Originally Posted by
Emirhan06
Hocam PETUN son bilançosunda kýsa uzun toplam 101 milyon banka kredisi görünüyor ama bu borcun 70 milyon lirasý Pýnar etin Yaþar holding adýna bankadan çekip ayný þartlarla Yaþar holdinge devrettiði kredi.
Onun da vadesi bu sene içi dolacaðý için kýsa vadeli borca çekmiþler. Geçen sene uzun vadede duruyordu. Bu borcun faizlerini de ana parasýný da Yaþar holding ödeyecek. Bu faaliyet raporunda yazýyor oradan bakabilirsiniz.
Yani 100 milyon borcun 70 milyonu Pýnar ete ait deðil. Kalan 30 milyonun da zaten 7-8 milyonu hep vardý. Yani son 3 ayda muhtemelen 20-25 milyon civarýnda banka kredisi çekmiþler uzun vadeli olarak. Yani 1 milyar TL cirosu olan , 90 milyon senelik net karý olan , 750 milyon öz sermayesi olan bir þirket için 30 milyon finansal borç hiçbi,r þey deðildir. O yüzden Pýnar et borçsuz biir þirkettir diyoruz.
Siz muhtemelen bu 100 milyonu görünce borç artmýþ diye anladýnýz ama bu Yaþar Holding detayýný bilmiyordunuz sanýrým. Öyle olunca borç artmýþ demek mümkün ama iþin aslý benim dediðim gibi. Gerçek banka borcu 30 milyon bunun da 23 milyonu uzun vade. Bu da hiçbir þey bence bu büyüklükteki bir þirket için. Sadece yatýrým amaçlý gayrimenkulü var aktiflerde , 23 milyon deðerleme ile bunu satsa tüm kredi borcu kapanýr.
Muhtemelen bu borcu da temettü ödemesi için aldý. Ben temettü ödemesinde sorun görmüyorum. Yaþar holding iþtiraklerinden temettü almak zorunda ayakta durmak için. O yüzden DYO , PETUN ve Pýnar süt kar ettikleri sürece , daðýtýlabilir karýn en az %60-70'ini daðýtýrlar. Bu sene PETUN 90 milyon civarýnda kar edecek , yani hisse baþý 2 lira , gelecek sene yine 1,5 lira brüt 1.25 lira net temettü daðýtýr diye düþünüyorum.
Bu kendini bilmez Kenn efendi ruh hastasýdýr , çok dikkate almaya gelmez. Kendi birþey bilmez herkese saldýrýr. Ýþte bu sayfanýn takipçileri bilmez o manyaðý ama arenadan gelenler bilir.
Çok zaman harcanak biri deðil.
2018 sonunda ve 2019 yýlýnda PETUN almýþtým 5-6 liralar seviyesinde. O zaman da çok dedim bu paraya PETUN bedava diye çok yazým var. 2018 sonlarýna ve 2019 baþlarýna giden görür o yazýlarýmý. 250 milyon dolar borca kefil olduklarý için çok düþtü petun ve süt. O borç ödenip kefalet kalkýnca 7 liradan 30 liraya gitti petun. Ama gel gör bu manyaklara anlat. Ben KY kandýrýyormuþum.
Arena sayfasýnda çok hisse sorulsu bana. Sorpressa þahittir. Çimsa ve Nuh çimento dedim Çimsa 7 liradan 25 liraya gitti , Nuh 8 liradan 60 liraya gitti. Ben almadým ayrý. Ben de Arenada kazandým benzerini. Ama bu kadar lafa raðmen hala bana kandýrdýn insanlarý diyor ona þaþýrýyorum. Manyak her yerde manyaktýr.
PETUN 2 . çeyrek bilançosu için çok muhteþem denemez ama bence beklentinin üstünde. 3 ve 4. çeyrekler çok daha iyi hgelecek. Hem mevsimsel etki hem de Çamlý yem etkisi. Ben sene sonu en az 80 en çok 90 milyon kar bekliyorum.
Yer Ýmleri