatirilan paraya gore yatirimcilar firmaya yaklasir.

Firsat maliyeti %20 olsun ve firma yatirilan paradan %20 kazaniyor olsun. Boyle bir durumda firmaya mevcut defter degerinden yuksek vermek buyume potansiyeline bakar veya ihracati arttirmaya. Marka degeri veya insanlarin verdigi degeri olcmenin en iyi yolu bu degerleri elimizde bulundurdugumuzda kazandigimiz kardir. Kar yoksa deger olsa ne olacak.

Marka degeri olan firmalar %5 faiz ortaminda yatirilan paradan %20 kazanabildikleri icin defter degerinin cok uzerinde bir degere satilir veya satilabilir ve bilancoda satin alima kadar var olmayan bir degeri olur.

Bahsi gecen arsa Dyo'nun veya Yasar'in degil diye bilgi aldim ben. Eski dyo fabrika arazisi diye soylendi bana.

Onun disinda bilgi olarak tum arsalar holding ve istiraklerin guncel degeri ile sunuluyor. Lutfen acin siz de bilgi almaya calisin.

Sonuc olarak diger her dediginize katiliyorum. Pinar'in en buyuk sikintisi kendilerinin degil Holding'indir.

4.  Alýntý Originally Posted by supheci_kimse Yazýyý Oku
    Emirhan Bey emin olun gozukmedigini de biliyorum ve bu konuyu cok arastirdim.

Marka degeri genelde firma satin alimi olursa degerleme uzeri olan kisim serefiye diye firma bilancolarina girer.

Garantorluk kismi icin odeme ihtimali disi bir ornek vermek gerekirse:

PETUN'un ihracat potansiyeli kisitli oldugu icin Turkiye firsat maliyetini baz alarak ve yatirilan paraya gore yatirimcilar firmaya yaklasir.

Firsat maliyeti %20 olsun ve firma yatirilan paradan %20 kazaniyor olsun. Boyle bir durumda firmaya mevcut defter degerinden yuksek vermek buyume potansiyeline bakar veya ihracati arttirmaya. Marka degeri veya insanlarin verdigi degeri olcmenin en iyi yolu bu degerleri elimizde bulundurdugumuzda kazandigimiz kardir. Kar yoksa deger olsa ne olacak.

Marka degeri olan firmalar %5 faiz ortaminda yatirilan paradan %20 kazanabildikleri icin defter degerinin cok uzerinde bir degere satilir veya satilabilir ve bilancoda satin alima kadar var olmayan bir degeri olur.

Bahsi gecen arsa Dyo'nun veya Yasar'in degil diye bilgi aldim ben. Eski dyo fabrika arazisi diye soylendi bana.

Onun disinda bilgi olarak tum arsalar holding ve istiraklerin guncel degeri ile sunuluyor. Lutfen acin siz de bilgi almaya calisin.

Sonuc olarak diger her dediginize katiliyorum. Pinar'in en buyuk sikintisi kendilerinin degil Holding'indir.

Neyse marka deðeri konusunda kavram karmaþasý yaþýyoruz belli ki. Ama ben bunun tamamen soyut birþey olduðunu , kötü senaryoda tersine dönebileceðini ve hatta Arda Turan örneðinde olduðu gibi eksiye düþebileceðini düþünüyorum.

Þöyle düþünün , marketde 2 tane süt yan yana duruyor . Biri Pýnar , biri de Çýnar marka olsun. Pýnar 4 lira , Çýnar 3.75 olsun. Ýþte daha pahalý olmasýna karþýn kaç kiþi Çýnar yerine Pýnar'ý alýyorsa güvenip , marka deðeri böyle birþey diyorum. Bu soyut ama yapýlan çalýþmalarla bir fiyat biçiliyor buna diyorum. Onun da deðeri þu an Pýnar için 200 milyon USD. Bunu tablolara koyamazsýnýz. Yarýn öbür gün 3-5 tane marketde sütünüzün içinden yabancý madde çýkar bundan etkilenirsiniz. Patron tweet atar etkilenirsiniz , Tarým ve hayvancýlýk bakanlýðý 3-5 sene önce %100 dana denen salam sosisden tavuk eti çýktý dedi , bunu yapanlar arasýnda Pýnar da vardý dedi bundan etkilenirsiniz.

