Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
Üstadım nasıl olurda göz göre göre bir Holdingin yönetimi bu duruma bir önlem almaz.Aklım almıyor.Varsayalımki dünya umurlarında değil,e be kardeşim satın holdingin tamamını gidin emeklilik yaşantınızda dünya umrunuzda olmasın.
Böyle bu şekilde binlerce insana karşı yönetim anlayışı doğrumu?



Valla bunu bende anlamıyorum hocam. Bazı insanlar mal satmayı gururlarına yediremezler. Yaşarlar da onlardan sanırım. Zaten 10-15 sene önce holdingde bir çalkalanma oldu. Kardeşlerin bazıları holdingden ayrıldı babaları ile anlaşamadıkları için. Sanırım çocuklar agresif büyümek istediler baba karşı çıktı. Bir de Tütünbankı alırken bazı çocuklar istemedi bunu baba ısrar etti aldılar. Sonra da 2001 krizinde banka batınca çocuklar biz demiştik deyip küstüler ayrıldılar. Zaten 20 senedne beri gelen bu meşhur 250 milyon dolarlık tahvil borcu da Yaşarbankın batmasından dolayı devlete ödenmek zorunda kalınan borç. Hala temizleyemediler banak batışının zararını.


Ama mantıken faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir dönem , faiz ödemektense , birşeyler satıp kredileri kapatmak en mantıklısı. Bu şekilde tüm şirketlerin değeri de artar daha varlıklı hale bile gelirsiniz ama neden yapmıyorlar anlamış değilim.