Þüpheci kimse rumuzlu arkadaþýmýz benim de çok beðendiðim , takdir ettiðim çok mantýklý ve detaylý güzel analiz yapabilen bir arkadaþýmýz. Bence sen de ondan çok þey öðrenebilirsin Terzico kardeþ. En azýndan , rakam , analiz , bilgi , belge vesaire ile konuþmanýn ne kadar etkili olduðunu öðrenebilirsin ve böylece aylardýr copy-paste yöntemiyle yazdýðýn yazýlarýn dýþýna çýkabilirsin belki.
Þüpheci kimse rumuzlu arkadaþýn yazdýklarýna gelince. Noktasýna virgülüne kadar katýlýyorum. Sen bu yazýyý buraya koymuþsun ama bu yazý senin tezlerini deðil bizim tezlerimizi destekliyor.
Yani bu 250 milyon USD tahvilin geri ödenmesi , bunun faizi holdingi zorluyor bunu biz de söylüyoruz , þüpheci kimse de söylüyor. Bunu ödemek için birþeyler satmalý diyor bunu bizde diyoruz. Hatta satýlacaklardan bir tanesi olarak DYO eski fabrika arazisini örnek göstermiþ , bunu biz de söyledik. Hatta daha bir önceki yazýmda bahsettim.
Ben holdingin ana iþtirak konusu olan gýda ve boyadan çýkacaðýný sanmam. Buradan çýkmak yerine holdinge ortak almayý tercih eder.
Ama Viking kaðýdý satabileceðini düþünüyorum. Hatta bu konuda 6-7 sene önce falan bir giriþim de yaptýlar ama olmadý o dönem. Þimdi olabilir. Yani DYO eski fabrika arazisi + Viking kaðýdýn satýþý bu borcun en az %70'ni öder. Geriye de kalsa kalsa en fazla 60-70 milyon USD borç kalýr ki bunu çevirmesi veya tekrar tahvil ihraç etmesi çocuk oyunu gibi olur Yaþar Holding için.
Yani söyleyeceðim odur ki Terzico kardeþ , Þüpheci kimsenin yazdýklarýndan sana ekmek çýkmaz. Onun dedikleri bizim tezlerimiz zaten seninkiler deðil. Yazýsýnýn hiçbir yerinde Yaþar batar demiyor , sadece bu iþten nasýl kurtulabilir onun yolunu gösteriyor. Bu borcu bu faizle çevirmesi kolay deðil , çok faiz öder , o yüzden birþeyler satýp bu borçtan kurtulmalý diyor özetle. E biz de bunu diyoruz aylardýr.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri