Emirhan abi bakalým ne diyecek bu duruma zarar ettirmesin bol kar ettirsin inþallah þirkete
Emirhan abi bakalým ne diyecek bu duruma zarar ettirmesin bol kar ettirsin inþallah þirkete
Hocam sonuçta yeni bir satýþ kanalý açýlmýþ oldu. Bu iþ satýþlarý arttýrýr ama bu iþlere çift taraflý bakmak lazým.
Üretici veya toptancý bir iþletme , ayný zamanda perakende kanalýna da açýldýðý zaman , ayný zamanda kendi müþterilerine de rakip olur ki aslýnda bu dengeyi çok iyi kurmak lazým
Bu iþi daha önce baþka þirketlerde de yaþadýk. Mesela Arena bilgisayar aslýnda toptancýdýr. Media Markt , Teknosa , Vatan bilgisayar gibi yerlere mal verir. Tüm internet alýþveriþ sitelerine de mal verir. Ama tuttu kendisi yukko.com diye bir internet alýþveriþ sitesi kurdu ve müþterilerine bir nevi rakip oldu.
Ama müþterileri kýzdýrmamak için de çok ucuza veremedi malý. Durum öyle olunca insanlar da bilinen yerlerden almaya devam ettiler ayný ürünü daha ucuza. Ve sonunda Arena yukko.com'u kapattý açýlýþýndan 1-2 sene sonra. Dünyanýn da zararýný etti o iþten.
Yani belki gýdada durum farklý olabilir. Sonuçta Pýnar çok da bilinen bir marka ve reklamý yapýlýrsa insanlar bu kanaldan alýþveriþ yapabilirler güvendikleri marka olduðu için.
Ayrýca Pýnar etin Pýnar kasap markasýyla iþlenmemiþ et sattýðýný da gördüm bu sitede. Bu çok hoþuma gitti. Pýnar zaten dökme ürün satýyor otellere toptan olarak. Ayný mantýðý perakendeye de yapmalarý güzel. Hatta keþke bu Pýnar kasap ürünlerini marketlere de koysalar. Belki vardýr benim haberim yoktur.
Sonuç olarak güzel bir uygulama. Satýþlara bir katkýsý olacaktýr illa ki. Ama çok karlý mý olur o konuda çok emin deðilim. Perakendecilik ve gýda internet alýþveriþi çok kolay bir iþ deðil. Pahalý bir iþ. Ýnþaallah güzel sonuçlarýný görürüz.
Emirhan Bey Üstadým yukko.com u çok yanlýþ zamanda kapattýlar o dönemde kapandý sonra covid baþladý.Ama kapanmasý iyi oldu diye hatýrlýyorum o dönemin þartlarýnda zarar ediyordu diye hatýrlýyorum.
Benim korkum Petuna iþin maliyeti yüklenip kar edilirse de ybp ile Tahsilatýn gecikmesi vs.
Sadece endiþemi yazdým.Konuya çok hakim deðilim,kimseyi yanýltmak istemem.
Öyle yada böyle bekliyorum nasýl olsa zaman gösterecek.
Ytd
evet hocam Ocak 2020'de yukko.comu kapattýlar Mart 2020'de covid baþladý , herkes eve kapandý internetten alýþveriþ yaptý herkes. Belki o dönem için para kazanýrdý ama uzun vadede bence yanlýþ yatýrýmdý.
Pýnaronline daha farklý bir sektör. Burada YBP karýþmaz iþe hocam. Bu direk satýþ kanalý. O yüzden zaten alýþveriþ internetten olduðu için tahsilat anýnda yapýlýr.
Benim düþüncem , müþterilere rakip olmamak için çok ucuza vermeyebilir. Gýda lojistiði de pahalý bir iþ olduðundan , toptan satýþa göre çok da karlý olmayabilir bu endiþemi belirttim. Ama görelim sonuçlarý ne olacak orta uzun vadede.
Pýnar et , iþlenmemiþ et sektörüne daha fazla girebilir. Pýnar kasap markasý çok güzel. Bu þekilde tüm marketlere , indirim marketlerine , þarküterilere ve hatta kasaplara bile mal verebilir. Sonuçta markalý , ambalajlý , ve kaliteli ürünler.
Emirhan Bey Çamlý Yemin tanýtým videosunu izledinizmi
Yeni mi eski videomu bilemedim.Hayýrlara vesile olur inþallah.
BM nin 2022 yi Balýkçýlýk ve Su ürünleri yýlý ilan ettiðini düþünürsek ve bizim balýklarda 18 ile 24 ay doðal beslenme devam edip sonra hasat zamaný geliyor ve satýþa hazýr hale geliyor.
Yer Ýmleri