Sadece İzmir'de değil hocam mesela Pınar sütün Eskişehir , Urfa ve Abu Dhabi'de de tesisleri var. Sadece Urfa ve Abu Dhabi tesislerine 3-5 sene önce 60 milyon dolardan fazla para harcadılar.
İstanbulda esenlerde 2-3 sene önce 25 milyon EUR yatırımla Yaşar lojistik merkezi açıldı. Bunun mülkiyeti Yaşar Birleşik pazarlamanın olabilir. YBP'nin %45'i de PETUN'un.
Petunun 260 dönüm açık , 50 dönüm kapalı alanı var. 310 dönüm arazi , İzmir Kemalpaşa gibi bir yerde 310 dönüm arsa ne kadar yapar bir araştırın.
Bornova'da DYO'nun eski fabrika arsası vardı. 130 dönüm civarı sanıırm. Yaşar burayı 10 sene önce satmak istiyordu imar sorunu vardı. O zamanlar bile 150 milyon USD civarı fiyat konuşuluyordu.
Son 10 senede İzmir çok daha değerlendi. Hadi bu o kadar etmez orası Bornova diyelim ama bu da onun 2 katı büyüklüğünde yer.
Pınar sütün de 350 dönümden fazla kapalı açık alanı var.
100 milyon dolara PETUN hakikaten çok komik. Bu yeniden değerleme olayı yapılırsa PD/DD 0,50 civarına düşer. Belki daha da aşağı.




Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri