Dün çok kiþinin canýný yaktý.çokkk
Dün çok kiþinin canýný yaktý.çokkk
Son 3-4 gündür Pýnar Süt ile PETUN arasýndaki korelasyon bozulmaya baþladý.
Durum PETUN lehine pozitif ayrýþtý. 2 hafta kadar önce süt etten 1 lira pahalý idi ama þimdi et sütten 3,3 lira daha pahalý.
Devamlý soru geliyor bana et mi süt mü diye . Ben de herkese süt çok daha büyük firma ve potansiyeli fazla ama þimdilik etin durumu daha iyi diyordum. Bu fark ortaya çýkýyor þu an.
Ýkisi de ucuz bence. Sütün sorunu yüksek finansal borcu. Þu an kredi fazileri de yüksek ve süt yüksek faiz ödemeye devam ediyor. O borcu bitirince süt de çok iyi net karlar açýklayacak ama sanki en az 8-10 aya daha ihtiyaç var. 2022'de et satýp süt almak daha mantýklý durum böyle giderse.
Ama þimdilik PETUN'un bilanço kalitesi , net kar büyümesi , temettü verimi , finansal borcunun olmamasý vesaire çok daha cazip kýlýyor eti.
Bu hafta 27 liranýn üstüne çýkabilir endeks yatay kalýrsa. Ama durabilir mi orada emin deðilim. 26 üstünde kalmasý yeter bu hafta.
Halk bank davasý bizi etkiler mi sence Emirhan
-Hiçbir þey bilmiyorum yatýrým tavsiyesi deðildir.
Halk Bank davasý hisse olarak bizi etkilemez tabii ki ama o davadan HALKBANK lehine karar çýkarsa Halkbank öncülüðünde tüm bankalara alým gelir bu da endeksi yukarý çeker , o zaman endeks yükseldiði için biz de dolaylý olarak pozitif etkileniriz.
Ama Halkbank davasýna kadar bizi direk etkileyecek bir sürü beklenti var. Pazartesi bilim kurulu toplantýsý var , olasý bir tam kapanma kararý bizi olumlu etkiler. Ramazan baþlýyor o zaten tüm gýdalarý olumlu etkiler bizi de olumlu etkiler. Ay sonu yavaþ yavaþ yaklaþýyor , temettü vakti yaklaþýyor bu direk olumlu etkiler , Mayýs baþý bilanço gelecek , iyi bilanço beklentisi olumlu etkiler vesaire.
Yani bundan sonraki 20 gün dolu beklenti var , onlar daha çok etkiler bizi Hakbank davasýna göre.
Matriks mobile twitter kýsmýndan haber tararken denk geldim.Bilgilerin tamamý doðrumu bilmiyorum.Listede pnsüt koymamýþ.
Paylaþmak istedim.Tavsiye içermez.
Sektör ortalamasýna gelmesine müsade ederlermi bilmiyorum ama sabýr edenler karþýlýðýný alýrlar inþallah uzun vadede.
Yer Ýmleri