Originally Posted by
zamanadurdemek
arkadaþým hiçbir zaman kolay kolay kimseye kýzmam sana da pek kýzmadým olabilir biz 6 olacak sende düþüncelerini söyleyerek 2,50 olacak diye bilirsin bunda burda ki kimse için sorun yoktur ama
- hisse bürüt takasta deðilken bürüt de diyen arkadaþlara
- bir yýldýr bekliyorum zarardayým diyen arkadaþlara
- hadi satýn satýn biz alalým havasýnda olan arkadaþlara
- ve bur da kendini uyanýk gösterip bizleri keriz yerine koyan arkadaþlara
- hiçbir bilgi sahibi olmadan veya kasýtlý olarak hisse hakkýnda olumsuz konuþan arkadaþlara
sözümüz.
* tabi gerçekler var bunu bizde biliyoruz
- hisse ilk borsaya açýldýð günden erciyas tarafýndan alýnana kadar kötü yönetildi
- özbal çalýþtý çabaladý paralar rc denen þirket sahiplerinin ikinci firmalarýna artarýlarak özbal sürekli zarar ettirildi
- erciyas ý bile kazýkladýlar adamlar erciyas aldýðýnda alacak gösterdikleri bazý alacaklarýn ortada olmadýðý ortaya çýktý hisse erciyas aldýðýndan bu güne eski patronlarýn önce kendi satýþlarý sonra spek eliyle sürekli baskýlandý bence erciyas kötü niyetli deðil ama bu benim fikrim umarým fareye kýzýp daðý ateþe vermezler
- özbal ýn þu durumda sermayesi bilançosu kötü bunu görüyoruz ama þunu da görelim ilk çeyrekte zararýn nedeni üretim azlýðý deðil ülkemizdeki dolar fiyatlarýnýn bir anda fýrlamasý bunu bir kenara yazalým ikinci çeyrek e bakarsak öyle abartýlý bir zarar yok bunu görelim
- siz erciyasýn yerine olsanýz satýþ ve karý erciyas üzerinden mi özbal üzerinden mi yaparsýnýz erciyasta tabi kendi reklamýný yapmak için öyle yaptý zaten þu aþamada özbal ile ihaleye girip kazanmasý zordu erciyas ihaleleri aldý üretimi özbal yaptý satýþlarý erciyas yaptý ve sonuç ýso 500 de açýk bir þekilde görüldü görmek isteyene
- tabi herþey güllük gülistanlýk deðil ama bazý arkadaþlarýnda uykudan yeni uyanýp farkettikleri ve dillenmeye baþlayan birþey var þayet erciyas 24 aðustos genel kurulda birleþme olmasýn böyle devam edelim demesi durumunda acaba erciyas özbalýn patronluðundan vaz mý geçecek elbette hayýr bu nedenle sonuçta birleþme olsada olmasada iki þirkette erciyas holding altýnda ayný kolda faaliyet gösteren iki þirket olacak o zaman artýk planlar deðiþecek borsada kayýtlý olmasý nedeniyle özbal biraz daha desteklenerek ihalelere katýlacak ve ihalelerde ön plana çýkacak
- mutlaka herþeyin bir açýklamasý yapýlýyor herþeye bir karþýlýk veriliyor ama bilirsiniz biz sadece þimdi kendi gördüklerimizi birbirimize aktarýyoruz mutlaka bizim beyaz gördüðümüzü baþkasý kara görebilir öyle olmasa zaten burda yazmanýnda bir anlamý olmaz onun için biz kimseye hisse alýn veya almayýn satýn veya satmayýn demeyiz diyemeyiz bizim lafýmýzlada kimse iþ yapmasýn bu iþ bir kiþinin karýrýna baðlý oda kamil erciyas beyin o derseki ben fedekarlýk ediyorum veya bu iki þirketi birleþtirmek her halikar da bize yararlý þimdi bir verip yarýn erciyas borsaya açýlýnca yabancý yatýrýmcýnýn dikkatini çektiðinde beþ kazanacaðým derse o zaman hem o hem biz kazanýrýz yok birleþmeyelim fakat özbalý da ayaða kaldýralým derse yine ayný þey iki yolda bizi iyi günlere götürür ama derseki boþverin özbalý biz erciyas ý bu þekilde götürelim der mi buda bir ihtimal ama bazen itibar paradan önemlidir bir iþi beceremedi aldý batýrdý kazýkladýlar kamil beyi derler mi bilmek artýk orasýný
uzun lafýn kýsasý bir bilinmezlik var mý var bu bilinmezlikte bir çýkýþ yolu varsa birlikte birbirimize destek olarak çýkmak bence daha güzel olacak sonuçta hepimizin elinde az veya çok bu þirketin hissesi car yoksa ben buraya yazmam sizde bu yazýyý okumazdýnýz elimizde hisse olduðu sürece kendi ayaðýmýza da kurþun sýkmanýn bir anlamý yok al sat yapýp kazanan var tabi alýnca övecek satýnca tekrar düþsün diye gerecek de var oda olacak herþeyin hayýrlýsý tabi bugün olmaz yarýn olur ama su akar yolunu bulur elbet gideceði varsa gider
birde eðer kaðýtta kýsa vadede birleþme olmayacaðýný bilselerdi satýþ baskýsý deðil kaðýdý oluruna býrakýrlar kaðýt 6 veya 7 olunca ortan satarlardý onlarda spk nýn kaðýdýn 6 veya 7 olmasý durumunda dahada zorlayacaðýný bildikleri için buralarda tutuyorlar kaðýdý belki hala 1,40 larda tutabilselerdi spk onay verebilirdi belki kaðýdýn 3,00 olmasý spk yý bu tür bir yola sürükledi bunu da düþünmek lazým sanýrým bir fikir sadece
Yer Ýmleri