Sayýn Terziko güzel link paylaþtýnýz.
Teþekkürler ederim.
Yanlýz insan bir paylaþýldýðýný da okur.
Çok yazýk.
Þüpheci kiþi örneðinde bile pýnar et 100 milyon USD diyor yani 500 trilyon. Peki dünkü piyasa deðeri ne 200 trilyon. Yani 40 milyon USD.þuan ki piyasa deðeri bilanço ve marka deðeri ile örtüþüyor mu.
gelelim diðer tarafa. Banvit 2017 yýlýnda %74 u 900 trilyona satýlmýþtý. Þirket borca batýkken.
Peki pýnarýn neyi borçlu. Holding. Peki borç ödenirken ne yapacak þirket ya yeniden borcu ertelenecek yada iþtirak satacak.
Ýþtirakleri neler (pýnar süt, et, su, dyo, Viking halka açýk olanlar).. baþka neyi var marka deðeri, baþka gayrimenkul.
Þirketin riski azaltmasý için marka deðeri olan ve alcisi her zaman olan iþtiraklerinden bir veya birkaçýný elden çýkarmalýki ileriki dönemlerde sýkýþmamasý için çok daha isabetli olacaktýr.
Satýlmasý muhtemel ve iyi fiyat alabileceði pýnar et veya pýnar su dur..her iki sektör karlýdýr. Ve her daim alýcýsý vardýr. Erikli, sýrma vs bakýn kaça satýldý..piyasa algý iþi.
Þirket Ýzmir'deki g.menkulu satsýn hisseler uçar. Halbuki ne alaka dersiniz ancak bir yerde sorun varsa diðerlerinde olumsuz yönde etkiliyor...
Euro ve dolar bu kadar deðerlendirilen Turk sirketleri çok daha ucuzlamýs durumda.
Ortaklýk veya satýn almalar için iyi zaman...
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. "ASLA YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR "
https://emlakkulisi.com/guncel/yasar...rojesi/1507179
20 dönüm arazi nereden bakýlsa 200.000.000 tl yapar ki daha kim bilir kaç tane arazi var.
Bu arada eski bir haberdir
Ayrýca 2018 Türkiye nin en zenginler listesinde ( 750 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasý) deðeri ile 75. Sýrada yaþar holding bulunuyor.
Borç çevirilecek ama bunu nasýl yapacaklar bu planý paylaþmasý bile hisseye olumlu etki eder
Son düzenleme : mehmet16; 11-01-2019 saat: 22:58.
06/2018 bilançosuna 15,669,333 TL Yatýrým Amaçlý Gayrýmenkul giriþi olmuþ Bu konuda bilgisi olan varmýdýr?
Saygýlar,baþarýlar
Yeniden Deðerleme Oraný 2018 için % 23,73 Bilançoya bu yýl giren bu Yatýrým Amaçlý Gayrýmenkule uygulanýr mý?
Saygýlar, Baþarýlar
Olabilir uygulanabilir ama zaten PETUN'un sorunu bu deðil ki ?
15 Milyonluk gayrimenkule %20 deðerleme uygulansa öz sermaye 3 milyon artar. Zaten Özsermayesi 500 milyonun üstünde , 3 milyon daha artsa ne olur.
Sorun bunlar deðil , sorun Holdingin borcuna kefil olmasý , kurun yukarý gitmesinden dolayý artan risk , holdingin borcu ödemek için henüz bir aksiyon açýklamamýþ olmasý ves..
Sorunu bu. Yoksa yeniden deðerleme yapmasý yapmamasý çok sorun deðil.
Bir de PETUN özelinde satýþlarýn yeterince artmamasý , tonaj ve pazar payý kaybý , gerileyen brüt ve net kar marjý vesaire. Bir de böyle bir sorun var ama bu sorun yukarýda saydýðýmýn yanýnda devede kulak kalýr. Zaten bu sorun kaðýdý buraya kadar düþürmezdi.
Karlýlýk düþüyor ama bu kaðýdýn %60 oranýnda düþmesine sebep olacak kadar bir sorun deðildi.
Asýl sorun Holdingin borç sorunu.
Güzel yorum yapmýþsýn
Zaten satýþlar hýzla düþüyor.
Tonaj Artmýyor düþüyor
Fiyatlar zam yaparak ciro
Artýrýyor kýsýr bir döngü
Zaten Pýnar lar Eski pinarlar
deðil þimdi bir sürü rekabet
var bir sürü güzel markalar
var.
bunun için zor günler bunlarý bekliyor . gerçi patronlar ceplerini
doldurdular .
Adamlarýn borç umrunda deðil
selim yaþar evler þenlik.
yüzüne bak kýsmetin kapansýn
kýzlarla arasýnda bir çekiþme var.
yönetim çok kötü .
12 Aylýk bilançolar çok kötü gelecek göreceksiniz .
birde çok borclu þirketler
çeviremeye bilir borcunu
iyi niyetli insanlar deðýl.
bizim burda borsa olmaz
bu benim yorumum kimseyi baðlamaz
Y.t.d ironi bu yazý
SM-J700F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Terzico kardeþ , arkadaþ bir soru sordu ona cevap yazdým sadece. Yoksa sakýn seninle ayný çizgiye geldiðimi düþünme.
Sen benim yazdýklarýmý beðenince kendimden þüphe ettim acaba yanlýþ birþey mi yazdým diye
Arkadaþ o gayrimenkulün deðerlemesi yapýlýrsa ne olur anlamýnda bir soru sormuþ sadece ona cevap verdim. Ordan gelecek 3-5 milyon TL o da kaydi bir deðer bizi kurtarmaz dert o deðil dedim.
Yoksa kötü bir senerya çizmedim. Yani Viking , DYO , Su ve hatta bu sene için Süte istediðini de umrumda olmaz ama Petuna laf söyletmem.
PETUN bu borsanýn en saðlam bilançosuna sahip 10 þirketinden biridir. Ve çok kötü bilançolar açýklayana kadar da öyle kalacak.
Faaliyetinden zarar etmez ama karlýlýk problemi var bu bir gerçek. Ama bu kadar karlýlýða 4.90 fiyat hala daha beleþ.
Bir de ben þundan kesin emin oldum senin Yaþarlarla kesin bir alýp veremediðin var. Ya senin ya bir yakýnýnýn. Sen sadece yatýrýmcý olarak burada yorum yapmýyorsun bu adamlarla bir davanýz var sizin.
Devamlý selim yaþara , o aileye laf sokup duruyorsun. Bunlarýn kuzenleri bu iþi yapýyordu. Senin onunla bir baðlantýn var bundan eminim ben.
Yer Ýmleri