Umarým 24-25 TL çanak çýkýþý devam etmekte.
Diðer Pýnar grubu þirketlerinin iyi olmayan bilançolarý
PETUN biraz frenlese de iyi satýþ, karlýlýk ve temettü politikasý
ile hisse eski fiyatlarýna gelecektir.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Umarým 24-25 TL çanak çýkýþý devam etmekte.
Diðer Pýnar grubu þirketlerinin iyi olmayan bilançolarý
PETUN biraz frenlese de iyi satýþ, karlýlýk ve temettü politikasý
ile hisse eski fiyatlarýna gelecektir.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Çok þükür sonunda biraz toparladý, maliyetime çok az kaldý. Ýnþallah yükseliþ devam eder de artýk kâra geçeriz. Yeþil rengi özledik![]()
Petun gýda deðil mi ya,herkes nereye bu nereye kaç seanstir uluun 5 den 7 ye koþtu bu daha nerde
Aylar sonra yeþile döndüm çok þükür. Bugün maliyeti geçtim azda olsa karda kapattým. Umarým yükseliþ devam eder de onca zaman beklediðimize deðer.
Emirhan06 abi hiç sesin çýkmýyor
Hocam görüþlerimizde ve þirket dinamiklerinde bir deðiþiklik olmadý. O yüzden her defasýnda ayný þeyleri söylemeyelim diye yazmýyorum.
Bir de baþka bir hisseme daha çok odaklandým bu aralar. Orada da beklentilerim büyük ve oradaki haber akýþý daha hýzlý bu aralar.
PETUN , yeni varyantla beraber kýsýtlamalar geri gelebilir diye , tüm gýdalarda olduðu gibi artmaya devam ediyor. Biraz sektörel bir hareket. Pýnar süt buna ayak uyduramamýþtý ama son 2 gündür o da iyi. Çið süt fiyatlarýnda bir artýþ olacak %40-50 arasý. Bundan dolayý Pýnar süt artýyor olabilir ama iþin garip yaný çið süt Pýnar sütün ham maddesi , yani maliyetleri artýyor ama sanki çið süt satýyormuþ gibi artýyor. Bizim borsamýz bazen böyle saçma fiyatlamalar yapýyor.
Bir ara ULUUN artýnca PETUN da artýyordu isminde surf UN ibaresi geçiyor diye halbuki petun un üretmiyor hatta un bazý ürünlerde girdi olarak kullanýlýyor.
Ama sýrf isminde un geçiyor diye ULUUN'a endekslendi. Þimdi de çið süt fiyatý artýyor diye Pýnar süt hareketli. Haluki maliyetleri artýyor ve bunu satýþ fiyatýna birebir yansýtamazsa karlýlýðý düþecek.
Neyse konuyu daðýtmayalým. PETUN her daim saðlamdýr fazla söze gerek yok.
Yer Ýmleri