Hocam oyunu gör ondan sonra yaz bence. Petun'a bin basar dediðin Pýnar süt de bugün çöktü. Ýþin garip yaný , zarar deryasýnda yüzen Pýnar Su ise yüksek iþlem hacmi ile %4 primli.
Artýk bu saatden sonra buralarda ne yazýlsa boþ. Hep yazmýþýmdýr borsada bir kaðýdýn yükselmesinin yada düþmesinin gerçek deðeri ile alakasý yok. Özellikle sýð kaðýtlarýn. Adamýn biri alýp götürebiliyor yukarýlara yada panik olan birileri sattýkça satýyor ve sarmal sonucu PETUN da %4 düþebiliyor.
3-4 gün önce yazmýþtým 5.08 - 5.10 arasýnda çok satýcý geliyor bunu sevmedim demiþtim. Bugüne kadar hep 5'den döndü ama bu sefer dönemeyebilir demiþtim. Gerçi 2 günde %4-5 düþen bir borsda bu desteðin çalýþmamasý normal. Ama elbet er yada geç deðerini bulur.
PETUN'da ne zaman 5-10-20-50 günlük oertalamalar ayný yerde toplanýyor orada bir kýrýlma oluyor. Ben bu sefer bu kýrýlmanýn yukarý olmasýný bekledim ama endeksin de düþmesiyle yine aþaðý oldu.
Artýk 4.70 desteði kaldý elimizde bir tek. Buraya da birþey kalmadý zaten. Belli bir süre de burada oyalanýr ama yukarý hareket için iyi bir haber gelmesi þart oldu artýk. Teknik grafik ile çok yukarýlara gitmesi zorlaþtý. Ya borsa toptan düzelir ki bu zor bu sene , yada þirket hakkýnda çok güzel bir haber gelir. Ben borasada toparlanmanýn 2019 ikinci yarýsýnda olacaðýný düþünüyorum. Bence enflasyon zirveyi gördü ve 2 aydýr düzelme var. Bu toz duman halde bile tahvil faizi ufak ufak düþüyor. 1 ocakta devreye giren elektrik , doðalgaz ve sudaki %10'luk indirimin Ocak ayý enflasyonuna katký vereceðini düþünüyorum. Dolayýsýyla faisler %17-18'lere gelirse kredi faizleri de gevþer. Ama bunlarýn hepsi tam olarak 2019 2. yarýsýnda borsada etki gösterir.
Evet piyasada bir kriz olduðu aþikar ama gýdanýn da krislerde en az etkilenen sektör olduðunu unutmamak lazým.
Bence artýk Yaþar Holdingin bir aksiyon almasý lazým. Bir gayrimenkul mü satacak , bir iþtirak mi satacak , bir ortak mý alacak , bedelsiz sermaye mi arttýracak yoksa kendi þirketlerinin hissesini borsada geri mi alacak ne yapacak bilmiyorum ama birþey yapýp bu düþüþü tersine çevirmeli en azýndan durdurmalý.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri