Patron çıldırdı,bir alana bir bedava kampanyası varda benim mi haberim yok.
Ne güzel ilerliyorduk.
Patron çıldırdı,bir alana bir bedava kampanyası varda benim mi haberim yok.
Ne güzel ilerliyorduk.
Bu gidişle 1 PETUN alana 1 Pınar süt bedava olacak galiba
Bir arkadaş yazmıştı bir ara enteresan geldi bana. Süt fiyatı ile Pınar süt hisse fiyatı arasındaki korelasyona dikkat çekmişti.
Şimdi baktım 2015 yılında çiğ süt fiyatı 1,15 lira , Pınar süt hissesi 19 lira. Yani 1 Pınar süt hissesi ile yaklaşık 16,5 litre çiğ süt alınabiliyormuş.
Bugün çiğ süt fiyatı 3,20 lira , aynı mantıkla Pınar süt hissesinin 53 lira olması lazım ama gel gör ki 16,7 lira.
Bu işte büyük bir yanlışlık var. Ki o günden bugüne kapasite arttırılmış , öz sermaye artmış , herşey gayet iyi ama bu finansal borç herşeyi sıfırlıyor o kötü.
Buna benzer bir hesap da karkas et fiyatı ile PETUN arasında olabilir. Gerçi et ithalatı ile fiyatlar daha baskı altında tutuluyor türkiyede. O yüzden bu korelasyon sütteki gibi keskin bir farka dönüşmemiştir.
Hocam o yatırım Pınar sütün değil. Pınar markasıyla süt ürünleri üretiyor ama o şirket HDF FZCO diye bir şirket ve Yaşar Holding ile BAE oeraklığı diye biliyorum. Yani Sertolün dediği gibi oradan Pınar süte birşey gelmiyor ama sanırım orada sadece LABNE ve 1-2 çeşit ürün üretiliyor sadece . Diğer Pınar süt ürünleri Türkiyeden gidip o şirket tarafından bölgeye dağıtımı yapıluyor olabilir. O şekilde bir katkısı vardır Pınar süte.
Hocam ben Ortadoğuda senelerce yaşadım. Oralarda salam , sucuk , sosis kültürü yok. O yüzden Pınar etin ihracatı çok düşük. Hem yakın coğrafyada salam , sosis , sucuk kültürü yok hem de Türkiyede et pahalı. Bu 2 sebepten dolayı bizim İhracat cironun %4-5'ini geçemiyor.
Nusret üretici değil , hizmet sektöründe yer alıyor. Mekan ve lezzet satıyor . O yüzden o 250 gramlık 1 porsiyon bifteği orada 100 USD'a rahatça satar ama biz 1 kilo sucuğu 10 dolara zor satarız. Bunlar farklı sektörler.
Hocam PETUN yurt içinde kapasitesini full kullansa yeter bize. İhracata bile ihtiyaç yok. Daha fazla market penetrasyonu lazım. Karlılık fena değil. İştirakler çok iyi. Hafif bir dokunuşla PETUN'un senede 120 milyon kar etmesi çok olası. Yani hisse başı 3 liraya yakın.
Benim 2 tane ana beklentim var.
1- Uzun süredir yapılmayan sermaye artışı yapılması. En az %400-500 bedelsiz.
2- Yaşar holdinge ortak alınması , yada PETUN'a ortak alınması , yada PETUN'un iştiraklerinden birinin satılması yada halka arzı.
Bu beklentilerden herhangibir tanesinin gerçekleşmesi hisseyi 30-40 lira arasına taşımaya yeter.
Aman açmasın bae de Pınar süt markası tanınca orda süt ürünleri fabrika açtı kaşar holding ama kendi açtı pnsutün hiç ortaklığı olmadı şimdi orda satıyor paşalar gibi yine Pınar süt markasını kullandı ama pnsut e gelen bir şey yok....
Bir dost
Haftalık macd 0 ın altında kesisirse genelde trend dönüşünü gösterir. Uzun zamandır gördüğüm en güzel trend dönüşü formasyonlarından birine sahip petun. Şahsen korkunç olaylar olmadığı müddetçe; şirketin düşüş/düzeltmesinin bittiğini düşünüyorum.
İlla ki o aptallar para kazanmak için tahtayı götürecekler.
Siz yeterki acele etmeden sıkılmadan az az toplayın.
Bi kendileri mi akıllılar.
Yer İmleri