Üstadım durumu çok güzel özetlemişsiniz.İnşallah dediğiniz beklentiler gerçekleşir.
Tahtadaki gruba bakınca temettü öncesi 27 lerden realize etseymişim bir kısmını doğru hamle olacakmış.Ama o gün ben fiyata bakıp işlem yapmaya çalışana kadar çok hızlı bir şekilde fiyatı düşürdüler.Hızlı çıkışın realizasyonunu tahmin ettim ama o gün baka kaldım.Normalde ağır hamlelerle ilerleseydi bir kısmını realize edeyim düşüncem olmazdı.Demek ki o günden yol haritası çizilmiş bugünlere kadar.
Benim şu ana kadar en yüksek alış fiyatım 3.4 dolar.En düşük alışım 2.25 dolar civarı.Çok farklı fiyatlardan farklı miktarlarda alış yaptım.Ortalama maliyet 23.5 tl .
30 tl benim için banka mevduat getirisinden fazla getiri demek.Ayrıca daha önce bir hesap yapmıştım mb krizinden 1 gün önce.Kredi çekip alsam 26 lira üstü kâr yazar diye not almıştım.Hafta sonu kriz oldu pzt-salı kredi çekip alınsa 24 üstü kâr demektir.Ben kredi çekmedim.Ama spek biliyordur demiyeyimde tahmin ediyordur diyeyim kimin hangi dönem hangi riskle hareket ettiğini.
Tahtadaki yamyamları görünce bir kısmı için 30 tl güzel fiyat benim için.Bu fiyatın altında 10 senede geçse satılık hissem yok.Tabi yıllar geçtikçe 30 da bırakmam usd ye göre bir hedefim olur.Kalanıda uzun vade durabilir.
Ben 30 falan diyorum ya bu yamyam 15 e de düşürürse şaşırtmaz beni.Spek bildiğin pokerci çıktı.O yüzden yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Kendi hayal dünyamda sesli hayal kuruyorum.Hatta bazen yüksek fiyat hedefi koyunca ben bile inanamıyorum kendime sebebi 1 ev 1 araba vizyonu ile yetiştirilen kuşaktan geldiğim için.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri