Tamam Rahatsýz oluyorsanýz
daha yorum yapmam
Y.t.d ironi bu yazý
SM-J700F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamam Rahatsýz oluyorsanýz
daha yorum yapmam
Y.t.d ironi bu yazý
Allah rýzasý için yazma artýk. Elimde en az 5 yillik hisse var senin yüzünden gelip bu sayfayý okumuyorum bile . Bir adam bu kadar boþ beleþ konuþur mu arkadaþ ya , konuþtuðuna yorum diyor bir de , kardeþim senin yazdýklarýn yorum deðil ki , yorum denen þeyde azýcýk bilgi kültür olur. Chat yapan ergenler gibi kafa ütüleyip duruyorsun .
ne hikmetse, borsa diplerde iken ölücüler, zirvede iken de gazmanlar forumun her hissesinde birer ikiþer ortaya çýkýyorlar. arkadaþ hisse zirvede iken bu yorumlarý yapsa idi, bir faydasý olurdu. þimdi gayesini anlamak zor. en basit ifade ile empati yapamayan bir toplum olduk.
4/5 sayfa görünce ne oldu dedim yaþar holdng ortak mý buldu dedim ya da tahvil roll mi oldu dedim bi baktým ki ohoooo ayný tas ayný hamam
özet borç þu an 1.300 milyar nakýt para 100 mlyn ödenmez ama tahvil roll ile uzatýlýr 3 sefer olduðu gibi þüpheci burda maliyet çok yüksek olduðu için varlýk satýp tahvil miktarýný azaltmalý der .
çýkýþ senaryolarýnýda vermiþ 4/5 sayfada yazýlanlarýn hepsi doðru aslýnda
Bravo Kardeþ
objektif bakýyorsun
duygusal deðil
olay bu
demeki burda aklý selim
düþünen insanlarda var
bravoooo
bu benim yorumum kimseyi baðlamaz
Y.t.d ironi bu yazý
ABD FED Faiz Artýrdý
0.25 puan
Y.t.d ironi bu yazý
Zaten bu borç meselesinin bu kadar sorun edilmesine itiraz ediyoruz.
Kardeþim bu borç þu anda 1.3 milyar TL ise , 6 ay önce de 1.1 milyar TL civarý idi kurlar artmadan önce. O zaman da muhtemelen holdingin kasasýnda 100 milyon TL civarýnda para vardý. Ama 6 ay önce kimse konuþmuyordu bu borç meselesini bu kadar.
Ne yani cepte 100 milyon varken 1.1 milyar TL rahat ödenir de , borç 1.3 milyara çýkýnca mý ödenmez oldu. Ödenmezse 6 ay önce de ödenmezdi , ödenirse þimdi de ödenir.
Kaldý ki EUR 8 liraya çýktýðýnda da kaðýt bu fiyatlara düþmüþtü ama EUR 6 liranýn da altýna indi hala daha buradayýz. Bu borç çok dert edildi ve dillendirildi.
Kaldý ki daha vadesine 1.5 sene var. EUR 4 lirayken bile bu borç 900 milyon TL yapýyordu ve baktýðýn zaman ödenmesi o zaman da zordu ama PETUN 10 liraydý o zaman.
Kur atýþý ile beraber yabancý satmaya baþladý buralara indi kaðýt , kur toparlanmasýna raðmen kaðýt toparlanamadý.
4.5 FK ve PD / DD deðeri 0.4 olan kaðýt ucuzdur kardeþim. Her kademeden alýnýr. Þu piyasa þartlarýnda PETUN 7 lira da olsa hala ucuzdur.
Batma olayýna gelince , bunu hep söyledim , koskoca Yaþar Holding 250-300 milyon USD borç yüzünden batmaz. 1.5 sene sonra tahvilin vadesi geldiðinde nasýl ödendiðini , yada nasýl bu borsun çevrildiðini hep beraber görürüz ölmez sað kalýrsak.
Bu fiyatlar orta ve uzun vadede beleþtir. Keþke satsa Yaþar PETUN'u. O zaman çok daha hýzlý 15 lirya gider.
Yer Ýmleri