O yüzden bakýn size gönderdiðim linkte ne diyor , Pýnarýn marka deðeri %29 azaldý 2015 senesine göre diyor. Neden daha az kiþi mi bilir hale geldi ? Hayýr piyasa þartlarý aðýrlaþtý , USD yükseldi , tabii ki satýþ rakamlarý karlýlýk da iþin içine girer bir yerden sonra ama asýl deðer markanýn piyasada bilinirliði ve itibarýdýr.

O yüzden THY örneðini verdim. Zarar ettiði dönemlerde bile THY hep marka deðeri çok yüksek bir þirkettir. Hatta bazý þirketler batsa bile markasýný satarlar. Yurt dýþýnda çok olur bu.

Þimdi PETUN için ihracatý az dediniz. Doðrudur. Toplam hasýlatýn %4'ü falan ihracat tutarý. Ama bu tamamen satýlan ürün ile ilgilidir. Et türkiyede pahalý , ihraç olanaðý az , ayný zamanda çabuk bozulabilen malzeme olduðundan fazla uzaða gidemez soðuk zincir olmaksýzýn. Soðuk zincir iþi de pahalý olduðundan fazla ihracat olmaz iþlenmiþ etde. Ama Pýnar süt ve su öyle deðil. Ve Pýnarý komple ele almak zorundasýnýz marka deðeri olarak. Pýnar süt ortadoðuda bazý ürünlerde bir numara ve her yerde reklamý var. O yüzden sütün bu bilinirliðinden et de faydalanýr. Hani derler ya etinden sütünden faydalanýyoruz diye onun gibi birþey

Arsa DYO'nun ve Yaþar'ýn deðilse kimin ben de merak ettim. Ama size gönderdiðim 2009 tarihli haberde Selim Yaþar arsayý satmak istiyoruz diyor. Holdingin deðilse kimin bu arsa ?

Ama dediðim gibi bazý iþlerin haberi , kendisinden daha fazla etki yapar piyasaya. Yaþar DYO'nun arsasýný 150 milyon USD'a sattý diye bir haber bile çýksa , borç yükü ortadan kalkýyor diye Pýnarlara alým gelir bence.

5. dün hazine tahvil çýkardý ve vade 5 yýl 7.5 ile petun da hem vade hem faiz düþünemiyorum bile

Yaþar Holding/Yaþar: Son 5 yýlda 930 milyon TL yatýrým yaptýk, þimdi yatýrýmlarýmýzýn meyvelerini toplama zamaný
    19.10.2018 Cuma 11:46

Yaþar Topluluðu 73'üncü kuruluþ yýl dönümünü Yaþar
    Üniversitesi'nde gerçekleþen törenle kutladý. "Köklü Geçmiþ, Güçlü
    Gelecek" temasýyla hazýrlanan törene Yaþar Holding Yönetim Kurulu
    Baþkaný Selim Yaþar, Yaþar Holding Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Feyhan
    Yaþar, Yaþar Holding Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Ýdil Yiðitbaþý,
    Yaþar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Erol, Yaþar Holding Yönetim
    Kurulu Üyesi Yýlmaz Gökoðlu, Yaþar Holding Ýcra Baþkaný Dr. Mehmet
    Aktaþ, Yaþar Üniversitesi Mütevelli Heyet Baþkaný Ahmet Yiðitbaþý,
    Yaþar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemali Dinçer ve Yaþar Holding
    Yöneticileri katýldý. Yaþar Üniversitesi Müzik Bölümü dinletisinin de
    renk kattýðý Yaþar Topluluðu 73. kuruluþ yýl dönümü töreninde
    Topluluk'ta 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 ve 45 kýdem yýlýný tamamlayan
    elli dokuz yöneticiye sertifika verildi.
    Yaþar Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Selim Yaþar, "Dünya
    deðiþiyor, dijitalleþiyor. Yaþar Topluluðu olarak yatýrýmlarýmýz
    sürüyor. Son 5 yýlda 930 milyon TL tutarýnda yatýrým gerçekleþtirdik.
    Son yýllarda fabrika yatýrýmlarýmýzda Endüstri 4.0, modernizasyon ve
    kapasite artýrým yatýrýmlarýmýzda sürdürülebilirlik odaðýnda
    ilerledik. Þimdi yatýrýmlarýmýzýn meyvelerini toplama zamaný...
    Yaþar Topluluðu olarak 73 yýl önce yoku var etmekle baþladýk.
    Ülkemize yeni sektörler, yeni ürünler kazandýrdýk. Bundan sonraki
    görevimiz, þirketlerimizi, ürünlerimizi ve yaþamý sürdürülebilir
    kýlmak için çalýþmak. Topluluðumuzda 5 ila 45 kýdem yýlýný tamamlayan
    tüm yönetici ve çalýþanlarýmýzý kutluyorum. Birlik olmak çok önemli.
    Bilimi kullanarak, birlik içinde olarak 73 yýllýk baþarýmýza ulaþtýk,
    ülkemizin geliþimine katký saðladýk. Þirketlerimiz sektörlerinin
    liderleri oldu. Bundan sonra da liderliðimizi devam ettireceðiz. Biz
    koþacaðýz, Türkiye koþacak" dedi.
    Yaþar Holding Ýcra Baþkaný Dr.Mehmet Aktaþ " 22 þirketimizle, 24
    fabrika ve tesisimizle, 7500 çalýþanýmýzla büyük bir aileyiz. 73
    yýldýr deðer zincirimizin her halkasýna iyi bakýyor, tüm safhalarýnda
    verimlilik bazlý çalýþýyoruz. Yatýrýmlarýmýzda dijitalleþmeyi ve
    Endüstri 4.0'ý esas alýyoruz.
    Þirketlerimiz ve ürünlerimizle Türkiye ekonomisine fayda saðlarken
    toplumun sosyal geliþim ihtiyacýný karþýlamak üzere Vakýflarýmýz
    Yaþar Eðitim ve Kültür Vakfý ve Selçuk Yaþar Spor ve Eðitim Vakfý ile
    eðitim, kültür, sanat ve spor alanlarýnda toplumun geliþimine destek
    oluyoruz. Kültürel varlýklarýmýzýn korunmasý ve tarihimizin gün
    ýþýðýna kavuþturulmasý için arkeolojiye desteðimiz sürüyor. Pýnar
    Karþýyaka Basketbol Takýmý'nýn 20 yýllýk destekçisiyiz. Yaþar
    Üniversitesi'ni insan kaynaðýna yapýlan en deðerli yatýrýmlardan biri
    olarak görüyoruz. 6000'den fazla öðrenciye saðladýðýmýz karþýlýksýz
    burs olanaðý ile eðitimi, eðitimli insan gücünü destekliyoruz. 2019
    yýlý da ekonomik anlamda ülke büyümesinin üzerinde büyümeyi
    hedeflediðimiz, sosyal yatýrýmlarýmýza devam edeceðimiz bir yýl
    olacak." dedi.

Foreks Haber Merkezi
    http://uzmanparam.milliyet.com.tr/ka...amani/1202581/
    Ben bana kandým bir þey kazanamadým, siz SÝZ olun sakýn bana kanmayýn.

7. bizi ilgilendiren tek kelime yok falan filan babýnda tabi ki burada hisseye yönelik açýklama beklemiyorduk da

8. Aðustos,Eylül,Ekim...ve bundan sonrasý !Enflasyonun, Kurlarýn,dolayýsýyla faizlerin delirmesiyle neredeyse tüm firmalar yeniden deðerledi kendini.Borçsuz veya patronu tarafýndan toplanmýþ hisseler ayný akibete fazla uðramadý.
    Düþünün bir;onca karlara raðmen bankalar yerlere serildi.Ýnanýlmaz seviyeleri gördüler.
    Bu arada Pýnar patronu da borç meselesini de buraya servis ederek alýcýsýz borsada senetleri yerlere serdi.

100 lot bile alsanýz gýcýk kapýp aþaðýya verdi.Mesele þu; mevduat faizleri yüksek. Bu durumda Pýnarýn veya baþka senetlerin temettüsüne kim bakar? millet satýp faize geçiyor.Temettü en kabadayý %10, faiz ise ne %20 üzeri.

26 yýldýr her dakika her saniye borsadayým.Ne krizler ne numaralar gördüm.

Yaþar'ýn borcu dediðimiz borç ödemeye gelince böylesi güçlü firmalarý olan borcu tekrar öteleyebilir de.Ötelemese de minareyi çalan kýlýfýný hazýrlamýþtýr elbet.

Þirketlerin piyasa deðeri tarihi düþük deðerlerinde.Patronun buralardan baþka hesaplara hisse almadýðýna inanmak saflýk olmaz mý?

Tarihi Ýpar köþkü 45 milyon dolara satýlýrken koskoca PETUN 42 milyon dolar mý yani?

Sayfa 152/614 ÝlkÝlk ... 52102142150151152153154162202252 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •