Bu borsada her zaman mucizelere inananlar kazanmýþtýr..
Ölü taklidi yapýyor ama hiç belli olmaz..
Temettü kaðýdý nasýl olsa yükselmez havasý vermiþler..
Esas böyle kaðýt kopup gider..
Ama nasýl ne zaman ben bilmem eþim bilir))
Bu borsada her zaman mucizelere inananlar kazanmýþtýr..
Ölü taklidi yapýyor ama hiç belli olmaz..
Temettü kaðýdý nasýl olsa yükselmez havasý vermiþler..
Esas böyle kaðýt kopup gider..
Ama nasýl ne zaman ben bilmem eþim bilir))
Ýnþallah hepimiz kazanýrýz hocam, ayný gemideyiz neticede. Her ne kadar hisseyi toplayanlarýn niye 2018-2019 da toplamayýp ta 20 küsürlerde topladýðýný anlamasam da; ve varsa böyle birileri onlarýn ipiyle kuyuya inilir mi bilemesem de; hisseyi yýllardýr toplaya toplaya bitirememiþ birileri varsa benim için de iyi olur, sevinirim þahsen.
Ama 8-9 yýl boyunca 5-10 TL arasýnda gidip gelen hissenin 2020 ilk çeyrek kârý 2019 ilk çeyreðin 12 katý geldi. Bu da hisse için 10fk dan hesaplasanýz 18-19 TL gibi bir fiyata denk geliyor. Hisse bilanço açýklanmadan önce yaptýðý hareketle ne tesadüftür tam da o seviyelere gelmiþti...
Dediðiniz KAP haberi düþtüðünde hemen harekete baþlamadý, ikincisi Pnsüt ne hikmetse Petunun bu hareketine de katýlmadý, halbuki Yaþar grubunun borç kapatmasý yüzünden olsa onun da ayný oranda bir hareket yapmasý gerekirdi.
Son olarak bir þekilde hareket yaptý ve hisse bilanço ederine geldi, neticede hisse fiyatýný asýl belirleyen þirketin kârý oldu.. Son zamanlarda Petunun piyasaya sürdüðü yeni ürünlerin etkisi ile kâr inþallah daha da artar.
Borsada nasýl mantýksýz fiyatlamalarýn olduðunun 10 larca örneðini sayabilirim. Bu pd/dd., fk sý ve rasyolarý bu seviyelerde olup bilanço rakamlarý böylesine güçlü olmasýna karþýn bunca ay sürünen hisse, yok denecek kadar az. bu hisse 26 lardayken Uluun 10,60 tan fiyatlanýyordu. Bu çapulcu spek kendince dökme derdinde. Sabreden gene kazanacak. Ayarsýz tahtacýnýn düþürmek istedikleri var anlaþýlan. Ama onun da oyunu bozulacaktýr. Bu arada geçen sene yasal olarak pandemiden dolayý temettü daðýtýmýna sýnýrlama getirilmiþti. Bu sebeple 2 taksitte temmettü daðýtýlmýþtý. Bu sene tamamýný tek seferde daðýtacaktýr. Taksit olma ihtimali bence sýfýr. Muhtemelen Nisan sonu daðýtým gerçekleþir.
Hocam 3-4 sene öncesine kadar Pýnar et ve sütte yatýrým fonlarýnýn , emeklilik fonlarýnýn ve yabancýnýn çok aðýrlýðý vardý. Çünkü düzenli büyüyen , kar eden ve temettü ödeyen þirketler bunlar. Hatta Pýnar süt 2015 yýlýnda 25 liralarý görmüþ bir þirket ( tabii verdiði temettüler ile bugünün 20-21 lirasýna denk gelir ). Ama o dönem USD kurunun 3 lira olduðunu düþünürseniz , Pýnar süt 8 USD seviyesini , PETUN ise 5 USD seviyesini görmüþ þirketlerdir.
Ancak Yaþar Holdingin bu borcuna kefil olmalarý , USD kurunun 4-5 ay gibi bir sürede 3,5 liradan 7 liraya gitmesi ( 2018 ) tüm holding þirketlerinden yatýrýmcýnýn kaçmasýna sebep oldu.
Ne olacaðý da belli olmayýnca toplayan da olmadý. Üstüne üstlük Pýnar süt o dönem hem Urfa fabrikasýna hem de Abu Dhabideki fabrikaya yatýrým yaptý ve borçlandý. O yüzden hala daha yüksek faiz ödediði için bizim kadar karlý deðil.
Tüm bu etkenler nedeniyle fonlar ve yabancý kaçtý. Sanýrým bunu fýrsat bilen birileri de topladý.
Geçen seneki hýzlý yükseliþin 3 sebebi var
1- Güzel bilanço
2- Tahvil borcunun kapatýlmasý
3- Pandemi nedeniyle gýda firmalarýna gelen talep.
Üçü birleþince 7 liradan 32 liraya fýrladý hisse ama bunlar içinde aslan payý borcun ödenmesi oldu.
Þimdi ise çok daha karlý ve saðlam bir þirket var karþýmýzda ama gitmiyor. Birileri yoðun þekilde baskýlýyor. Bunu aþmanýn tek yolu hisseye büyük çaplý talep ve alým gelmesi. Bu gelmedikçe iyi bilanço da iyi haber de etki etmiyor.
Ama ben artýk Pýnar süt ve etin gerçek deðerine ulaþma vaktinin geldiðini düþünüyorum. Saçma sapan gýda þirketlerinin bile 2-3 milyar TL piyasa deðerinin olduðu þu ortamda , pýnar et ve sütün 1'er milyar TL civarýnda olmasý çok saçma. Hem de bu kadar kar ederken. Sadece marka deðerleri 1,5-2 milyar TL eder.
Evet ayný gemideyiz ben iyimserim . En azýndan temettü vermesi bile düþmesini engeller olasý bir endeks düþüþünde. Þurada 8 gün kaldý genel kurula. Elbet hareketlenir.
Daha önce pnsut fiyat duyummu paylasmistim.kar eden þirketler gitmiyor sebep küçük yatirimci yigildigi için.bu sebeple pnsut daha öncelik li muhakkak ayný gru olunca petunda etkilenir .
Ben ve birkac kiþi Arena yatýrýmcýsý olarak Emirhan üstadýmýzin bilgi ve tecrubesine inanarak Petun yatýrýmcýsý olduk.. sahsim adina 9 ay once 22 tl den girip 57-60 aralýðýndan çýkýþ yaptik..
Buradaki bizden daha eski Petun yatýrýmcý dostlar birkac gundur yorumlarý okuduðum kadariyla Petunun yukselmeyecegine inanarak bekliyorlar..
Fakat uzun sure yatayda kalan hisseler heleki temeli güçlü ..temettü veren.. cirosunu artýrmýþ ve 2020 bilancosu da gayet iyi.. sýçrama yapmak için gerekli altyapiyi hazirlamissa elbet cok iyi tepki verirler.. Ogrenilmis caresizlik gibi psikoloji icine girmemek lazým..
Biz umutluyuz ve hayal kurmayi seviyoruz.. sevgiler...ytd
Emirhan gibi çalýþkan bir yatýrýmcýnýn petun da var olmasý her zaman avantajdýr. Ayný alanda aþinasý olduðum Sarky forumu da olunca sürekli petun forumuna da gözüm kayýyor. Bir teknoloji sektörü meraklýsý olarak, arena nýn yerine teknoloji hissesi koymaya her zaman daha çok istekli oldum ve öyle de yaptým.
Bu noktada Emirhan' a teknoloji sektöründe potansiyel hiç bir hisse görmüyor mu, sektörel olarak neden bir gýda iþletmesini tercih etti. Bu konularda ufak bir deðerlendirme yapmasýný rica ederim. Bu deðerlendirmeyi rica etme sebebim daha derin bakýþ açýsý kazanabilmek için deðer verdiðim bir yatýrýmcýnýn görüþlerinden yararlanmak.
Bu arada imzadaki online anketi doldurmayan arkadaþ varsa 5 dakikasýný ayýrsýn lütfen![]()
Yer Ýmleri